מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול שנקראים דנרבציה של עורקי הכליה (renal denervation). יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : http://yaronarbel.com/

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותעדויות חזקות מתמיד: זיהום אוויר פוגע בלב

עדויות חזקות מתמיד: זיהום אוויר פוגע בלב

ארגון הלב האמריקאי: העדויות לכך שזיהום אוויר מעלה את הסיכון לשבץ, התקפי לב ומוות חזקות מתמיד


גם חשיפה לזמן קצר עלולה להיות מסוכנת (צילום: אתר סטוק פוטוז)
גם חשיפה לזמן קצר עלולה להיות מסוכנת (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

בשבוע שעבר פורסם דו"ח חדש של ארגון הלב האמריקאי, המבוסס על סקירה של מחקרים רפואיים שנערכו בששת השנים האחרונות. הדו"ח מצא עדויות חזקות לכך שזיהום אוויר עלול לסתום עורקים. עוד מצא הדו"ח כי קיים קשר קטן אך עקבי בין חשיפה קצרת טווח לזיהום אוויר, ולסיכון למוות בטרם עת.

 

ארגון הלב האמריקאי מבהיר כי חלקיקים זעירים מחומרים בוערים כגון חומרי דלק, פחם ושמן הם המזיקים הברורים ביותר. לדברי החוקרים נראה כי החלקיקים הזעירים מעלים באופן ישיר את הסיכון על ידי כך שהם מעוררים אירועי לב ואף גורמים למוות הקשור למחלות לב בקרב אנשים רגישים, תוך שעות או ימים מחשיפה ברמה גבוהה לזיהום, אפילו באלה שאילולא נחשפו היו נותרים בריאים במשך שנים.

 

בנוסף, מתחזקות העדויות לכך שחשיפה ארוכת טווח של מספר שנים לחלקיקים, עלולה להביא לסיכונים גבוהים אף יותר למחלות לב וכלי דם ומוות ממחלות לב.

 

לדברי מומחים מארגון הלב, החלקיקים הקטנים יכולים לגרום לנזקים בכמה דרכים, בין היתר באמצעות כך שהם גורמים לדלקות. בנוסף, ייתכן כי חלקיקים קטנים מאוד או כימיקלים שנישאים איתם באוויר, עלולים להישאף, להגיע למערכת הדם ולגרום לנזק ישיר. התוצאה עלולה להיות העלאת קרישיות דם וטרומבוזות, פגיעה בתפקוד כלי הדם ובזרימת הדם, העלאת לחץ הדם ויצירת הפרעה בפעילות האלקטרונית התקינה של הלב, מה שעלול בסופו של דבר לעורר התקפי לב, שבץ ואפילו מוות.

 

המומחים המליצו שקשישים וכל אחד שסובל ממחלת לב, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה או סוכרת, ישימו לב לרמות זיהום האוויר ולאזהרות הקשורות לזיהום אוויר, ובזמנים בעייתיים יבלו פחות זמן מחוץ לבית.

 

 

http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIR.0b013e3181dbece1v1

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה