מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותחוקרים: אפשר להפחית סיכון לסוכרת בלי לספור קלוריות

חוקרים: אפשר להפחית סיכון לסוכרת בלי לספור קלוריות

מחקר מצא כי גם ללא ירידה במשקל וספורט, תזונה ים תיכונית עשירה בשמן זית מפחיתה סיכון לסוכרת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אפילו ללא ירידה במשקל, שינוי הרכב התזונה לתזונה ים תיכונית עשירה בפירות וירקות טריים, דגים ושמן זית יעיל יותר ב-40% במניעת התפתחותה של סוכרת סוג 2, בהשוואה לדיאטה דלת שומן. כך מצא מחקר חדש שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.

 

המחקר החדש הוא בעצם ניתוח נתונים של מחקר קליני-התערבותי שנערך בקרב 7,447 נבדקים. כבר פורסם כי המחקר מצא שנחקרים שהתבקשו לאכול תזונה ים תיכונית מועשרת באגוזים או שמן זית ללא מגבלה קלורית, היו בעלי סיכון נמוך ב-30% לסבול מהתקף לב, שבץ או מוות ממחלות לב וכלי דם.

 

ניתוח הנתונים הנוכחי בחן את ההשפעה של מעבר לתזונה ים תיכונית על התפתחות של סוכרת סוג 2 בתת קבוצה של 3,541 נחקרים – כאלה שהתחילו את המחקר ללא סוכרת סוג 2, ושהיו להם לפחות שלושה גורמי סיכון להתפתחות של מחלת לב כמו עישון, עודף משקל, היסטוריה משפחתית של מחלות לב בגיל צעיר, יתר לחץ דם או רמות גבוהות מאוד של כולסטרול. מתוך אותם משתתפים 273 פיתחו סוכרת סוג 2.

 

מה הם אכלו? 

 

תזונה ים תיכונית מבוססת על הרבה פירות וירקות, אגוזים, קטניות, שמן זית, דגים ועוף, יחד עם כמויות מתונות של יין עם הארוחות והפחתה במוצרי חלב, בשרים אדומים או מעובדים ומתוקים.

 

משתתפי המחקר חולקו לשלוש קבוצות, כל אחת התבקשה להקפיד על תזונה מסוימת: תזונה ים תיכונית מועשרת בשמן זית, תזונה ים תיכונית מועשרת באגוזים או תזונה דלת שומן. החוקרים עקבו אחר הנחקרים, שהיו בני 55 עד 80, במשך יותר מארבע שנים.

 

בקבוצות התזונה הים תיכונית הנחקרים הונחו לצרוך לפחות שלוש מנות של פירות ושתי מנות של ירקות ביום ולאכול כל שבוע דגים וקטניות לפחות שלוש פעמים. הם הונחו גם לאכול עוף במקום בשר אדום, ולאלה שנוהגים לשתות אלכוהול – לשתות לפחות שבע כוסות יין בשבוע עם הארוחות. עודדו אותם להימנע מחטיפים ומאפים מתועשים ולהגביל את צריכת מוצרי החלב, הבשרים המעובדים והמשקאות הקלים. בנוסף, חברי קבוצה אחת קיבלו שמן זית כתית מעולה והונחו לצרוך כארבע כפות ביום. חברי הקבוצה השנייה קיבלו קומבינציה של אגוזי מלך, שקדים ואגוזי לוז והונחו לאכול כרבע כוס ביום.

 

החוקרים התרכזו בסוגים של מזונות ולא בספירת קלוריות. המשתתפים הורשו לצרוך כמה קלוריות שרצו ולא קיבלו הנחיות לגבי פעילות גופנית.

 

ניתוח הנתונים העלה שבקרב אלה שהיו בקבוצת התזונה הים תיכונית המועשרת בשמן זית 6.9% פיתחו סוכרת, בקרב אלה שהיו בקבוצת התזונה הים תיכונית המועשרת באגוזים 7.4% פיתחו סוכרת ובקרב אלה שהיו בקבוצת הדיאטה דלת השומן 8.8% פיתחו סוכרת.

 

לאחר שלקחו בחשבון נתונים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, החוקרים חישבו כי בהשוואה לדיאטה דלת שומן, תזונה ים תיכונית מועשרת בשמן זית נקשרה להפחתה של 40% בסבירות להתפתחות של סוכרת סוג 2. לתזונה ים תיכונית מועשרת באגוזים היה קשר פחות חזק עם סוכרת, שלא היה משמעותי מבחינה סטטיסטית - הפחתה של 18% בסיכון למחלה.

 

חשוב לציין כי התזונה הים-תיכונית הייתה גם פופולארית יותר בקרב המשתתפים – אנשים שהיו בקבוצות התזונה הים תיכונית הצליחו יותר לדבוק בדיאטה.

 

עם זאת, מומחים מבהירים כי לניתוח הנתונים הנוכחי יש חסרונות, בעיקר מכיוון שהמחקר לא יועד לבחינת הסיכון להתפתחות של סוכרת מלכתחילה, וכי יש לקחת את הממצאים בערבון מוגבל. לדברי המבקרים, ירידה במשקל היא גורם חשוב במניעת התפתחות המחלה.

 

 

Ann Intern Med. Published online January 6, 2014