מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

כמונימחלות לבחדשותביצה מכילה פחות כולסטרול ממה שחשבנו

ביצה מכילה פחות כולסטרול ממה שחשבנו

משרד החקלאות האמריקני: בביצה יש 14% פחות כולסטרול ו- 64% יותר ויטמין D ממה שחשבנו

מאת אלה הר-נוי
10/02/11
תגובות 0

ביצה: בריאה יותר מבעבר (צילום: panthermedia)
ביצה: בריאה יותר מבעבר (צילום: panthermedia)

 

כמות הכולסטרול בביצים ירדה בשנים האחרונות. כך עולה ממחקר חדש של משרד החקלאות האמריקני. בביצים יש בממוצע 14% פחות כולסטרול ו- 64% יותר ויטמין D מאשר בפעם האחרונה שהן נבדקו ב- 2002.

 

מידי מספר שנים, משרד החקלאות האמריקאי בודק את הערכים התזונתיים במזון על מנת לעדכן את טבלאות הסימון התזונתי. בשביל הבדיקה הנוכחית, ביצים גדולות רגילות נאספו מ- 12 מיקומים שונים ברחבי ארצות הברית ואז נשלחו לבדיקה עצמאית במעבדות אוניברסיטת Virginia Tech.

 

כמות הכולסטרול הממוצעת שנמצאה בביצה גדולה הייתה 185 מ"ג, רמה נמוכה ב- 14% מאשר הרמה שתועדה בבדיקה הקודמת. בנוסף, הביצה הכילה בממוצע 64% יותר ויטמין D ממה שנמצא בעבר. יתר הערכים נותרו אותו הדבר. הביצה, למתעניינים, מכילה 70 קלוריות ו- 6 גרם חלבון.

 

יחד עם זאת, המסר לצריכת ביצים הוא עדיין מתינות. על-פי ההמלצות האמריקאיות לתזונה לשנת 2010, צריך לצרוך פחות מ- 300 מ"ג כולסטרול ביום וההמלצה נותרת על צריכת ביצה אחת ליום.

 

לא ברור מדוע יש בביצים פחות כולסטרול מבעבר, אבל ייתכן שהסיבה היא שיפור במזון שהחקלאים נותנים לתרנגולות. את העלייה ברמת הוויטמין D קל יותר להסביר- כיום יש תרנגולות שמקבלות תוספי ויטמין D.

 

 

למידע באתר משרד החקלאות האמריקאי

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: