מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמשככי כאב מפחיתים סיכון לסרטן העור?

משככי כאב מפחיתים סיכון לסרטן העור?

מחקר: אספירין ומשככי כאב אחרים ממשפחת ה-NSAIDS עשויים להגן מפני סרטן העור


לאספירין עלולות להיות תופעות לוואי בהן דימומים (צילום: Shutterstock)
לאספירין עלולות להיות תופעות לוואי בהן דימומים (צילום: Shutterstock)

 

בשנים האחרונות מצטברים מחקרים הקושרים שימוש באספירין ותרופות נוספות לשיכוך כאבים ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAIDS) לסיכון מופחת לסרטן. מחקר חדש מחזק את העדויות ומראה כי השימוש במשככי הכאב הנפוצים מפחית את הסיכון לסרטן העור.

 

הממצאים שפורסמו בכתב העת Cancer התקבלו לאחר שהחוקרים בחנו 19 שנים של תיעוד מקרי סרטן העור בצפון דנמרק והשוו את שיעורי סרטן העור בקרב אלה שנטלו תרופות ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים ואלה שלא.

 

החוקרים בחנו מספר סוגים של סרטן העור:

 

סרטן תאי הבסיס (Basal Cell Carcinoma) -  סוג שכיח, המהווה כ- 95% ממקרי סרטן העור. סרטן זה נפוץ יותר באזורים בגוף הנחשפים לשמש. הגידול מתפתח באיטיות ומתפשט לעיתים רחוקות מאוד לחלקי גוף אחרים.

 

סרטן תאי הקשקש (Squamous Cell Carcinoma) - סרטן זה, שהוא פחות שכיח, לרוב מתפתח באזורים חשופים לשמש וניתן לרפאו אם הוא נתפס מוקדם.

 

מלנומה ממאירה של העור (Malignant Melanoma) - גידול סרטני ממאיר – סרטן העור המסוכן ביותר. 

 

החוקרים מצאו 1,974 מקרים של סרטן תאי הקשקש, 13,316 מקרים של סרטן תאי הבסיס ו- 3,242 מקרים של מלנומה ממאירה באוכלוסיה שכללה 1.8 מליון איש. הם השוו כל אחד מחולי הסרטן ל- 10 אנשים מאותה אוכלוסיה, התואמים להם בגיל, מין ומקום מגורים. בשלב הבא הם בחנו את התיקים הרפואיים ורישום המרשמים כדי לראות איזה תרופות NSAIDS הם נטלו. בדנמרק התיקים הרפואיים מפורטים, והמחיר של משככי כאבים נמוך הרבה יותר כאשר הם נקנים עם מרשם, מה שמסייע לעקוב אחר השימוש בתרופות.

 

נמצא כי אנשים שהשתמשו ב- NSAIDS (שהיו להם יותר משני מרשמים) היו בעלי סיכון נמוך ב- 15% לפתח סרטן תאי הקשקש וסיכון נמוך ב- 13% לפתח מלנומה ממאירה. הסיכון המופחת היה חזק יותר בקרב אלה שהשתמשו בתרופות במשך תקופות זמן ארוכות (7 שנים או יותר) או בצורה אינטנסיבית. 

 

לא נמצא קשר בין השימוש בתרופות לסיכון הכללי לסרטן תאי הבסיס. יחד עם זאת החוקרים כן מצאו קשר כשהם בחנו אזורי גוף שאינם הראש והצוואר בקרב אנשים שהשתמשו בתרופות במשך תקופות זמן ארוכות או בצורה אינטנסיבית.

 

 (מחקרים רבים מצאו קשר בין שימוש ב- NSAIDS להפחתת הסיכון לסרטן. צילום: Shutterstock)

 

מחקרים רבים כבר מצאו קשר בין השימוש במשככי הכאבים ממשפחת ה- NSAIDS להפחתת הסיכון לסרטן. כך למשל, במחקר שפורסם לפני שנה, חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו ששימוש בתרופות לשיכוך כאבים ממשפחת NSAIDS עשוי למנוע מלנומה. מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי אספירין מפחית את התחלואה בסרטן המעי הגס בקרב אנשים עם סיכון מוגבר למחלה בשל פגם גנטי תורשתי ומחקר אחר מצא סיכון מופחת לתחלואה בסוגי סרטן שונים, בהם סרטן המעי הגס וסיכון מופחת למוות מסרטן, בקרב אנשים שנטלו אספירין כל יום במשך חמש שנים לפחות.

 

בעקבות הפרסומים משרד הבריאות הזהיר את הציבור מפני נטילת הכדור ללא יעוץ רפואי. לאספירין עלולות להיות מספר תופעות לוואי בהן דימומים ופגיעה ברירית הקיבה. אספירין גם מתנגש עם תרופות רבות אחרות, במיוחד תרופות המשפיעות על קרישת הדם.

 

 

Cancer 2012; DOI: 10.1002/cncr.27406

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה