מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותנקניקיות מעלות את הסיכון לסוכרת

נקניקיות מעלות את הסיכון לסוכרת

בשר אדום, במיוחד כשהוא מעובד, מעלה את הסיכון לסוכרת באופן משמעותי


50 גרם בשר מעובד ביום – שווה ערך לנקניקיה אחת – עליה של 51% בסיכון לסוכרת (צילום: Shutterstock)
50 גרם בשר מעובד ביום – שווה ערך לנקניקיה אחת – עליה של 51% בסיכון לסוכרת (צילום: Shutterstock)

 

נקניקיה, מנת נקניק או שתי פרוסות בייקון מעלות באופן משמעותי את הסיכון לסוכרת סוג 2. כך עולה מהמחקר הגדול ביותר שנערך בנושא, שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

 

המחקר נערך על נתונים מ- 204,000 איש בארצות הברית שהיו במעקב במשך 14-28 שנים. את הנתונים הללו, החוקרים הוסיפו גם למחקר-על שנערך בעבר וכלל יותר מ- 442,000 איש, על מנת לעדכן את ממצאיו.

 

לאחר שלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו BMI, גיל וגורמים אחרים בתזונה ובאורח החיים של הנבדקים, החוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת 50 גרם בשר אדום מעובד בכל יום – לדוגמא נקניקיה אחת או שתי רצועות בייקון - מעלה את הסיכון של אדם לסוכרת ב- 51%, בעוד שאכילת 100 גרם של בשר אדום לא מעובד בכל יום – בערך בגודל של חפיסת קלפים – מעלה את הסיכון ב- 19%.

 

עוד הם מצאו כי החלפת הבשר האדום במזון בריא יותר – כמו מוצרי חלב דלי שומן, אגוזים או דגנים מלאים – מפחיתה את הסיכון באופן משמעותי.

 

מחקרים קודמים מצאו כי אכילת בשר אדום מעובד מעלה את הסיכון לסוכרת סוג 2. הסיכונים מבשר שאינו מעובד היו פחות ברורים. לדוגמא, בשנה שעברה פורסם מחקר שמצא כי אכילת בשר מעובד מעלה את הסיכון למחלת לב וסוכרת, בעוד שלא נמצאו עדויות לקשר בין בשר אדום שאינו מעובד לעליה בסיכון למחלות אלה. אבל, המחקר היה קטן יותר מהמחקר הנוכחי.

 

 

האם הקפדה על תזונה צמחונית במשך שלושה ימים תוריד את רמות הסוכר בדם אצל סוכרתיים? עזרו לנו לבדוק.

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת הרווארד

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

מיקי-ב.
27/08/11 15:42

 מדהים עד כמה חוקרים יכולים להיות בורים בנושאים שהם חוקרים.
זה שאת או אתה לא שמעתם על "אפקט המקפיד" זה לא מפתיע אבל הם חוקרים מקצועיים והם אמורים לדעת עליו. מרגע שתחת כל עץ ובכל פינה משמיצים את הבשר בכל צורותיו אנשים שבאופן טבעי מקפידים על בריאותם לא יאכלו אותו. הם יותר בריאים כי הם מקפידנים באופיים ולא בגלל שהם לא אוכלים בשר. בנסיונות על תרופות נמצא שמקפידנים מורידים סיכון לחלות בחצי רק בגלל הקפדתם - גם כשהם לוקחים פלצבו!
כמה כסף מתבזבז על המחקרים אלה - מאות אלפי אנשים והתוצאה - שטויות.

אסף1
12/08/11 0:03

 מדובר בכתבה על "מטה-אנליסיס" שזה אומר איסוף נתונים ממגוון מחקרים שונים. זה לא מחקר מבוקר, זה סקר.

שימו לב בתוך מה נמצאת הנקניקיה בצילום  - הלחמנייה היא הגורם לסכרת ולא הבשר.

 מה שהיו צריכים לבדוק זה כמה פחמימות אותם אנשים אכלו עם הבשר שלהם, שם טמונה הבעייה האמיתית. 

תזונה דלת פחמימות מוכיחה את עצמה שוב ושוב באיזון סוכרת, תחקרו ותקראו ואל תקחו שום דבר כמובן מאליו. 



איריס1
11/08/11 22:11

שניצל חזה עוף מתובל בביצה ותבלינים

אופן ההכנה לשטח חזה עוף בפטיש של שניצל
לערבב ביצה בקערה עם רוטב סויה מעט מלח כורכום ותבלין לסטיק עוף לטבול היטב מכל הצדדים
לקחת מחבט עם כף שמן שזה לוהט להשחים מכל הצדדים
בתוספת ירק מאודה ומנה של פחמימות טעים מאוד


עוד יש הרבה אופציות לדברים מזינים ולא משמינים


בברכה איריס

מינרבה1
11/08/11 11:05

דבר ראשון שיפסיקו לבשל כל יום בטלויזיה אוכל משמין ובעיתי: קציצות בשר בקר ממולאות בחמאה וכד'.

כמעט לכל אחד שיטה משלו ודרך משלו ופרשנות משלו.

לך תחיה לפי כללים נוקשים כאשר מסביב אתה רואה, מריח וכו' כל מה שאסור.
כיצד יעמוד ילד בפיתוי ? כיצד תסביר לו ?

אוכל "מותר" לא אחת יקר הרבה יותר ונדיר הרבה יותר.

מה הפתרון ?

אם להיות צינית, הרי כל הכתיבה הזאת רק מבלבלת, מרגיזה ומתסכלת.

לפעמים עדיף לא לדעת.