אירוע מוחי

כמוניאירוע מוחיחדשותבשר אדום מעלה סיכון לשבץ

בשר אדום מעלה סיכון לשבץ

מחקר: צריכה גבוהה של בשר אדום ושל בשר מעובד מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי ביותר מ- 20%

מאת אלה הר-נוי
02/01/11
תגובות 0

צריכת בשר אדום או מעובד נקשרה לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לאירועים מוחיים אחרים (צילום: סטוק פוטוז)
צריכת בשר אדום או מעובד נקשרה לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לאירועים מוחיים אחרים (צילום: סטוק פוטוז)

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Stroke מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום עשויה להעלות את הסיכון לשבץ מוחי.

 

המחקר התבסס על נתונים של כמעט 35,000 נשים ללא רקע של מחלה קרדיווסקולארית או סרטן. הנשים מילאו שאלונים לגבי תזונה וגורמי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות והיו תחת מעקב במשך כ- 10 שנים. המשתתפות סווגו לחמש קבוצות, לפי כמויות הבשר האדום ולפי כמויות הבשר המעובד בתזונה שלהן.

 

במשך תקופת המעקב אירעו 1,680 מקרים של אירועים מוחיים, ביניהם 1,310 מקרי שבץ איסכמי (הפרעה באספקת הדם למוח), 154 דימומים תוך מוחיים, 79 דימומים תת-עכבישיים ו-137 אירועים מוחיים לא-ספציפיים.

 

החוקרים מצאו קשר משמעותי בין צריכה כוללת של בשר אדום ובשר מעובד לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לא לסוגים אחרים של אירועים מוחיים.

 

בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות המעטה ביותר של בשר אדום, הסיכון לשבץ מוחי איסכמי בקבוצה שצרכה את הכמות הרבה ביותר היה גבוה ב- 22%. כשהשוו צריכת בשר מעובד, הסיכון היה לשבץ מוחי איסכמי היה גבוה ב- 24% בקרב הקבוצה שצרכה את כמות הבשר המעובד הגבוהה ביותר, בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר של בשר מעובד.

 

 

doi: 10.1161/STROKEAHA.110.596510

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: