מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותאיך לקלף אבוקדו כדי להפיק ממנו את המרב?

איך לקלף אבוקדו כדי להפיק ממנו את המרב?

מומחים חושפים כיצד לקלף אבוקדו ב-5 שלבים פשוטים כדי להפיק ממנו את ההטבות הבריאותיות המקסימליות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האבוקדו הוא פרי מהולל שנחשב ל"מזון-על" (Superfood) בגלל ההטבות הבריאותיות הרבות שטמונות בו. עם זאת, האופן בו אנחנו מקלפים את האבוקדו עלול לגרום לכך שנפגע בהטבות הבריאותיות שניתן להפיק ממנו.

 

מומחי החברה האמריקנית לכימיה (American Chemical Society) הפיקו סרטון חדש המסביר כיצד לקלף אבוקדו בחמישה שלבים פשוטים כדי להציל את החלק שנמצא ממש מתחת לעור – זה שמכיל כמות גדולה במיוחד של רכיבים תזונתיים חשובים.

 

בסרטון המדענים מפרטים את עושר הרכיבים התזונתיים הקיים באבוקדו: הוא מכיל בין היתר כמות גדולה של שומנים בריאים - שומנים חד-בלתי-רוויים, הוא מכיל כמויות גדולות של המינרל אשלגן (כפול מהכמות שנמצאת בבננה), הוא עשיר בוויטמיני B ו-E ויש בו כמויות גדולות של סיבים תזונתיים ושל נוגדי חמצון.

 

מה שרבים לא יודעים, זה שחלק בריא במיוחד באבוקדו הוא החלק הירוק-כהה שנמצא ממש מתחת לקליפה. באזור זה יש ריכוזים גבוהים במיוחד של 11 סוגים שונים של קרוטנואידים – רכיבים בריאים שעוזרים להילחם במחלות כמו סרטן ומחלות לב. כדי שחלק זה לא ייזרק עם הקליפה, המדענים מציגים שיטת חיתוך וקילוף ב-5 שלבים:

 

שלב 1: חתכו בצורה אנכית את כל החלק שמסביב לחרצן של האבוקדו.

 

 

שלב 2: סובבו את שני הצדדים כדי להפריד ביניהם.

 

 

שלב 3: קחו את חצי האבוקדו שמכיל את החרצן והסירו את החרצן באמצעות כך שתחדרו אליו עם סכין ואז תסובבו אותו.

 

 

שלב 4: חתכו כל חצי לשני רבעים.

 

 

שלב 5: במקום לחפור באמצעות כף, קלפו באצבעותיכם את העור מבשר האבוקדו. אם האבוקדו בשל העור אמור להתקלף בקלות, ללא החלק הבריא שמתחתיו.

 

 

 איך מונעים השחרה של ממרח או סלט אבוקדו?

 

בסרטון המדענים מספקים טיפים גם למניעת השחרה של אבוקדו אחרי שמועכים אותו. הם מסבירים כי בפרי יש רכיבים הנקראים פנולים. כאשר הם נחשפים לחמצן, פנולים מומרים לרכיבים המכונים קנונים. במשך הזמן קנונים מתחברים יחדיו ויוצרים פיגמנט המכונה מלנין – אותו פיגמנט שנותן צבע לעור של בני אדם.

 

כפי שבטח שמתם לב, אבוקדו משחיר מהר יותר מפירות וירקות אחרים. המדענים מסבירים שהסיבה לכך היא שאבוקדו מכיל כמויות גדולות של אנזים המכונה פוליפנול אוקסידאז המזרז את תהליך יצירת הפיגמנט. 

 

 המדענים מספקים מספר עצות שיסייעו למנוע מממרח האבוקדו להשחיר:

 

• סחטו מיץ מלימון לתוך האבוקדו המעוך. מיץ הלימון מכיל חומצות המעכבות את האנזים שגורם לתהליך ההשחרה.

 

• כסו את האבוקדו המעוך בניילון נצמד – אבל הצמידו את הניילון לממרח. ככל שיהיו פחות כיסי אוויר כך האבוקדו ישחיר פחות, מכיוון שהחמצן הוא האשם המרכזי בהשחרה.

 

• אם מדובר בסלט או ממרח אבוקדו סמיך מאוד ונותרה לכם כמות יפה ממנו, כסו אותו במים כדי למנוע מגע עם חמצן והכניסו אותו למקרר. כשתרצו לאכול את מה שנותר פשוט שפכו את המים העודפים וערבבו.

 

 

איך לבשל ברוקולי כיצד להפיק ממנו תכונות נוגדות סרטן?