מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול . יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : yaronarbel.com

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותשינה קצרה- סיכון מוגבר למחלות לב ושבץ

שינה קצרה- סיכון מוגבר למחלות לב ושבץ

ישנים פחות מ- 6 או יותר מ- 9 שעות כל לילה? אתם בסיכון מוגבר למחלות לב ושבץ


גם שעות שינה רבות מידי קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב (צילום: panthermedia)
גם שעות שינה רבות מידי קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש מצא כי לחוסר ממושך בשינה עלולות להיות השלכות בריאותיות חמורות: סיכון מוגבר לשבץ, התקפי לב ובעיות קרדיווסקולאריות אחרות.

 

חוקרים מאוניברסיטת Warwick ביקשו לבדוק את הקשר בין משך השינה ותחלואה ומוות משבץ מוחי או מחלות לב. לשם כך הם התבססו על מחקרים קודמים שכללו יחד נתונים על דפוסי השינה של למעלה מ- 470,000 איש ממדינות שונות, שהיו במעקב במשך שבע עד 25 שנים.

 

המחקר שפורסם ב- European Heart Journal מצא כי אם ישנים פחות מ- 6 שעות בלילה, הסיכון לחלות במחלת לב או למות ממחלת לב עולה ב- 48% והסיכון לתחלואה או מוות משבץ עולה ב- 15%.

 

החוקרים מסבירים כי שינה קצרה כרונית מביאה לייצור הורמונים וכימיקלים בגוף שמגבירים את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ומצבים אחרים כמו לחץ דם גבוה, השמנת יתר וסוכרת.

 

יחד עם זאת, החוקרים מזהירים מפני קיצוניות הפוכה- על פי המחקר, גם שינה של יותר מתשע שעות כל לילה, קשורה עם סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. ייתכן שהסיבה לקשר היא ששינה מרובה עלולה להיות אחת ההשלכות של מחלה קיימת.

 

החוקרים ממליצים להקפיד על כשבע שעות שינה בלילה כדי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הם מסכמים כי שינה קצרה מידי וגם שינה ארוכה מידי מנבאות או מאותתות על מחלות לב וכלי דם.

 

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה מצא כי בקרב אנשים שלא ישנים מספיק, רמת הדלקתיות עולה ולכן עולה גם הסיכון למחלות לב.

 

 

Eur Heart J (2011)doi: 10.1093/eurheartj/ehr007

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה