מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניהשמנהחדשותגרלין הורמון התיאבון

גרלין הורמון התיאבון

החשק למאכלים עתירי קלוריות מושפע מרמות הגרלין

מאת מערכת כמוני
24/06/10
תגובות 0

 

חוקרים מלונדון הראו שהורמון הגרלין מכוון אותנו לחפש מזון עתיר קלוריות.


בניסוי השתתפו 13 גברים ו- 5 נשים שהסתכלו על תמונות של מאכלים ב- 3 בקרים שונים. התמונות היו של מאכלים עתירי קלוריות כמו שוקולד או פיצה או מאכלים דלי קלוריות כמו סלט או ירקות עם דגים.

חזרו על הניסוי 3 פעמים, בוקר אחד אחרי שדילגו על ארוחת בוקר ושני בקרים, שעה וחצי אחרי שאכלו את ארוחת הבוקר.
בשני הבקרים אחרי ארוחת הבוקר קיבלו המשתתפים פעם אחת זריקת מי מלח לבקורת ופעם שנייה זריקת גרלין כ- 40 דקות לפני הצפייה בתמונות.
המשתתפים התבקשו לסמן את מידת החשק שמעוררים בהם המאכלים השונים.
החשק למאכלים דלי הקלוריות לא השתנה בין הבקרים השונים. אבל החשק למאכלים עתירי קלוריות גבר גם כשהמשתתפים לא אכלו ארוחת בוקר וגם כשאכלו אבל קיבלו גרלין.

 

נראה שתוספת הגרלין מחקה את ההרגשה של רעב ומכוונת אותנו לרצות מאכלים עתירי קלוריות יותר.

 

החוקרים אמנם מציעים לנסות להתערב בפעילות הגרלין כדי להפחית את תשוקותנו למזון משמין אבל כדאי להיזהר שכן הוא מעורב גם במערך הריגשי והעדרו משרה מצב רוח רע.

 

The Endocrine Society's 92nd Annual Meeting in San Diego. June 19-2, 2010
 

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: