מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם קולה גורמת לכם להזדקן?

האם קולה גורמת לכם להזדקן?

מחקר מעלה את האפשרות שצריכת משקאות מוגזים מתוקים קשורה להזדקנות מואצת של תאי הגוף


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

משקאות מוגזים מתוקים הם אחד הגורמים המרכזיים להשמנה בימינו. כעת מחקר חדש מראה כי משקאות מוגזים מתוקים עשויים לפגוע בבריאות בלי קשר להשמנה. החוקרים מצאו סימנים להזדקנות מואצת של תאי הגוף בקרב אנשים שצורכים הרבה משקאות כאלה. לפי חישוביהם, על כל כוס של משקה מוגז מתוק הנצרכת באופן יומיומי, התאים בגוף יזדקנו כמעט בשנתיים נוספות.

 

המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת American Journal of Public Health, חשף כי בקרב אנשים שנוהגים לצרוך יותר משקאות מוגזים מתוקים הטלומרים של תאי הדם הלבנים נוטים להיות קצרים יותר.

 

טלומרים (באדום בתמונה משמאל) הם חלקים בקצוות של גדילי ה-DNA הפועלים כמו קצוות הפלסטיק בשרוכי נעליים ומונעים מהגדילים להיפגע ולהיפרם. הטלומרים שולטים על מספר הפעמים שתא יכול להתחלק ולייצר תאים נוספים. ככל שהטלומר ארוך יותר, כך יכולות להתרחש יותר חלוקות תא במשך החיים ולכן יותר התחדשות של תאים. כאשר הטלומרים מתקצרים עד שהם נעלמים, התא כבר לא יכול להתחלק, מאבד את יכולתו לתפקד כראוי ומת.

 

טלומרים לרוב מתקצרים כשאנחנו מזדקנים, ובקרב אנשים בני אותו גיל, טלומרים קצרים יותר נקשרו במחקרים לקיצור תוחלת החיים, למחלות כמו סרטן, מחלות לב, דמנציה ואפילו לנטייה להטצננויות.

 

במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת UC San Francisco מדדו את אורך הטלומרים ב-DNA של 5,309 נבדקים בגילאי 20 עד 65 ללא היסטוריה של סוכרת או מחלות לב וכלי דם, שהשתתפו במחקר גדול בנושא תזונה בין השנים 1999 עד 2002. כל הנבדקים דיווחו בפירוט על התזונה שלהם, בדגש על המשקאות שצרכו, ב-24 השעות שקדמו למתן דגימת ה-DNA.

 

ניתוח הנתונים העלה קשר בין כמות המשקאות המוגזים המתוקים שהנבדקים צרכו לאורך הטלומרים שלהם. הקשר נותר גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל, גזע, רמת הכנסה ורמת השכלה.

 

בהתבסס על האופן בו אורך הטלומרים מתקצר בממוצע עם הגיל הכרונולוגי, החוקרים חישבו כי כל מנה יומית של כ-235 מ"ל משקאות מוגזים מתוקים (כוס מכילה כ-230-250 מ"ל ופחית משקה סטנדרטית מכילה 330 מ"ל) נקשרה לקיצור הטלומרים שהוא שווה ערך להזדקנות של 1.9 שנים נוספות בגיל הביולוגי.

 

צריכה של כ-600 מ"ל משקאות מוגזים מתוקים נקשרה לתוספת של 4.6 שנים לגיל הביולוגי. לדברי החוקרים השפעה שכזו על אורך הטלומרים דומה להשפעה של עישון, או להשפעה שיש לפעילות גופנית בעיכוב הזדקנות התאים. אחד מכל חמישה מהמשתתפים - המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה בארה"ב - דיווח כי הוא צורך לפחות 600 מ"ל משקאות מוגזים מתוקים ביום.

 

צריכת 600 מ"ל משקאות מוגזים מתוקים ביום - פחות משתי פחיות - נקשרה לתוספת של 4.6 שנים לגיל הביולוגי (צילום: Shutterstock)

 

צריכה של משקאות מוגזים דיאטטיים וצריכה של משקאות מתוקים שאינם מוגזים לא נקשרה לטלומרים קצרים יותר. צריכה של מיץ המורכב מ-100% פרי נקשרה לטלומרים ארוכים מעט יותר, אך באופן שולי.

 

החוקרים אומרים כי צריכה קבועה של משקאות מוגזים מתוקים עשויה להשפיע על התפתחות מחלות, לא רק במנגנונים המוכרים כמו השמנה ועומס הסוכר בדם, אלא גם באמצעות האצת ההזדקנות של התאים בגוף.

 

למחקר מספר מגבלות, בהן העובדה שהחוקרים בדקו את אורך הטלומרים ואת צריכת המשקאות המוגזים המתוקים רק פעם אחת. בנוסף, המתודולוגיה של המחקר לא מאפשרת להסיק כי מדובר בקשר של סיבה-תוצאה. ייתכן שקיים גורם אחר בקרב אנשים שנוהגים לצרוך משקאות כאלה הקשור להתקצרות של טלומרים – לדוגמה אכילה של מזונות מסוימים.

 

החוקרים כבר החלו לעבוד על מחקר חדש בו הם יעקבו אחר הנבדקים במשך שבועות בזמן אמת כדי לבחון את ההשפעות של צריכת משקאות מוגזים מתוקים על הזדקנות התאים. אבל אין צורך לחכות לממצאים. מומלץ להגביל את הצריכה של משקאות כאלה שכבר נקשרו במחקרים רבים למצבים כמו לחץ דם גבוה, השמנה, מחלות לב וסוכרת.

 

האם ניתן להאריך טלומרים? 

 

ולמי שמבקש להאריך את הטלומרים שלו, מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת The Lancet Oncology מצא כי משטר של תזונה בריאה, פעילות גופנית, יוגה ומדיטציה, עשוי להוביל לתוצאה המבוקשת. המחקר כלל 35 גברים עם סרטן ערמונית לא אגרסיבי שלא דרש טיפול פולשני, אלא רק מעקב. 10 מהם התבקשו לעשות שינויים משמעותיים באורח החיים: לעבור לתזונה צמחונית בריאה, עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים ודלת שומן ופחמימות, לבצע פעילות אירובית מתונה באופן קבוע – 30 דקות הליכה ביום, 6 ימים בשבוע, לבצע פעילויות מפחיתות לחצים כמו יוגה ומדיטציה ולהשתתף בקבוצת תמיכה.

 

אורך הטלומרים של הגברים נבדק בתחילת המחקר ולאחר 5 שנות מעקב. החוקרים מצאו כי בעשרת הגברים שביצעו שינויים, אורך הטלומרים עלה ב-10% בממוצע. ככל שהשיפור באורח החיים היה גדול יותר, כך גם העלייה באורך הטלומרים הייתה גדולה יותר. לעומת זאת, ב-25 הגברים שלא ביצעו שינויים באורח החיים, הייתה ירידה ממוצעת של 3% באורך הטלומרים.

 

 

American Journal of Public Health, 2014; e1 DOI: 10.2105/AJPH.2014.302151

 

מחקר נוסף הראה שהמקפידים על דיאטה ים תיכונית חיים יותר שנים ויש להם טלומרים יותר ארוכים עם ההזדקנות.
 

אתם מכירים את הסרטון על איך קולה מורידה חלודה מברזל חלוד...