שלום רב,
אני אחרי צנתור והשתלת סטנט עם תרופה.
גובה 186, משקל 78 קג. חוסר ב G6PD.
כדי למנוע סתימה של הסטנט, אני נדרש ליטול אספירין + פלאויקס לשנה לפחות...וגם סטטין במטרה להוריד את הכולסטרול הרע מתחת ל 55 (כיום 90), ולהעלות את הטוב שנמוך אצלי (כיום 40).
נוטל מזה שבוע סטטור 20 בערב.
בנוסף, נוטל לפני השינה את התוספים הבאים: תוסף b50 - קופלקס ויטמין בי של אלטמן : כולל בתוכו בי3 50 מ"ג, בי12 50 מ"ג, חומצה פולית 100 מק"ג ועוד, אלה, בגלל שאבדתי דם בצנתור וההמוגלובין שלי ירד מתחת לתחום התחתון וגם הכדוריות האדומות. בנוסף, נוטל גם ויטמין די וגם מגנזיום עם אשלגן ושוקל להוסיף q10 - 100 מ"ג.
שאלותיי מגיעות בגלל דעות חלוקות:
1. מה הנחיצות בנטילת אומפרדקס למניעה של כיב שיכול לגרום לדימום ספונטני במערכת העיכול ככל ואין לי כיב וגם לא צרבות?
2. סטטין פוגע בייצור הטבעי בגוף של q10, שמגן על השרירים, ולכאורה, יכול לנטרל את תופעות הלוואי של כאבי שרירים מהסטטין ככל ויהיו לי. כרגע אין לי! מאידך, קראתי שאסור q10 בשילוב עם פלאויקס, שכן יש ב q10 גם מרכיב של מדלל דם, והרי אני כבר נוטל מדללי דם. לפיכך, האם יש לי ממה לחשוש או שמומלץ להמתין עם ה q10 ורק אם יחלו לי כאבי שרירים אז ורק אז ליטול אותו?
3. אני נוטל כאמור תוספים, ולגבי בי3, מינון של 250 אחוז מהצריכה היומית, אני יודע שיש לו יכולת להוריד כולסטרול רע ולהעלות את הטוב. האם בגלל שילוב של בי3 עם סטטינים אני יכול לרדת לחצי כדור סטטור של 10 מ"ג בלבד, או ש ירידה תפגע ביעילותו להפחית עד 60 אחוז את הכולסטרול הרע לאורך זמן?
4. בהנחה ולא היה לי חוסר לפני, האם המינון שפרטתי התוסף יכול לגרום לרעילות בגוף???
אודה על קצת סדר,
איתן