מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותההשפעה של שתי מנות אבוקדו בשבוע

ההשפעה של שתי מנות אבוקדו בשבוע

מחקר שנערך בקרב יותר מ-110,000 נבדקים שהיו במעקב במשך 30 שנה העלה כי אכילת לפחות שתי מנות אבוקדו בשבוע עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב בחמישית


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מתלבטים מה להכניס לכריך? אם תחליפו את הגבינות השמנות, החמאה או הנקניק באבוקדו, תיטיבו עם הבריאות שלכם. חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת הפרי באופן קבוע מפחיתה את הסיכון למחלות לב. 

 

המחקר החדש התבסס על נתונים של יותר מ-68,000 נשים ו-41,000 גברים שהשתתפו בשני מחקרי מעקב ארוכי טווח שבחנו גורמי סיכון למחלות כרוניות בארה״ב: מחקר האחיות ומחקרי עובדי מקצועות הבריאות. בתחילת המחקר כל המשתתפים היו ללא רקע של סרטן, מחלות לב ושבץ. הנבדקים מילאו שאלוני תזונה כל ארבע שנים, במהלך 30 שנות מעקב.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים משתנים שקשורים לאורח החיים ולתזונה של הנבדקים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, נמצא כי בהשוואה לאנשים שלא צורכים אבוקדו, אלו שצרכו שתי מנות או יותר של אבוקדו בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלת לב כלילית. מנה אחת של אבוקדו הוגדרה כחצי אבוקדו או חצי כוס של אבוקדו – כ-80 גרם.

 

מה יש באבוקדו?

 

המחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני (JAMA) הוא מחקר תצפיתי, וככזה הוא לא יכול להוכיח כי הקשר שנצפה הוא קשר של סיבה ותוצאה. עם זאת, ריכוז הרכיבים הבריאים הייחודי באבוקדו בהחלט יכול להסביר את הממצאים.

 

אבוקדו עשיר בשומן - אך רובו שומן חד בלתי רווי שצריכתו מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, כשנצרך במתינות. בנוסף לכך, אבוקדו מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים שתורמים בין היתר להפחתת רמות הכולסטרול ולוויסות רמות הסוכר בדם. עוד רכיבים באבוקדו שעשויים לתרום להפחתת הסיכון למחלות לב הם פיטוסטרולים - הדומים במבנה שלהם לכולסטרול ומתחרים על הספיגה במעי וכך מפחיתים ספיגה של כולסטרול ממזון במעי ומסייעים להפחתת רמות הכולסטרול בדם.

 

האבוקדו הוא גם אחד המזונות העשירים ביותר באשלגן ובמקביל, תכולת הנתרן בפרי נמוכה - הפחתת צריכת הנתרן והגברת צריכת האשלגן חשובות לשמירה על לחץ דם בריא. כמו כן, הוא מכיל מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון נוספים שמסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב כמו חומצה פולית וויטמין E.  

 

עוד על אבוקדו

 

J Am Heart Assoc. Published online March 30, 2022

 

Ayenne
06/04/22 19:17

נהדר, טוב לדעת! בעונת האבוקדו אני אכן אוכלת אבוקדו כמעט כל יום. הבעיה היא שזו עונה קצרה...