מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהשוקולד – ''מזון על''

השוקולד – ''מזון על''

חוקרים מצאו כי שוקולד מריר ואבקת קקאו טבעית מכילים יותר נוגדי חמצון מפירות


מזון העל החדש (צילום: panthermedia)
מזון העל החדש (צילום: panthermedia)

 

חוקרים אמריקאים סיווגו את השוקולד המריר כ"מזון- על" (Superfood). ניסויים שערכו מצאו כי שוקולד מריר עשיר יותר בנוגדי חמצון מאשר מיצים שהופקו מאוכמניות, חמוציות ו"פירות על" אחרים.

 

נוגדי חמצון הם קבוצת רכיבים הידועים ביכולתם להלחם בהשפעה המזיקה של לחץ חמצוני על התאים השונים בגוף. נוגדי חמצון נקשרו להגנה על הלב, הגנה מפני סרטן ומפני מחלות רבות נוספות.

 

בין נוגדי החמצון גם פוליפנולים ופלבנואידים, משפחות נוגדי חמצון שניתן למצוא בפירות וזרעים שונים. פירות ומזונות עשירים בנוגדי חמצון קיבלו את הכינוי "מזונות על" או "פירות על".

 

חוקרים מהמרכז לתזונה ובריאות של יצרנית השוקולד הענקית הרשי'ס, השוו את כמות נוגדי החמצון במיצי אוכמניות, חמוציות, פטל, רימון, במשקה קקאו, משקה שוקולד וב-40 גרם שוקולד מריר (המכיל 60-63% מוצקי קקאו).

 

המחקר שפורסם בכתב העת המדעי Chemistry Central Journal  מצא כי המנצחים הם השוקולד המריר ואבקת הקקאו הטבעית. בהשוואה של "גרם לגרם" בקקאו ובשוקולד המריר נמצאו יותר פעילות חמצונית, וכמות גדולה יותר פלבנואידים ופוליפנולים, מאשר במשקאות הפירות. משקה השוקולד קיבל את הציון הנמוך ביותר מכל המזונות שנבדקו, כנראה בשל תהליכי העיבוד שפגעו בנוגדי החמצון. 

 

החוקרים מציינים כי אבקת הקקאו והשוקולד המריר שנבדקו במחקר היו טבעיים וללא אלקלים. שימוש באלקלים, שהוא נפוץ ביותר בתהליך ייצור שוקולד ומשקאות קקאו, אומנם מרכך את טעמו של השוקולד, אך פוגע בנוגדי החמצון.

 

בנוסף, חייבים לזכור כי שוקולד הוא עשיר בשומן, קלוריות וסוכר, שעלולים לפגוע בבריאות בצריכה מוגזמת ולכן יש להקפיד על אכילה מתונה של שוקולד, כחלק מדיאטה מאוזנת.

 

מחקרים נוספים שפורסמו לאחרונה מצאו כי בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, אכילת שוקולד מריר באופן קבוע, יכולה להפחית את לחץ הדם באופן משמעותי וכי אכילת שוקולד מריר בכמות קטנה עשויה למנוע אי ספיקת לב.

 


doi:10.1186/1752-153X-5-5

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

בין הרבה ממעלותיו של השוקולד, הוא גם מייטיב עם הראייה יותר מגזר שאותו לימדו אותנו לאכול לראייתנו...