מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותנפלאות התפוח

נפלאות התפוח

הוספת 75 ג' תפוחים מיובשים לתזונה היומית הביאה לירידה של 23% בכולסטרול הרע ולירידה במשקל


למרות תוספת הקלוריות, נשים שאכלו תפוחים ירדו במשקל (צילום: panthermedia)
למרות תוספת הקלוריות, נשים שאכלו תפוחים ירדו במשקל (צילום: panthermedia)

 

לתפוחים יתרונות בריאותיים מופלאים: מחקר חדש מצא כי תוספת של תפוחים לתזונה יכולה להוריד את רמות ה- LDL המכונה "הכולסטרול הרע", לשפר את רמות ה- HDL המכונה "הכולסטרול הטוב" ולהוריד דלקתיות בגוף. בנוסף על כל זאת, תוספת התפוחים לתזונה לא רק שאינה גורמת להשמנה, היא יכולה אפילו להביא לירידה במשקל.

 

במסגרת המחקר שהוצג בכנס השנתי לביולוגיה ניסויית "Experimental Biology", חוקרים מאוניברסיטת פלורידה גייסו 160 נשים בגילאי 45 עד 65 וחילקו אותן לשתי קבוצות. בקבוצה אחת אכלו הנשים בנוסף לתזונה הרגילה שלהן גם 75 גרם תפוחים מיובשים בכל יום במשך שנה. בקבוצה השנייה אכלו הנשים שזיפים מיובשים. דגימות דם נלקחו לאחר שלושה חודשים, ששה חודשים ובסיום תקופת המחקר.

 

החוקרים הופתעו לגלות כי כבר לאחר חצי שנה, בקרב נשים שאכלו תפוחים הייתה ירידה של 23% ברמת ה- LDL ועלייה של 4% ברמת ה- HDL.

 

לאחר שנה, בקרב הנשים שאכלו את התפוחים המיובשים הייתה ירידה ברמות של כולסטרול LDL, עליה ב- HDL , ירידה בחומר ביוכימי הקשור להיווצרות טרשת עורקים ושל חלבון שמהווה סמן לדלקתיות, מאשר לפני המחקר. כל אלה מהווים גורמי סיכון למחלות לב ושבץ.

 

עוד מצאו החוקרים כי תוספת התפוחים לתזונה שהכילה 240 קלוריות למנה היומית, לא גרמה לעליה במשקל בקרב הנשים. הנשים אפילו ירדו במשקל בממוצע 1.5 קילוגרם במהלך השנה.

 

היתרונות הרבים הללו לא הופיעו בקרב הנשים שאכלו שזיפים. ההשפעה של תפוחים על הבריאות נובעת כנראה מהסיבים שבהם שידוע כי הם מסייעים בהורדת כולסטרול ה- LDL ושהם מסייעים להפחתת התיאבון, ומנוגדי החמצון  שמונעים מרדיקלים חופשיים לפגוע בתאים.

 

לדברי החוקרים, למרות שהמשתתפות במחקר אכלו תפוחים מיובשים, ההשפעה צפויה להיות דומה- אם לא גדולה יותר- גם בצריכת תפוחים טריים.

 

 

Experimental Biology conference in Washington, D.C, Apr. 9-13, 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה