מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותבשר אדום מעלה סיכון לשבץ

בשר אדום מעלה סיכון לשבץ

מחקר: צריכה גבוהה של בשר אדום ושל בשר מעובד מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי ביותר מ- 20%


צריכת בשר אדום או מעובד נקשרה לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לאירועים מוחיים אחרים (צילום: סטוק פוטוז)
צריכת בשר אדום או מעובד נקשרה לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לאירועים מוחיים אחרים (צילום: סטוק פוטוז)

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Stroke מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום עשויה להעלות את הסיכון לשבץ מוחי.

 

המחקר התבסס על נתונים של כמעט 35,000 נשים ללא רקע של מחלה קרדיווסקולארית או סרטן. הנשים מילאו שאלונים לגבי תזונה וגורמי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות והיו תחת מעקב במשך כ- 10 שנים. המשתתפות סווגו לחמש קבוצות, לפי כמויות הבשר האדום ולפי כמויות הבשר המעובד בתזונה שלהן.

 

במשך תקופת המעקב אירעו 1,680 מקרים של אירועים מוחיים, ביניהם 1,310 מקרי שבץ איסכמי (הפרעה באספקת הדם למוח), 154 דימומים תוך מוחיים, 79 דימומים תת-עכבישיים ו-137 אירועים מוחיים לא-ספציפיים.

 

החוקרים מצאו קשר משמעותי בין צריכה כוללת של בשר אדום ובשר מעובד לסיכון מוגבר לשבץ מוחי איסכמי, אך לא לסוגים אחרים של אירועים מוחיים.

 

בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות המעטה ביותר של בשר אדום, הסיכון לשבץ מוחי איסכמי בקבוצה שצרכה את הכמות הרבה ביותר היה גבוה ב- 22%. כשהשוו צריכת בשר מעובד, הסיכון היה לשבץ מוחי איסכמי היה גבוה ב- 24% בקרב הקבוצה שצרכה את כמות הבשר המעובד הגבוהה ביותר, בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר של בשר מעובד.

 

 

doi: 10.1161/STROKEAHA.110.596510

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה