מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

חרד

03/04/19 8:53
3 תגובות

היי יש לי ocd והפרעות אישיות גבולית
ואני בערך סובל מאז שאני ילד ואני בן 20

יש לי אפשרות ללכת מתוקף סל שיקום לתוכנית שיקום מסויימת עכשיו יגורו איתי בבית אנשים מתמודדים נוספים עם דברים קשים גם כן הלוקחים תרופות אנטי פסיכוטיות שידוע שפוגעות במידה מסויימת במוח.
ואני ממש חרד אם ללכת לשם מפני שאולי האנשים שיגורו איתי יעבירו לי את התרופות דרך השתן, הרוק, הזיעה ששם חלק מסויים מהתרופה מופרש.
למשל לגבי הרוק נשב ביחד לאכול והם ידברו ונגיד בטחינה המשותפת, באוכל שלי בזמן דיבור.
זיעה אם התחבק, ספות שיש בדיקה.
ולכן אני מאוד חרד אם ללכת או לא מהפחד שהתרופות האנטי פסיכוטיות יעברו אלי במידה מזערית ויפגעו לי במוח במידה מסויימת.
אני יודע שמדובר במידה קטנה אבל עדיין זה יפגע לי במוח במידה מסויימת ויכנס לי רעל למוח שאין לי צורך בו לא חבל?
בבקשה עזרה ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד אני מודע שמודבר בפחד אישי שלי למי שיש צורך בתרופות האלו וצורך אותן אני ממש מצטער אם פגעתי בכם אני פשוט צריך עזרה ;/


תגובות

סימה-לבני
06/04/19 23:53

שלום רב,

אני מבינה שיש לך חשש מהעברה של תרופות בין האנשים שיהיו סביבך בבית בתכנית השיקום.

אז הרשה לי להזכיר לך שתרופות אינן חידקים.

בשביל שתרופה תפגע בך, היא צריכה להכנס לגופך דרך הפה, בכמות גדולה ולאורך זמן. ולא זה המצב, כפי שאתה מתאר. אם אתה לא תקח להם את התרופות שלהם ולא תבלע אותם כמה פעמים ביום, או בשבוע, אין חשש שאיזה שהן תרופות שאינך לוקח יזיקו לך. בדיוק כמו שהתרופות ללב שלוקחים אולי ההורים שלך או סבא וסבתא שלך לא פוגעים בלב שלך, כשאתה מבקר אותם.

כך שאני חושבת שהחשש מהעברה של התרופות מסתיר אולי חשש אחר מהשינוי שמציעים לך, או שהוא חלק מההפרעה שכתבת שאתה סובל ממנה, (כתבת שאתה סובל מ- ocd והפרעות אישיות גבולית) והדרך שלך להתגבר על החשש הזה צריכה להיות כמו שאתה מתמודד עם חששות אחרים בחייך.

זה לא פשוט, אך אם תצליח, אולי תזכה בשותפים לבית שיהיו אנשים נחמדים מאד, כמוך, ותמצא חברים, ותקבל איכות חיים טובה אולי יותר ממה שיש לך היום.

מאחלת לך שתצליח,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

מתמודד2
03/05/19 19:12

תודה רבה על התשובה המושקעת והעוזרת.

לצערי הרב אני חושש אפילו מפגיע המזערית שבמזעריות 

וגם אם אני לא חושש בזמן אמת האו סי די ישתלט ויהיה המנעויות מחרידות בלי סוף...

מתמודד2
03/05/19 19:13

החשש לא מההשפעה אלה המפגיעה המזערית במוח למרות שבטוח יש מלא דברים שפוגעים במוח מזערית כמו למשל לשחות בבריכה בקאנטרי עם עוד אנשים (לוקחים תרופות בין היתר) אבל לא בגלל זה אנשים לא שוחים.

ואם זה דבר שעוזר לי כמו תוכנית שיקום אולי שווה לקבל את ״הפגיעה״.