מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשות5 מנות פירות וירקות ביום יצילו חיים

5 מנות פירות וירקות ביום יצילו חיים

5 מנות של פירות וירקות: שינוי התזונה הטוב ביותר שניתן לעשות כדי להפחית סיכון למוות מוקדם


להעלאת הצריכה של פירות וירקות ההשפעה הטובה ביותר על בריאותנו (צילום: panthermedia)
להעלאת הצריכה של פירות וירקות ההשפעה הטובה ביותר על בריאותנו (צילום: panthermedia)

 

אכילת חמש מנות של פירות וירקות יכולה למנוע 15,000 מקרי מוות מוקדמים בבריטניה בכל שנה, מתוכם 7,000 מקרי מוות בשל מחלת לב כלילית, כמעט 5,000 בשל סרטן ויותר מ- 3,000 מקרי מוות בעקבות שבץ. כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת אוקספורד שמטרתו הייתה לכמת את ההטבות הבריאותיות של שיפור בתזונה.

 

על פי המחקר, יש שינויים נוספים בתזונה שיכולים להציל חיים. העלאת צריכת הסיבים התזונתיים לרמה המומלצת תוכל להציל חייהם של 4,000 אנשים נוספים בכל שנה, הגבלת צריכת השומן תציל כמעט 7,000, ו- 7,500 מקרי מוות מוקדם נוספים ניתנים למניעה באמצעות הפחתת צריכת המלח לרמה המומלצת.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health ניתח מקרי מוות בעקבות מחלת לב כלילית, שבץ וסרטן ונתונים על צריכת מזון וחומרים מזינים, ממחקרים על השפעת התזונה על תחלואה ומוות מוקדם. לאחר מכן החוקרים העריכו מה יקרה אם התזונה בבריטניה תשתפר ממה שקיים כיום (על פי הנתונים שנאספו), לתזונה שעומדת בהמלצות התזונתיות הרשמיות. 

 

החוקרים מסבירים כי על-פי המודל הממוחשב שפיתחו על בסיס הנתונים, ההשפעה הטובה ביותר על הבריאות היא העלאת הצריכה של פירות וירקות לחמש מנות ביום לפחות.

 

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה מצא כי רמות גבוהות של נוגדי חמצון מסוג אלפא-קרוטן בדם מפחיתות את הסיכון למוות מוקדם. מאכלים בהם קיים ריכוז גבוה במיוחד של אלפא-קרוטן כוללים ירקות צהובים-כתומים כמו גזר, בטטה, דלעת ודלורית, וירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, תרד וחסה.

 

 

J Epidemiol Community Health Published Online First: 15 December 2010

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

מתחיל להצטבר מידע שלבריאותנו כדאי יותר מ- 5 מנות פירות וירקות ליום...להגיע ל- 8.
http://www.webmd.com/heart-disease/news/20110118/5-a-day-not-enough-fruits-vegetables