מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותשבועות בריא- חלק ב'

שבועות בריא- חלק ב'

גבינות בריאות במיוחד וגבינות מומלצות פחות


גבינה בולגרית 5% פחות משמינה אך מכילה המון נתרן (צילום: אתר סטוק פוטוז)
גבינה בולגרית 5% פחות משמינה אך מכילה המון נתרן (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

לאחר שהסברנו על רכיבי מוצרי החלב השונים, כדי להקל על מלאכת בחירת הגבינות, ד"ר מיכל גילאון בחרה עבורנו ארבע גבינות בריאות במיוחד וגם גבינות פחות מומלצות לשומרים על הבריאות.

 

גבינות בריאות במיוחד-

 

גבינה לבנה 5% שומן (למשל של חברת תנובה, טרה או שטראוס)- גבינה זו מכילה מעט שומן ורק כ- 95 קלוריות למאה גרם. כמויות הנתרן הן כ 130-240 מ"ג למאה גרם, כמויות נמוכות יחסית לגבינות אחרות. הגבינות הלבנות הרזות גם מכילות כמות מכובדת של סידן (95 -130 מ"ג למאה גרם). מבחינה כמות הסידן, גבינת סקי של שטראוס מככבת: היא מכילה 200 מ"ג.

 

ריקוטה 5% (חברת מחלבות גד)- גבינה זו מכילה מעט שומן וכ- 90 קלוריות למאה גרם בלבד. היא מכילה המון סידן- 500 מ"ג, ויחד עם זאת כמות הנתרן נמוכה יחסית לגבינות רבות אחרות (180 מ"ג).
גבינות ריקוטה באופן כללי מומלצות כי יש בגבינות אלה מעט שומן יחסית. הן מכילות הרבה סידן- פי שתיים וחצי מגבינה רגילה, במקביל גם כמות הנתרן היא כמחצית מגבינות רבות אחרות, ובנוסף אין בהן תוספים שונים.

 

"טוב טעם" (של חברת טרה)- הגבינה דלה מאוד בשומן (3 אחוז) ומכילה 105 קלוריות למאה גרם. הגבינה מכילה מעט מאוד נתרן יחסית לגבינות אחרות (75 מ"ג) ואין בה תוספים. יחד עם זאת, הגבינה לא בין הכוכבות מבחינת כמות הסידן שבה. היא מכילה כ- 100 מ"ג סידן, פחות מגבינות רבות אחרות.

 

מוצרלה (מחלבות גד)– הגבינה אומנם מכילה 18% שומן ו- 240 קלוריות למאה גרם, אבל היא המומלצת מבין הגבינות הקשות, מכיוון שהיא מכילה יחסית הרבה מאוד סידן ( 340 מ"ג למאה גרם), מעט נתרן (190 מ"ג) ואין בה תוספים. מבחינת כמות הסידן, הגבינה של חוות הבופאלו מנצחת בקטגוריה זו. היא מכילה 510 מ"ג סידן למאה גרם.

 

גבינות פחות מומלצות-

 

גבינה בולגרית 24% שומן –הגבינות הבולגריות הנפוצות מכילות כמות מכובדת של שומן, כ- 24 אחוז. בגבינה כזו יש כ- 280 קלוריות למאה גרם, ורבות מהן מכילות המון נתרן- כ- 1,300 מ"ג. בגבינות אלה יש 180-230 מ"ג סידן למאה גרם. יש לשים לב שגם בבולגרית 5% יש כמויות משמעותיות מאוד של נתרן (1200-1800 מ"ג!) ולכן היא לא תיטיב עם הסובלים מיתר לחץ דם או מחלות לב.

 

גבינת שמנת- גבינת שמנת ממוצעת מכילה המון שומן: כ- 30%, וכ- 290 קלוריות למאה גרם. יחד עם זאת, בגבינות אלה יש מעט סידן יחסית לגבינות אחרות- 70 מ"ג בלבד. כמות הנתרן היא 260-420 מ"ג במאה גרם.

 

 

איך חוגגים שבועות בריא- בחלק א' של הכתבה

 

לאתר עמותת עתיד

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה