יותר פחמימות בתזונה ומצב רוח יותר טוב
למה אנחנו נמשכים לעוגות, ללחמים ולממתקים?


ד"ר דינה ראלט PhDמדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.
עודכן: 14.11.2009
בניסוי שנמשך שנה, חולקו 106 בעלי עודף משקל ושמנים בגיל ממוצע של 50 שנה, לשתי קבוצות תזונה עם אותו ערך קלורי (1433-1672 ק"ק). תזונת קבוצה אחת היתה נמוכה בפחמימות (4% מהקלוריות מפחמימות) והשנייה נמוכה בשומנים (46% מהקלוריות מפחמימות). מצבם הגופני, הריגשי והנפשי של המשתתפים נבדק במקביל.
אחרי שנה רזו משתתפי 2 הקבוצות באופן דומה קרוב ל- 14 ק"ג וגם הזכרון הפעיל אצלם השתפר. הבדל בולט בין שתי הקבוצות נמצא במצב הנפשי, אצל הקבוצה עם התזונה דלת השומנים נראה שיפור יותר טוב במצב הרוח לעומת הקבוצה עם התזונה דלת הפחמימות.
האם מימצאים אלה שייכים גם להיותו של הסוכר ממכר ולהעדרו שגורם לסטרס?
Arch Intern Med. 2009, 169(20), 1873-1880
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
עוד חדשות בנושא
מדריכים בנושא
פרסומים בנושא
חבר קהילה ·17.5.2026
מומחה כמוני ·27.2.2026
חבר קהילה ·25.2.2026
ד"ר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה, עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים.
עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה.
מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית.
הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על
ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתייעץ עימי במייל: [email protected] או בווטסאפ: 052-4261103
מנהל קהילה ·24.2.2026























