סוכרת סוג-2

כמוניסוכרת סוג-2חדשותאורז לבן מעלה סיכון לסוכרת

אורז לבן מעלה סיכון לסוכרת

מחקר גדול מצא כי צריכה מרובה של אורז לבן קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2

מאת מערכת כמוני
28/03/12
תגובות 3

כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת (צילום: Shutterstock)
כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת (צילום: Shutterstock)

 

צריכת כמויות גדולות של אורז לבן עשויה להעלות את הסיכון לסוכרת. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal.

 

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ניתחו ארבעה מחקרים מקיפים שנערכו בסין, יפן, אוסטרליה וארה"ב. יחד המחקרים כללו כ- 350,000 איש, מתוכם יותר מ- 13,000 פיתחו סוכרת סוג 2 במהלך תקופת המעקב שנמשכה עד 22 שנה.

 

בסין וביפן, נמצא כי לאלה שאכלו את כמויות האורז הגדולות ביותר, הסיכון לפתח סוכרת היה גבוה ב- 55% בהשוואה לאלה שאכלו את כמויות האורז המעטות ביותר.

 

בארה"ב ובאוסטרליה ההפרש בין הקבוצות היה נמוך יותר – אכלני האורז הגדולים ביותר במדינות המערביות היו בעלי סיכון גבוה ב- 12% בהשוואה לאלה שאכלו את הכמויות המעטות ביותר. החוקרים הסיקו כי כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת.

 

ההבדל בין המדינות בסיכון המוגבר של אכלני אורז נובע כפי הנראה מכך שבמדינות המערב אוכלים פחות אורז (2-3 מנות בשבוע בממוצע) בהשוואה לאוכלוסיה האסיאתית (3-4 מנות ביום בממוצע).

 

למחקר מספר מגבלות. כך למשל, החוקרים לא בחנו מרכיבים אחרים בתזונה שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

 

האורז הלבן מעובד בקפידה, כך שמה שנותר ממנו כשהוא מגיע לצלחת זה בעיקר עמילן. לאורז לבן אינדקס גליקמי גבוה, משמע שהוא מביא לעליה חדה ברמות הסוכר בדם.

 

מחקר קודם של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצא כי החלפת שליש מהמנה היומית של אורז לבן בכמות דומה של אורז חום - אורז פחות מעובד עם ערך גליקמי נמוך יותר - יכולה להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2. החלפת האורז הלבן בסוגים אחרים של דגנים מלאים יכולה להפחית את הסיכון אפילו יותר.

 

 

BMJ. 2012, 344, e1454

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

snowmusic
30/03/12 18:21
וממילא הוא הכי טעים מכל הלבנים.
Roz
29/03/12 13:26
 מה הם מוסיפים איך מבשלים אותם שיהיה טעים כדי להתאמץ לאכול אותם?
sharon62
29/03/12 11:02
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: