מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםמלפפון - כל מה שצריך לדעת

מלפפון - כל מה שצריך לדעת

אילו סגולות בריאותיות מיוחסות למלפפון? איך לאחסן מלפפונים? אילו שימושים רפואיים וקוסמטיים ניתן לעשות במלפפון? וגם: מתכון לסלט מלפפונים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

המלפפון, שטעמו הניטרלי והעדין הפך אותו לאורח קבוע בארוחת הערב הישראלית, מכיל גם מגוון סגולות בריאותיות ועשוי לסייע לטיפול במצבים רפואיים שונים – החל מצרבות ובצקות ועד לכוויות שמש.

 

מבחינה קולינרית מתייחסים למלפפון כירק, למרות שלפי ההגדרה הבוטנית הוא למעשה פרי. מוצאו של המלפפון העונה גם לשם 'קישוא הגינה' הוא צפון הודו, והוא שייך למשפחת הדלועיים אליה משתייכים גם קישוא, דלעת, דלורית, אבטיח ומלון. יש מבחר זנים למאכל אותם מגדלים בחממות ויש זנים לתעשייה שגדלים בשטחים פתוחים ומשמשים להחמצה.

 

בעזרת התזונאיות מרב מור-אופיר - יועצת מדעית למועצת הצמחים, ד"ר רלי אבל וניאורה מרטה - דיאטניות בכירות בשירותי בריאות כללית, בסיוע מועצת הצמחים ומכון וולקני, ריכזנו את כל מה שצריך לדעת על המלפפון ועל מה שהוא יכול לעשות לבריאות שלנו.

 

סגולות בריאותיות וערכים תזונתיים של מלפפון

 

מצוין לשמירה על המשקל. אם אתם מעוניינים לרדת במשקל או לשמור על המשקל, שילוב של מלפפון בתזונה יכול לסייע, וזאת בגלל שהוא עשיר בנוזלים (95% מים) ודל בקלוריות - במלפפון בינוני יש כ-15 קלוריות בלבד. ניתן לנצל תכונה זו ולשלב אותו בהרבה מתכונים כדי להגדיל את נפח המנה בעלות קלורית קטנה מאוד.

 

במלפפון אמנם יש כמות יחסית קטנה של ויטמינים ומינרלים בהשוואה לירקות ופירות אחרים אולם, עדיין הוא מכיל ערכים תזונתיים חשובים. חשוב לדעת כי רוב הרכיבים הבריאותיים במלפפון מרוכזים בקליפה.

 

כלורופיל. קליפת המלפפון מכילה כלורופיל התורם כנראה להגנה מפני חומרים מסרטנים. מחקרים מצביעים על כך שייתכן שלכלורופיל תרומה בהגנה מפני השפעות סרטניות של "הם" (heme), הפיגמנט האדום מכיל הברזל שמצוי בבשר האדום, שנקשר במחקרים לסרטן המעי הגס. לכלורופיל מבנה דומה לזה של ה'הם' - אך הוא מכיל מגנזיום במקום ברזל - ולכן יכול לסייע בחסימת הפעילות המזיקה של ה'הם'. לאור זאת, לירקות שמהווים מקור לכלורופיל יכולה להיות תרומה להגנה מפני סרטן המעי הגס ומומלץ לשלבם בארוחה שכוללת בשר אדום.

 

פיטוסטרולים. קליפת המלפפון מכילה גם פיטוסטרולים - רכיבים צמחיים בעלי מבנה כימי הדומה לזה של כולסטרול, המתחרים עם כולסטרול על הספיגה במעי ומפחיתים את ספיגת הכולסטרול בגוף. ירידה ברמת הכולסטרול תוביל להפחתה בהסיכון למחלות לב וכלי דם. 

 

המלפפון מכיל פיטוכימיקלים נוספים, להם פעילות נוגדת חמצון ונוגדת דלקות, שיכולים לתרום למניעת מחלות שונות בהן מחלות לב וכלי דם וסרטן.

 

ויטמין K. המלפפון מכיל ויטמין K, החיוני לקרישת הדם ותורם לחוזק העצם. במאה גרם מלפפון יש כ-16 אחוז מהצריכה היומית המומלצת. שימו לב – לאנשים הנוטלים נוגדי קרישה כמו קומדין (וורפין) אסור לשנות צריכה של ויטמין K ללא התאמות בטיפול.

 

אשלגן. אשלגן הוא מינרל התורם להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב וכן חשוב לחוזק העצם.

 

סיבים תזונתיים. מלפפון מכיל סיבים תזונתיים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, להאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול ולתחושת שובע.

 

ויטמינים ומינרלים נוספים. במלפפון יש גם כמויות קטנות של ויטמינים ומינרלים נוספים, כמו ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, פולאט (חומצה פולית), מגנזיום וברזל.

 

במאה גרם מלפפון (מלפפון בינוני) יש:

 

קלוריות: 15

חלבונים: 0.65 גרם

פחמימות: 3.63 גרם

שומן: 0.11 גרם

אשלגן: 147 מ"ג

ויטמין C (סי): 2.8 מ"ג

סידן: 16 מ"ג

סיבים תזונתיים: 0.5 גרם

ויטמין A (איי): 5 מק"ג

מגנזיום : 13 מ"ג

 

סגולות מיוחדות של מלפפון

 

המלפפון יעיל במיוחד בהפחתת צרבת. בנוסף, הוא מעודד השתנה ולכן מתאים לטיפול בבצקות ובצבירת נוזלים.

 

שימושים קוסמטיים במלפפון

 

המלפפון נחשב ברפואה העממית כמתאים לטיפולים קוסמטיים, לרבות טיפול בכוויות שמש קלות, טיפול בעור שמן והורדת נפיחות.

 

• למסכה בריאה במיוחד - אפשר לרסק מלפפון, להוסיף שתי כפות יוגורט ולמרוח על הפנים. לחכות 20 דקות ולשטוף.

 

• להפחתת הנפיחות מתחת לעיניים - מומלץ לחתוך מלפפון לפרוסות עגולות ולשים עיגול על כל עין ועיגולים נוספים מסביב לעיניים.

 

• לטיפול בכוויות שמש - מומלץ להניח פלחי מלפפונים עבים על העור.

 

להפחתת הנפיחות מתחת לעיניים מומלץ לחתוך מלפפון לפרוסות עגולות ולשים עיגול על כל עין (צילום: Shutterstock)

 

איך לבחור מלפפונים?

 

צריך לבדוק שהמלפפון קשה - גם באמצע וגם בקצוות. עדיף לבחור מלפפון רזה ומוצק משמן ורך.

 

איך לאחסן מלפפונים?

 

המלפפון לא אוהב קור ובאחסון מסחרי אסור להחזיקו בטמפרטורה נמוכה מ-21 מעלות צלזיוס. במקרר הביתי הטמפרטורה בדרך כלל נמוכה יותר, מה שגורם להופעה של נזקי צינה. נזקי הצינה באים לידי ביטוי בהיווצרות פצעים מיקרוסקופיים על הקליפה, דרכם הפרי מאבד מים ומתרכך. למרות זאת צריך לאחסן את המלפפונים במקרר, אחרת הוא מאבד את כל ערכו בגלל ההזדקנות, מצהיב ועובר שינויי מרקם וטעם.

 

אין דרך למנוע את נזקי הצינה של המלפפון במקרר, אבל ניתן לנקוט במספר אמצעים שישמרו עליו גם לאחר שיפגע מהקור. אריזת מלפפונים בשקיות פלסטיק סגורות אך לא אטומות, יעכבו את הופעת השקעים והתרככות המלפפון. על מנת לעכב את התפתחות הריקבון, יש למנוע את הצטברות מי העיבוי בתוך השקית על-ידי עטיפת כל מלפפון במגבת נייר, לשמירת הלחות וספיגת לחות עודפת. לפני שעוטפים אותו בנייר, יש להסיר את שאריות הפרחים המחוברים למלפפון. את שקית המלפפונים יש לאחסן במגרת הירקות במקרר, רצוי במגירה נפרדת מהעגבניות המפרישות גז המאיץ את קלקולם.

 

אם ננקטו האמצעים הנכונים, המלפפון יכול "לשרוד" באיכות סבירה במקרר עד שבועיים. כאשר מאחסנים מלפפונים בקירור לזמן ממושך, יש לצרוך אותם מיד לאחר הוצאתם מהמקרר. אם הם יהיו יום-יומיים נוספים על השולחן ללא קירור, איכותם תדרדר במהרה בגלל שכל סימני נזקי הצינה יבואו לידי ביטוי.

 

כיצד ניתן להפיק את מרב ההשפעות הבריאותיות ממלפפונים?

 

בהכנת מלפפונים טריים - ובהכנת סלט ירקות/פירות טרי בכלל - כדאי לחתוך את הירקות/פירות הכי קרוב לזמן הארוחה, ולהוסיף את התיבול לפני ההגשה ולא כמה שעות מראש. מלח (שיש להשתמש בו במתינות), ולימון שלרוב מרכיבים את התיבול, גורמים לנוזלים לצאת מהירקות החתוכים ופוגעים במרקם ובמראה הכללי.

 

את המלפפון מומלץ לאכול טרי עם הקליפה כדי להפיק ממנו את מרב הערכים התזונתיים. חשוב גם לשטוף אותו היטב במים וסבון כדי להפחית שאריות של הריסוס, וזאת לפני האכילה (לא לפני האחסון).

 

כאמור, בשל הכלורופיל שמכיל מלפפון, מומלץ לשלב מלפפונים כאשר אוכלים בשר אדום, במטרה לנסות להפחית את ההשפעה של החומרים המסרטנים בבשר.

 

מה אפשר להכין ממלפפון?

 

המלפפון משתלב כמעט עם כל דבר. מלפפון בלאדי כיף לנשנש כמו שהוא - מלפפונים אלה לרוב יותר פריכים מהמלפפונים הגדולים וגם מומלצים יותר לכבישה. כדי לגוון ניתן:

 

1. לשלב מלפפונים במגוון סלטים.

 

2. להחמיץ מלפפונים.

 

3. להכין מרק יוגורט קר (צזיקי): הוסיפו ליוגורט מלפפונים מגורדים בפומפיה גסה, שמיר קצוץ, שום כתוש ומעט מלח והגישו עם קוביות קרח.

 

4. לשלב מלפפון במיצים סחוטים - הוא נותן הרבה נוזלים ויש בו פחות סוכר מאשר בסלק או בתפוח.

 

5. לחתוך לרצועות דקות ולהקפיץ בווק. המלפפון יתנהג כמו קישוא.

 

6. להכין מי מלפפונים. לחתוך פרוסות מלפפון ולהכניס למים קרים. לשתות אחרי שהמים סופגים את הטעם.

 

מתכון: סלט מלפפונים קר

 

ניאורה מרטה מספקת מתכון לסלט בריא וקל, שטעים גם למחרת. כל שנדרש זה לערבב את הרכיבים הבאים:

 

2 מלפפונים גדולים ומוצקים מגורדים על פומפייה גסה

בצל סגול קטן קצוץ דק

3-4 גבעולי כוסברה (ניתן להחליף בעלים ירוקים אחרים כגון פטרוזיליה, בצל ירוק או עירית)

כף שמן זית

מיץ לימון

מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

 

סיוע מקצועי:

 

*מרב מור-אופיר - תזונאית קלינית M.Sc. יועצת מדעית למועצת הצמחים וחברה בעתיד – עמותת הדיאטנים בישראל

*ד"ר רלי אבל - מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

*ניאורה מרטה - דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית בנהריה

*מועצת הצמחים

*מכון וולקני

 

רות-11
11/12/21 21:56

היי לכולם.

יש מישהו / מישהי שעבר ניתוח בריאטרי -  שנקרא שרוול אנדוסקופי ? אשמח לשמוע