מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבמדריכיםכאב נוירופטי – כל מה שצריך לדעת

כאב נוירופטי – כל מה שצריך לדעת

כאב נוירופטי עשוי להתבטא במגוון תחושות - מנמלים ועקצוצים ועד זרם חשמלי. למה זה קורה? ואיך אפשר לטפל בזה?


(תמונות: Shutterstock)
(תמונות: Shutterstock)

למה אנחנו חשים כאב?

 

לכאב חשיבות רבה – הוא אמור להזהיר אותנו. הכאב מתרחש בעקבות תגובה של קולטני הכאב שאמורים להתריע בפני הגוף על סכנה לנזק רקמתי. התחושה שנעשה נזק רקמתי או עלול להיגרם נזק רקמתי מתפרשת אצלנו ככאב, כאשר המטרה העיקרית של המנגנון הזה היא שנעשה משהו כדי להימנע מנזק – נמשוך יד לאחור מהנוזל החם או נעצור את הדימום.

 

יש אנשים שלא סובלים מכאב. תוחלת החיים של אותם אנשים קצרה יותר. הם נפצעים הרבה ונוטים להיפצע קשה יותר כי הם לא מרגישים. כל דבר רע שקורה בגוף מתבטא בעיקר בכאב ואם לא מרגישים את זה ולא עושים עם זה שום דבר, הסיכוי שהדבר יתדרדר ויגרום לנזק הרבה יותר גבוה. 

 

איך עובד מנגנון הכאב?

 

בגוף יש חיישנים רבים מכל מיני סוגים – כאלה שמרגישים טמפרטורה, כאלה שמרגישים לחץ ומגע וכאלה שמרגישים כאב כשנגרם נזק לרקמה אותה הם מעצבבים. כשקורה משהו - כמו חתך או כוויה - אותם חיישנים מופעלים ומתחילים לירות אותות חשמליים לכיוון חוט השדרה. בחוט השדרה העצב היוצא מהחיישנים נפגש עם נוירון אחר – נוירון מתווך, שמעביר את האות הלאה לכמה מקומות במוח ובגזע המוח, למשל למערכת שבצורה רפלקסיבית מושכת את היד לאחור. בסופו של דבר, אחרי שהאות עולה למעלה במערכת העצבית לכיוון המוח, הוא מגיע גם לאזורים בקליפת המוח שמפרשים אותו כתחושה לא נעימה, ומעבירים את זה למודעות שלנו. מה שמגיע לתודעה זו התחושה עצמה – לדוגמה חום או כאב – ולאותה תחושה ניתנת פרשנות רגשית שמובילה אותנו להיכנס לסטרס, כדי שלא נניח לנושא, כדי שנתרחק מסכנה.

 

מהו כאב נוירופטי?

 

כאב נוירופטי – המכונה גם כאב עצבי – הוא כאב שמקורו בנזק לעצבים עצמם, המובילים את אותות הכאב אל המוח. עצבים פגועים עשויים לשלוח אותות שגויים ולגרום לאדם לחוש כאב אמיתי, פעמים רבות בלי גורם שמגרה את העצב. הנזק למערכת העצבים עשוי להיות במערכת העצבים המרכזית (המוח וחוט השדרה), אך ברוב המקרים הוא מתרחש במערכת העצבית ההיקפית (הפריפריאלית).

 

מה עלול לגרום לכאב נוירופטי?

 

כאמור, הבסיס לכאב הנוירופטי הוא נזק עצבי. כל דבר שיכול לגרום לנזק לעצב עלול לגרום לכאב נוירופטי, למשל פציעות, חיתוך או מעיכה של העצב (כפי שעלול לקרות בפריצת דיסק), פגיעה כימית, פגיעה טרמית ופגיעה חשמלית. גם מגוון גדול של מצבים רפואיים עשויים להוביל לנזק במערכת העצבים שעלול לגרום לכאב נוירופטי, בהם סוכרת, מחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה, מחלות אוטואימוניות (בהן הגוף תוקף את עצמו) אחרות, פגיעות בחוט השדרה, פריצת דיסק, ניתוחים, שלבקת חוגרת, סרטן (מהמחלה עצמה או אחרי טיפולי כימותרפיה) ואירוע מוחי. ישנם מצבים בהם אין גורם ידוע לכאב הנוירופטי.

 

הכאב שייווצר תלוי בעצב שניזוק – במה שהוא מעצבב. בדרך כלל במחלה הנזק העצבי מפושט יותר בגוף לעומת נזק עצבי שנגרם מפציעה נקודתית. לרוב הכאב יורגש באיבר שאותו עצב מעצבב – גם אם הנזק גבוה יותר – למשל בחוט השדרה. כאב כזה נחשב לכאב מקרין – הוא מוקרן מנקודת הפגיעה ועד קצה העצב – למשל מעמוד השדרה עד קצה הרגל.

 

איך מרגיש כאב נוירופטי?

 

כאב נוירופטי עשוי להתבטא במגוון תחושות, חלקן כלל אינן "כואבות", אך עלולות להציק ואף לגרום לסבל רב.

 

פרסטזיות

 

תחושת נימול 

 

 

תחושה של עקצוצים/ סיכות

 

 

תחושה של דקירות

 

 

תחושה של חום או שריפה

 

 

 

תחושה של קור

 

 

תחושה של זרם חשמלי או מכת חשמל

 

 

 

תחושת דגדוג

 

 

שינויים תחושתיים כמו נימול ועקצוצים מכונים פרסטזיות. פרסטזיות נוספות הן צריבה, דגדוג, גירוד, תחושה של ויברציה של האיבר, דקירות, שריפה קור, או תחושת זרם חשמלי/מכת חשמל. לרוב כאב פרסטטי מוגדר כמציק או מעצבן, אך הוא יכול להגיע גם לעוצמות גבוהות ומטרידות. 

 

שינויים בתחושה שנלווים לכאב נוירופטי

 

אלודיניה

 

לעיתים כאב נוירופטי מתבטא בתחושות שאינן קיימות הלכה למעשה. הדבר מתרחש כאשר מידע עצבי המיועד להעברת תחושה מסוימת מפורש כנושא תחושת כאב.

 

אלודיניה היא כאב המושרה על ידי גירוי שלרוב לא גורם לכאב, כמו מגע קל או אפילו ליטוף, לבישת בגדים, התחושה של הסדינים במיטה, חום או קור ברמה מתונה או תנועה נורמלית של השרירים. הכאב נמשך כל עוד הגירוי (המגע) נמשך ומפסיק כאשר הגירוי נעלם. כלומר אדם שסובל מאלודיניה יפרש גירוי לא מכאיב כגירוי מכאיב.

 

תחושה מוגברת (היפראלגזיה והיפרפתיה)

 

היפרפתיה הינה תחושה מוגברת באזור פגוע עצבית. כלומר אם מלטפים את האיבר הפגוע – האדם ירגיש את הליטוף הרבה יותר חזק מאשר העוצמה בה הליטוף בוצע – אולם הדבר לא יגרום לו כאב. למשל, בליטוף זהה של שתי כפות הרגליים – ברגל הפגועה הוא ירגיש את הליטוף הרבה יותר חזק.

 

היפראלגזיה הינה תחושת כאב מועצמת באזור פגוע עצבית. כלומר אם מכאיבים במידה זהה לשתי הרגליים – הרגל הפגועה תכאב הרבה יותר בעצמה רבה יותר מאשר שאינה פגועה.

 

ירידה בתחושה

 

פעמים רבות באזור פגוע עצבית תהיה פגיעה בתחושה הרגילה והאזור יהיה קהה או רדום. אין הדבר נדיר כי תופעות של כאב נוירופטי יהיו דווקא באזור בו התחושה פגועה – אם כי מצב כזה מקטין את הסיכויים להשתלט על הכאב שכן הדבר מרמז על פגיעה מרכזית.

 

התסמינים הנלווים לכאב נוירופטי

 

אנשים הסובלים מכאב נוירופטי פעמים רבות סובלים גם מתסמינים נוספים הנלווים לכאב עצמו. היות שהסחות דעת מקטינות מעט את המודעות לכאב, אנשים רבים מדווחים כי בעת פעילות או עבודה הכאב מפריע להם פחות. אולם בעת הרגעות, כאשר אין הסחות דעת, לדוגמה כשהולכים לישון, הכאב מורגש כמתגבר ולא פעם מפריע להירדם או לקיים שינה רציפה.

 

חוסר שינה בפני עצמו נקשר לירידה בסף הכאב ולכן עלול לגרום להחמרה בתחושת הכאב. כמו כן, אדם עייף לרוב מדווח על הפרעות בריכוז וכן קיימת עלייה בסיכון לדיכאון וחרדה. דיכאון וחרדות מגבירים מטבע הדברים את הרגישות הגופנית לכאב, שכן אילו מצבים סטרסוגניים, וכך נוצר מעגל קסמים של הכאב, שללא טיפול נכון רק מעצים את עצמו.

 

איך מטפלים בכאב נוירופטי?

 

הטיפול בכאב נוירופטי מתחלק לשתי זרועות עיקריות: טיפול תרופתי וטיפול פולשני. הטיפול התרופתי בכאב נוירופטי כולל נוגדי דיכאון טריציקליים, נוגדי דיכאון ממשפחת SNRI או משפחת SSRI, תרופות נוגדות פרכוסים (נוגדי כפיון), אופיאטים, נוגדי דלקת וסטרואידים. קנביס רפואי מהווה אפשרות טיפולית נוספת.

 

בטיפול פולשני יש ניסיון לרפא את המקום הפגוע, למשל לחבר עצב שנחתך, להזריק חומרים נוגדי דלקת, לייצר טיפול בגלי רדיו שגורם לתכנות מחדש של העצב כדי שיהיה לו סף כאב יותר גבוה או לבצע קיצוב – שיטה בה יוצרים פעילות חשמלית אלטרנטיבית לזו שמייצרת את הכאב בעצב.

 

 

* ד"ר רות גור היא מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא ומנהלת בקהילת כאב בכמוני 

 

עדכון אחרון: מארס 2016 

 

 

 

 

 

Inbalbala
04/07/23 19:37

שלום רב

לאחרונה שמתי לה, שיש לי הרגשה של עור רדום בכף הרגל הימנית

פחות רדום יותר , חסר תחושה כמו זריקה אצל רופא שיניים

אין לי מושג איך או ממתי

מה עושים ואיך מטפלים

עוד יותר הזוי, שלא מצליחה להסביר לאנשים מה אני מרגישה, וזה ממש חוסר אונים

נטע-80
18/06/23 22:17

שלום,שמי נטע בת 40 

סובלת לאחרונה מתחושות חום ברגל שמאל ליד הקרסול 

תחושת חום כאילו שהרגל נמצאת ליד תנור חל לכמה שניות וזה נעלם,לאיזה רופא עליי לפנות? סובלת מקרישיות יתר נוטלת פלויקס לדילול דם

דני-1582
31/10/22 3:30

מכות חשמל בדרך כלל בעצמת עניים מנוחה קופץ כול כמה שניות ליפני הירדמות לאחר יבלת ראש קשה זרם תחושה של 400 ואט קופץ בנוסף רעש פיצוצי אטום וגם כאילו מכבים שלתר נפילת במוח משהו הזויייי תעזרו ליייי

דני-1582
31/10/22 3:27

לאחר חבלת ראש מונשם מורדן חודשים ליםני שנה חווה מכות חשמל מאוד גבוהות עם רעשי םיצום בתול הראש ליםני הירדמות בעיקר קשה לי לא יודע מה לעשות ורעש פיצות אטוםםםםם מה עושים

מור35
04/03/22 22:18

היי, אמא שלי סובלת כשנתיים כבר מכאבים בירך. היא אומרת שיש לה לפעמים עקצוצים ברגל, כאבי חתך, כאבי לחץ. הכאבים הם בכל מצב, שכיבה, הליכה, ישיבה.

היא לוקחת ליריקה בוקר וערב, יש לה מדבקה שהיא מחליפה כל שלושה ימים ואוקסיקוד. כל אלה לא ממש עוזרים לה לגמרי.

היא עשתה mri, צילום, מיפוי והלכנו למלא רופאים ואף אחד לא יודע מה יש לה ומה יעזור.

היא הלכה למרפאת כאב, עשתה זריקות וזה, חא עזר, להיפך הכאבים רק גברו.

ממש אשמח אם תוכלו לעזור לנו.

תודה. 

נתי45
05/02/22 8:24

לפני כשבועיים ביצעתי ניתוח לפריצת דיסק בחוליות L4-5 אחרי שסבלתי חודשים מהקרנה לרגל ימין עם כאבים עזים. כרגע אני מתאוששת מהניתוח , הדבר היחיד שמטריד אותי שעדיין יש לי הרגשת נימולות ברגל ימין . האם זה אפקט מהניתוח או שהניתוח פשוט לא הצליח ? ידוע לי שבמהלך הניתוח בוצע חתך לא צפוי . במידה וזה קשור, האם אצטרך עוד ניתוח ? האם יש פתרונות אחרים?

שוקי-11
27/12/21 22:16

שלום לד"ר רות 

הנוירולוגית שלי נתנה לי כדור ליריקה (שלא הזכרת ) , והוא פתר לי את הבעיה לגמרי .

טליה1111
27/11/21 22:08

היי, עברתי לפני כשבוע וחצי ניתוח להסרת זיעה מכפות הידיים, דבר שהפריע לי מאוד כל חיי, הוסברו לי תופעות הלוואי והחלמה קצרה יחסית אשפוז של יום, שיצאתי מהניתוח הסתמן לי שהוא היה ניתוח קשה ולקח זמן למנתחים להגיע למקום הצריבה, השתחררתי לבית ואחרי יומיים התחילו לי כאבים מטורפים ולא הגיוניים בגב בחלק העליון של עמוד השדרה בחזה וביידים, במקביל היו אזורים רדומים ונמלולים בחלקים הללו, (מתחת לחזה והידיים נרדמות) הגעתי למיון הסברתי למתמחה המנתח שהגיע לראות אותי את התופעות והוא שיחרר אותי עם טרמדקס הביתה וקבע לי תור חזה לביהח כעבור 5 ימים. הטמדקס לא עזר, הגעתי למנתחת הבכירה שנתיחה אותי, היא ישר הפנתה לצילום חזה שיצא תקין, ואמרה שמדובר כנראה בנזק עיצבי משני ורשמה לי מלא משככים בינהם גם פרקוסט ופרגבלין ואתופן ואופטלגין וכל זה עדיין לא מעלים את הכאב, אני לא יודעת מה לעשות והאם יש סיכוי שהנזק הוא בלתי הפיך, הכאב הוא באמת מטורף, אני בוכה כל היום וכואב לי ברמות הכי קשות שלא ידעתי שקיימות כלל! אציין כי אם הייתי יודעת שיש סיכוי שדבר כזה יקרה בחיים לא הייתי עוברת את הניתוח, המנתחת עצמה אמרה שהעא מעולם לא נתקלה בכאב כזה אחרי הניתוח הזה

מה לעשות ? האם התרופות יעלימו לי את הבעיה? זה יעזור או שאחיה עם זה לנצח? 

יעלה-555
18/07/21 9:53

זה בדיוק הכאב שהחל מהחיסון הראשון עקצוצים כאבי ראש כאבים בגוף בעיקר ברגלים ןלאחר החיסון השני כאבים בגב באזור הכליות כאבים בשרירים במרפקים עייפות ותשישתות קשים אובחנתי גם בפיברומילגיה ונשלחתי לMRI בשאלה לרדיקולופתיה כמו כן עברתי גם פרפור פרוזדורים חריף ואני מטופלת גם אצל קרדילוג הכל מאז החיסון......  ד

איילת-הגי-
20/11/20 14:54

שלום ד"ר רות. האם למעשה הכאבים והתופעות של הפיברומיאלגיה הם כאבים נוירופטים? תופעות למשל כמו תחושת "זצים" - זרם חשמלי בפנים, נימולים קבועים בכפות הידיים...? האם ראומטולוגיה קשורה בנושא של כאב נוירופטי? אודה לתשובתך, איילת הגי

כאבים.עזים.
27/06/17 20:22

שלום רב , עברתי לפני שבועיים וחצי ניתוח שיחזור שבר קודם שהיה לי באמה בין כף היד למרפק , הוציאו לי פלטינה מהרדיוס באמה ביד , והחזירו פלטה חדשה , מסתבר שאחרי הניתוח היה שבר נוסף באולנה שהמנתח שלי לא ראה , למרות שציינתי בפניו צילומים שישנו שבר נוסף על מנת לא לפספס, ובכל זאת הוא פספס אותו . לאחר הניתוח אחרי 3 ימים לא חזרה לי התחושה באצבע האמה המנתח אמר שזה יחזור , המנתח החליט שאני מתחילה פיזוטרפיה בהקדם האפשרי , לאחר יומיים של פיזוטרפיה התחיל לי שרפה לא מוסברת וכאבים בלתי נסבלים ,לפי מה שהבנתי בעצב ה SBR, ובנוסף מהניתוח חוסר תחושה באצבע האמה , המנתח מסביר שהוא פתח ועבד חזק על היד ולכן כרגע משהו לוחץ על העצב וזה אמור להשתחרר. אני סובלת כאבים איומים ביד ואיני יודעת לתאר עד כמה , שרפה, עיקצוף ותחושה שחותכים לי את היד , הרופא רשם לי לירקה ואמר שתוך 6 שבועות מהניתוח אמור לעבור הכאב , אני לא סומכת עליו מכיוון וכבר עשה טעות אחת במהלך הניתוח , מה עלי לעשות אני מפחדת שהסבל שאני חשה קיום יימשך לכל החיים , אני לא מתפקדת בכלל , אין לי רצון לזוז ולא לעשות כלום הכאב ממש משתלט עלי בצורה תמידית 24 7 אפילו להירדם בלילה לוקח לי אמון זמן , הייתי לוקחת טרמדקס ואופלגין נוזלי ביחד , זה פחות או יותר עזר אבל תופעות הלוואי הכניעו אותי , אני ממש עובדת אצות בבקשה תעזרו לי מה עלי לעשות ? האם באמת צריך לחכות 6 שבועות לאחר הניתוח , או שעדיף לבדוק עכשיו מה עושים , אני ממש מבולבלת ומפוחדת שהמצב יישאר ככה עוד דבר נוסף השבר הנוסף באולנה נמצא ממש ליד הפלטינה הישנה אך מחוץ לפלטינה ממש ליד ,, התנפח לי מעט במקום המנתח אומר שזה כלום שלפי הצילומים העצם מתחברת ואין מה לדאוג שזה רק נפיחות קלה שאין לה משמעות , שוב אני לא סומכת עליו וקצת חוששת שמהירותו הוא לא שוקל דברים שיכולים להיגרם לי הוא אומר שאני אפסיק לפחד כל כך ושיהיה בסדר , אני במונחים הרפואיים לא מבינה את ההסבר הנ"ל אני כמובן ללא גבס רק נותנת ליד לנוח . אשמח לקבל דעה נוספת והנחייה מכוונת יותר

flame
06/12/20 12:26

תחליפי רופא ומהר מה העיניין פה חבל שאת מחכה כחי את הצילומים ולכי לרופא אחר ותני לו להסתכל ולתת איבחון .זה חשוב אל תחכי.בהצלחה

התחילה לי כעת תחושה של דקירה לתוך עצם הזרוע. אני מקבל כעת 300 מ"ג ליריקה ביום. יש צורך לשנות תרופה/להגדיל מינון? יש לי תור למרפאת כאב בקרוב, אז אשמח על כל עצה תודה אבי

שמואל-עדיני
22/04/17 16:29

שלום לד"ר רות. אחרי הניתוח (ראי כאן בבלוג שלי) וכמעט מתוך יאוש בטיפול בכאבים הנאורופטיים שהיו לי בכפות הרגליים אשר שרפו כמו אש, נמצא כי הנאורונטין (שלא היה בסל ושילמתי עליו הון תועפות) היתה התרופה היחידה שהפחיתה את רמת הכאב לרמה כזו שאיפשרה לי לחיות עם הכאב בשלום ובסבירות. אני משתמש כבר שנים רבות ועד היום בתרופה זו שהוכנסה בינתיים לסל הבריאות.

ד--ר-גור-רות
28/03/16 19:23

שלום יעל - 
וודאי שאפשר. 
המאמר על רפואת כאב פולשנית נמצא כעת בכתיבה. אבל בלי קשר לכך - מומלץ מאד לפנות למרפאת כאב יש בהחלט מקום לעזור והרבה. 
ד"ר גור. 

יעל-אוריין
25/03/16 3:36

אחרי גב תחתון ש"נתפס" בצורה חזקה, קיבלתי זריקות ולא עזרו.  הדבר היחידי שעזר היה דיקור.  נשאר לי כאב ניירופתי באיזור  הפנימי של ברך ימין.  כל התחושות שהזכרת קרו,  חום, שריפה, כמו מכת חשמל, עקצוצים, וחלק מהאיזור כמו עור נוסף וחוסר תחושה.
הרופא משפחה שלח אותי לנוירולוג ונתנו לי כדורים נוגדי דיכאון.  שעזרו "כמו כוסות רוח למת"  הדבר היחיד שעזר מעט היה דיקור  שארך שנה שלמה.  תופעת השריפה ומכות החשמל-נעלמו.  נשארו העקצוצים וכאבים  קשה לי לעמוד הרבה על הרגל הזו.  הייתי רוצה לדעת אם יש עוד תקווה לכאב, או שאני צריכה להרים ידיים.  האם אפשר לקבל עזרה במרפאת כאב?    תודה על תשומת הלב
יעל אוריין

ד--ר-גור-רות
23/03/16 13:18

אבישי שלום. 
להגדרת כאב נוירופטי אין שום קשר להתגברות או החלשות שלו. כל בוג כאב יכול להתגבר או להחלש בתנאים מסויימים וזה אינו משנה את הגדרתו. 
למשל כאבי דלקות פרקים, כאבי שחיקת סחוס, כאבים לאחר שבר (ובעיקר שבר שעבר קיבוע פנימי עם מתכות) - ידוע שהם מתגברים בקור. זה אינו קשור להגדרתם ככאבים נוסיספטיביים. 
לגבי התחושה הכללית הרעה - גם כאן אין שום קשר להגדרת סוג הכאב.
רוב האנשים שסובלים מכאב כרוני מתארים תחושה כללית גרועה. בלי קשר לסוג הכאב או הגורם.
אילו דברים כלליים שאין להם שום קשר לאבחון סוג הכאב. 
ד"ר גור. 

שלום ד"ר רות גור,
כאבים שמתחילים כתוצאה ממזג האוויר, וגורמים לתחושה כללית גרועה (יום ראשון האחרון....) נחשבים לכאבים נוירופתיים?

תודה