מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהאם תוספי אומגה 3 יעילים?

האם תוספי אומגה 3 יעילים?

מחקר: חומצות שומן אומגה 3 ממקור ימי או צמחי במינון נמוך, לא מפחיתות אירועי לב לאחר התקף לב


מרגרינות מועשרות באומגה 3 אינן יעילות במניעת התקף לב חוזר (צילום: panthermedia)
מרגרינות מועשרות באומגה 3 אינן יעילות במניעת התקף לב חוזר (צילום: panthermedia)

 

מחקרים מהעבר הוכיחו כי לחומצות שומן אומגה 3 יש השפעה מגינה מפני מחלות לב וכלי דם. אבל, מחקר חדש שנערך בהולנד, בדק את השפעותיהן של מרגרינות המועשרות בחומצות שומן אומגה 3 ממקור ימי או צמחי על מטופלים שעברו התקף לב והראה כי המרגרינות המועשרות לא הפחיתו את הסיכון לאירועי לב חוזרים.

 

במחקר השתתפו מעל 4,800 מטופלים בגילאי 60 עד 80. כולם עברו התקף לב ונטלו תרופות מקובלות נגד יתר לחץ דם, נגד היווצרות של קרישי דם ולטיפול ברמות שומנים חריגות בדם.

 

במסגרת המחקר קיבל כל משתתף במשך 40 חודשים מינון נמוך של סוג אחד מתוך ארבעה סוגי מרגרינה שונים: מרגרינה אחת הייתה מועשרת בחומצות שומן ממקור ימי, הסוג השני היה מועשר בחומצת שומן ממקור צמחי, הסוג השלישי היה מועשר בשני סוגי חומצות השומן והסוג הרביעי היה פלצבו ולא הכיל אומגה 3.

 

החוקרים ביקשו לבדוק את שיעור אירועי הלב וכלי הדם המשמעותיים, שאירעו עם צריכת חומצות השומן. במהלך תקופת המעקב התרחשו אירועי לב משמעותיים בקרב כ- 14% מהנחקרים, בלי קשר לסוג המרגרינה שהם מרחו על הלחם.

 

התוצאות הראו כי תוסף של חומצות שומן מכל סוגי אומגה 3 במינון נמוך, אינו מצמצם את שיעור אירועי הלב וכלי דם.

 

"חשוב להבין כי רק במחקרים מסוג זה שהינם מחקרים פרוספקטיבים עם תקופת מעקב רציף אחר החולים, מבוקרים, וסמויים מול פלצבו, ניתן להוכיח בצורה חד משמעתית אם לתרופה או למוצר יש השפעה חיובית או שלילית על הנבדק" אומר ד"ר אריק שטיינויל, מנהל תחום בריאות הלב ב – beWell, "מחקר חשוב זה, אשר הינו מחקר פרוספקטיבי וערוך היטב, לא הראה כי לאומגה 3 יתרון מול פלצבו במניעת אירועי לב וכלי דם. כעת ידרשו מחקרים נוספים בסגנון מחקר זה על מנת להוכיח את הטענה כי לאומגה 3 יתרון מניעתי בשמירה על בריאות הלב".

 

בתגובה לפרסום המחקר, מומחים אמרו כי הדרך הטובה ביותר לקבל אומגה 3 כדי לשמור על הלב היא אכילת דגים.

 

 

n-3 fatty acids and cardiovascular events after myocardial infarction; The New England Journal of Medicine, August 2010.

 

המרכז הרפואי תל-אביב יציין את יום הלב הבינלאומי, ביריד בו ישתתפו מיטב מומחי המרכז בתאריך 26.10.10 בין השעות 09:00-22:30.

 

למקבץ מחקרים על היתרונות הבריאותיים של אומגה 3 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

הרעיון של תוספת אומגה 3 הוא לשנות את היחס בין אומגה 3 לאומגה 6 שמאפיינת את תזונתנו, לכן לתת כמות קטנה של אומגה 3 היא בפועל חסרת ערך כי זה לא יטה את היחס בין שתי האומגות ליחס המייטיב בריאות.
לדוגמה:
http://www.mayoclinicproceedings.com/content/83/3/324.long