מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותויטמין D עשוי להקל על הסובלים מפיברומיאלגיה

ויטמין D עשוי להקל על הסובלים מפיברומיאלגיה

מחקר מצא כי תוסף ויטמין D עשוי להפחית כאב כרוני באנשים עם פיברומיאלגיה שיש להם חסר בוויטמין


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תוספי ויטמין D עשויים לעזור לאנשים שסובלים מכאב כרוני בשל פיברומיאלגיה, אם יש להם רמות נמוכות של הוויטמין בגוף. כך עולה ממחקר אוסטרלי חדש שפורסם בכתב העת Pain.

 

פיברומיאלגיה היא תסמונת העלולה לגרום לכאב כרוני, תשישות ומספר סימפטומים אחרים. הגורמים לתסמונת עדיין אינם ברורים ואין תרופה שיכולה לרפא אותה או לטפל בכל תסמיניה.

 

מחקרים קודמים מצאו כי רמות נמוכות של ויטמין D בדם שכיחות במיוחד במטופלים עם תסמיני פיברומיאלגיה, במיוחד אלה הסובלים מכאב כרוני. החוקרים ביקשו לבדוק אם תוסף ויטמין D יוכל לשפר את התסמינים.

 

המחקר הקליני המבוקר נערך בקרב 30 נשים עם פיברומיאלגיה שהיו להן רמות נמוכות של ויטמין D בגוף. חלק מהנשים קיבלו תוספי ויטמין D והיתר קיבלו פלצבו. הטיפול ניתן במשך 25 שבועות ואז הנשים היו במעקב במשך 24 שבועות נוספים בהם לא נטלו טיפול.

 

לדברי החוקרים, אלה שנטלו את התוספים דיווחו על פחות כאב, תפקוד פיזי טוב יותר ופחות תשישות בוקר במשך הזמן, בהשוואה לנשים שקיבלו פלצבו. הפחתה משמעותית בעוצמת הכאב נותרה גם 24 שבועות לאחר הפסקת נטילת התוסף. לעומת זאת, תוספי הוויטמין לא השפיעו על רמות הדיכאון והחרדה של המטופלות.

 

לדברי החוקרים יש לעקוב אחר רמות הוויטמין D במטופלי פיברומיאלגיה – במיוחד בחורף, כשרמות הוויטמין נוטות להיות נמוכות יותר – ולקחת תוספים במידת הצורך. החוקרים מציינים כי ויטמין D הוא טיפול בטוח יחסית שאינו יקר. כעת נדרשים מחקרים נוספים, גדולים וארוכי טווח, שיאוששו את ממצאי מחקר זה.

 

 

PAIN Volume 155, Issue 2, February 2014, Pages 261–268
 

שלומי-אסף
22/02/18 19:05

פה בברזיל יש רופא שמטפל במחלות auto imune כמו טרשת נפוצה ופיברומיאלוגיה רק באמצעות ויטמין D. הוא קוצר אחוזי הצלחה עצומים. לאשתי יש טרשת מהדרגה הכי תוקפנית והיא מטופלת אך ורק בויטמין D והיא חיה עם המחלה ללא התקפים וכל הצלקות שלה במוח ובעמוד השדרה נעלמו ולא חזרו.

מתוקה--
24/01/14 1:02

תודה על המידע המעודד. משתפת בתוצאות מחקר שקראתי שמציג נטילת קראטין כמקל על הסימפטומים של פיברומיאלגיה. מניחה שעשוי לעניין חולות במחלה.