מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםתירס: כל מה שצריך לדעת

תירס: כל מה שצריך לדעת

האם תירס בריא או לא? כמה קלוריות יש בקלח תירס? כיצד לבחור ולאחסן תירס טרי? וכיצד מומלץ לבשל תירס?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הוא אחד מהגידולים הנפוצים ביותר בעולם ומהמזונות האהובים ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד, אך גם נחשב למזון שנוי במחלוקת. אז מה הסיפור של התירס?

 

בעזרת הדיאטנית סיון אבוט-ברקן, סמנכ"לית עמותת עתיד - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל והביולוג המולקולרי ד"ר שי פליישון, ריכזנו כל מה שצריך לדעת על תירס טרי.

 

נדגיש כי ההסברים כולם מתייחסים לקלחי תירס – לא לפופקורן, קופסאות שימורים, דגני תירס, קמח תירס או רכיבים שונים של תירס שנמצאים כיום במזונות מעובדים רבים.

 

במשרד החקלאות מסבירים כי רוב התירס שאנחנו אוכלים בישראל כיום מגיע מגידול מקומי מזרעים שמיובאים לישראל מאירופה, בעיקר מספרד. התירס הטרי זמין בעיקר בעונת הקיץ. מחזור גידול של תירס המיועד למאכל אדם אורך כ-70 יום. התירס המתוק נזרע במספר מחזורים החל מסוף החורף בפברואר ומרץ והוא זמין בשוק עד לקציר של המחזור האחרון באוקטובר ונובמבר.

 

האם תירס הוא דגן או ירק?

 

התירס שייך למשפחת הדגנים כמו חיטה או שיבולת שועל, אך יש שטועים ומתייחסים אליו כירק. אבוט-ברקן, מסבירה כי "התפישה שתירס הוא ירק נובעת מכך שאוכלים אותו טרי ולא מיובש. גם יש לו ויטמינים שדומים לירקות ברמה כזו או אחרת. למרות זאת, תירס – בין אם חם או קר – הוא לא מנת ירקות, הוא התוספת הפחמימתית, ובהיבט של צריכת אנרגיה הוא מכיל קלוריות בדומה לפחמימות אחרות. תירס יכול למשל להחליף את האורז או הלחם".  

 

מהם הערכים התזונתיים של תירס?

 

כאמור, כמו רוב הדגנים, תירס מורכב בעיקר מפחמימות. לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי (USDA) קלח תירס בינוני מבושל ששוקל כמאה גרם מכיל כ-100 קלוריות וכ-21 גרם פחמימות.

 

זה המקום לציין כי כיום קיימים זני תירס מתוקים במיוחדים המכונים "תירס סופר מתוק" ואלה מכילים אחוז גבוה הרבה יותר של סוכר וכמויות גדולות יותר של קלוריות ופחמימות.

 

קלח בינוני של תירס רגיל מכיל גם כמות סבירה של סיבים תזונתיים המצויים בעיקר בקליפת התירס – 2.5 גרם סיבים תזונתיים. מדובר ב-10% מצריכת הסיבים היומית המומלצת. לשם השוואה לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי פרוסת לחם שיפון או פרוסת לחם מחיטה מלאה מכילה 1.9 גרם סיבים.

 

תירס גם מהווה מקור לוויטמינים מקבוצת B המעורבים בתהליכים חשובים בגוף, לרבות תהליכי הפקת האנרגיה, ובייחוד חומצה פולית (24 מיקרוגרם בקלח בינוני) - שמסייעת למניעת מומים מולדים ולכן חשובה לנשים בגיל הפריון ותורמת גם להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם וכן להפחתת הסיכון לסרטן ועשויה לסייע בשמירה על תפקוד המוח ועל חוזק העצם.

 

כמו כן, תירס מכיל מספר מינרלים ובעיקר כמויות נאות של אשלגן – 225 מ"ג לקלח בינוני. אשלגן הוא מינרל הכרחי לתפקוד תקין של כל תאי, רקמות ואיברי הגוף. לאשלגן תפקיד בהולכה עצבית, בהתכווצות שרירים ובעיכול תקין והוא מסייע בהפחתת לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.

 

תירס מכיל גם מספר רכיבים הפועלים כנוגדי חמצון, הבולטים שבהם הם הקרטנואידים לוטאין וזאקסנטין בעלי הפיגמנט הצהוב-כתום, החשובים במיוחד לבריאות העין ונקשרו גם להגנה מפני מחלות לב.

 

מדוע ניתן לראות תירס בצואה?

 

כמות גדולה מהסיבים שבתירס הם סיבים בלתי מסיסים. סיבים אלו לא עוברים התססה על ידי חיידקי המעי ועוברים במערכת העיכול כמעט בלי להתפרק. כך, סיבים בלתי מסיסים מעלים את נפח ומשקל הצואה ומעודדים את תנועתיות החומרים במערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.

 

האם תירס בריא או לא בריא?

 

כאמור, תירס הוא דגן ומבחינה תזונתית צריך להסתכל עליו כפחמימה – כמו אורז, פסטה או לחם. "יש לתירס יותר ערך תזונתי מאורז לבן או לחם אחיד שאינם מכילים את הקליפה והגרעין של הדגנים ולכן יש להם ערך תזונתי נמוך" אומרת אבוט-ברקן. "הוא קצת יותר דומה לדגנים מלאים כי הוא נאכל עם הקליפה, אבל הקליפה שלו לא עשירה תזונתית כמו הקליפה של חיטה".

 

אבוט-ברקן מציינת יתרון בריאותי משמעותי של אכילת תירס: "מדובר במוצר לא מעובד. פשוט קוטפים, מבשלים ואוכלים".

 

טעמו של התירס אהוב על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, נוח לאכול אותו וקל לקחת אותו לפיקניקים, טיולים או מסיבות, לכן הוא יכול בקלות להוות תחליף בריא לחטיפים מעובדים או מזון מהיר כמו בייגלה או בורקסים.

 

האם העובדה שתירס הוא מזון מהונדס גנטית עלולה לפגוע בבריאות?

 

אחד החששות שעולים באשר לתירס קשור בכך שהוא מהונדס גנטית. "הנדסה גנטית היא אחת מהשיטות הקיימות לטיפול בצמחים, שעוסקת בהוצאה והחדרה של רצפים גנטיים לתוך ומתוך המטען הגנטי - ה-DNA" מסביר ד"ר שי פליישון, ביולוג מולקולרי של צמחים. "אם אנחנו מסתכלים על ה-DNA שקיים בכל יצור בתור איזשהו ספר מתכונים – המכיל עשרות אלפי גנים/מתכונים לייצור תכונות מסוימות – בהנדסה גנטית מוציאים או מוסיפים מתכונים וכך משנים את התכונות של הצמח".

 

"לא סתם נטפלים לתירס" אומר ד"ר פליישון. "תירס הוא אחד מהגידולים היותר מהונדסים בעולם והוא הפך להיות 'דוגמן הבית' של ההנדסה הגנטית".

 

אבל האם יש צורך לפחד? ד"ר פליישון, שחקר רבות את נושא בקרת הסיכונים של מזונות מהסוג הזה, מסביר כי מה שרבים לא מודעים אליו הוא שהנדסה גנטית היא רק אחת משיטות רבות המשמשות להשבחת צמחים. "לכל השיטות, בלי יוצא מן הכלל, יש סיכונים תיאורטיים, אם כי כיום אין מידע מדעי שטוען שמדובר במזון בעל סיכון רב יותר" אומר ד"ר פליישון.

 

ד"ר פליישון מדגיש כי אין משהו מיוחד בהנדסה גנטית שגורם לתוצריה להיות מסוכנים יותר משיטות השבחה אחרות. "נהפכו - זו שיטת ההשבחה החקלאית היחידה בהיסטוריה שנחקרה לבטיחות ונמצא כי היא בטוחה - וזה נחקר לפני ולפנים. לא ידוע על אלרגניות, לא על רעילות ועל קרצינוגניות של מזון מהונדס גנטית אשר נמצא בשוק. דווקא לגבי השיטות האחרות - אנחנו לא בטוחים כמה הן בטוחות. אנשים פשוט לא מכירים אותן".

 

ד"ר פליישון מסביר שכיום לא ניתן לקיים מזון בלי אף שיטת השבחה. "אין היום דרך להשלים תזונה באופן מלא בלי לאכול צמחים שעברו השבחה כלשהי. לדוגמה - אבטיח בלי גרעינים עבר שיטה שנקראת 'הנדסה כרומוזומלית' - הכפילו את כל הכרומוזומים של אחד מהוריו. כמעט לא קיים היום זן עגבניות שלא עברו תהליך של שינוי רנדומלי ברצף הגנטי על ידי כימיקלים. יש אשכולית מסוג רובי שעברה שינוי של הרצף הגנטי רנדומלית על ידי קרינה רדיואקטיבית. לעומת זאת, פליישון מסביר כי בניגוד לשיטות רנדומליות להשבחת צמחים, בהנדסה גנטית עושים את השינויים בצורה מדויקת. "כשאתה עושה דברים בצורה יותר מדויקת אתה יכול לשלוט יותר על מה שאתה עושה. לכן להנדסה גנטית דווקא פוטנציאל אדיר לשיפור ערכים תזונתיים והפיכה של המזון לבטוח יותר".

 

האם סוכרתיים יכולים לאכול תירס?

 

אבוט-ברקן מסבירה שבאופן כללי סוכרתיים יכולים לאכול תירס, כל עוד שהם שמים לב לכמויות. "קלח תירס ממוצע שווה למנה וחצי של פחמימות. בנוסף, כמו שאני לא אתן לחולה סוכרת לאכול לחם בלי כלום, כך לא אתן לו לאכול תירס לבדו. אם הוא אוכל תירס - כפחמימה צריך לשדך לו שומן - לדוגמה אגוזים, או חלבון - לדוגמה גבינה, בין אם הארוחה היא ארוחה מרכזית או ביניים".

 

איך לבחור תירס?

 

תירס טרי הוא כזה שגרעיניו צהובים-לבנים ומלאים (אינם מקומטים או מצומקים). מומלץ לבדוק שאין אזורים יבשים על הקלח ולבחור תירס עטוף בגלומות ושאלה עלים ירוקים וטריים.

 

איך לאחסן תירס?

 

את התירס יש לאחסן במקרר במיכל אטום או עטוף בניילון נצמד. אין להסיר את הגלומות לפני האחסון, מאחר שאלה מסייעות לשמור על טריות התירס. מומלץ לבשל תירס בסמוך למועד הקניה, מאחר שככל שעובר הזמן איכותו נפגעת.

 

איך לבשל תירס?

 

ניתן לבשל תירס בדרכים רבות – אידוי, בישול במים או צלייה. חשוב מאוד לא לבשל את התירס יתר על המידה – לא יותר מעשר דקות במים רותחים – כי בשונה מירקות או דגנים אחרים, עם הבישול התירס לא יתרכך אלא ילך ויתקשה ויאבד מטעמו. אם התירס ממש טרי זמן הבישול צריך להיות קצר אף יותר. ניתן ללחוץ על גרעין עם האצבעות או לחתוך שורת גרגרים באמצעות סכין – אם מתיז מהם נוזל לבן זה אומר שהתירס נהדר ובדרך כלל זקוק לבישול קצר. תירס מזן סופר-מתוק לא מחייב בישול כלל או ניתן לבישול זריז במיוחד.

 

חשוב מאוד לא להוסיף מלח בעת הבישול – מה שימנע את ריכוך התירס, אך ניתן להוסיף מעט סוכר (בערך כף) למי הבישול כדי להדגיש את הטעם המתקתק. את התירס מומלץ לבשל עם הגלומות.

 

 

ייעוץ מקצועי:

* סיון אבוט-ברקן, דיאטנית, סמנכ"לית עמותת עתיד - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל

* ד"ר שי פליישון, ביולוג מולקולארי של צמחים. לשעבר יועץ מדעי בנושאי ביוטכנולוגיה חקלאית של משרד הכלכלה וכיום מנהל מרכז ביו-ירושלים

 

עדכון אחרון: מאי 2018