מנהלי קהילה
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסתמצית יוקה
תמצית יוקה
10/04/14 13:57
11 תגובות
האם מישהו שמע על כך שמעתי שמצויין למי שיש לו כיבים .וכנל לגבי כרוב מבושל 2 כפיות ביום .אם למישהו יש נסיון אשמח לדעת
אלעד2
הי
כרוב כבוש (מותסס) , תרופה מעולה , פרוביוטיקה מצוינת .
כרוב מבושל פחות משפיע
בהצלחה
אבי 1959
היי אלעד אני מת על כרוב כבוש. לא יודע להגיד שזה מרפא. אבל לא גורם לבעיה עם לא מפריזים. עודף מלח עלול לשלשל. ממליץ על תוצרת בית בלי כל מיני חומרים משמרים. עם כל הצניעות אני נחשב למומחה בתחום. מי שרוצה סיוע, שאלות בבקשה. שבת שלום אבי
ניקו
היי אבי
אשמח לקבל איזשהו מתכון ומינון אכילה משוער
תודה על התגובה
ניקו3
אבי 1959
ניקו 3 שלום, מינון אכילה משואר לא אוכל לתת אבל אוכל לספר מה אני עושה.. ככל כשאני במצב רגיעה , וכך בתקופה אחרונה משתדל לא להצתמצם לסוג מסוימם של מזון אלא מגוון. שם לב למה עושה לי מה שהוא שנכנס לתפריט ובמידה ומרגיש השפעה שלילית מוריד מן התפריט. לדוגמא אחרי הרבה מאוד זמן אכלתי המבורגר מאחד הרשתות של מזון מהיר. פשוט קטאסטרופה. מה שלא קרה למשל עם המבורגרים של המסעדות. כנראה הבעיה במרכיבים. בקשר לכרוב כבוש במלח מכיוון שמקומו בארוחה כמגוון אז לא מדובר בכמויות גדולות. לכבישה השתמש בכרוב לבן בגודל בינוני, פרוס לחתיכות וסדר בתוך כלי החמצה עם סגר אטום מזכוכית עד למעלה. אפשר לדחוס קלות אם לא הכל נכנס. ואז תכין בקנקן תמיסת מי מלח ככף מלח לכל כוס מים. מזוג לתוך הצנצנת ההחמצה כמעט עד למעלה והשלם סנטימטרים אחרונים בחומץ. לאחר מכן לתופף קלות בידיים בצידי הצנצנת כדי שבועות אויר ישתחררו. והשלם בתמיסת מי מלח שוב. אני נוהג לטעום את המים . עוד טיפ ... אם יש לך כרוב כבוש ישן יותר מומלץ לקחת מהמים שלו קצת לכרוב החדש. ועכשיו לסגור את הצנצנת ולהמתין. ואם תניח ליד חלון ויקבל שמש התהליך יותר מהיר. אחרי מספר ימים פתח ובדוק את הטעם , אפשר לבצע תיקון לכמות המלח ולהשלים מים בהתאם לצורך. כשהכרוב משנה צבעו אפשר להתחיל לטעום. להגשה חותכים לחתיכות יותר קטנות , סוחטים לימון וקצת שמן זית וטיפה פפריקה לקישוט. בתאבון. בהתאם למזג האויר וכמה זמן מחסלים את הכרוב .. אפשר להעביר לכלי קטן יותר ולאפסן במקרר למען יאריך ימים.
ניקו
תודה וחג שמח ללא כאבי בטן
אבי 1959
היום תורם של כאבי פרקים עברנו את פרעה נעבור גם את זה...
ניקו
ומה לוקחים נגד ?
אבי 1959
הרופא המליץ בשלב זה על משכבי כאבים. אני סבלתי בשקט ללא תרופות כי היה נסבל. בדרך כלל הכאבים מתחזקים בסוף היום. בבוקר שאני מתעורר המצב נסבל או לגמרי לא כואב. היום התעורתי עם הכאבים ומגבלת תנועה. לקחתי נירופאן כדור אחד. וזה די עזר.
ניקו
תנסה דיקור יפני אם תרצה אוכל להמליץ על מדקר שעזר לי עם כאבי בטן
אבי 1959
עברתי דיקור פלסטינאי
זה סייע להפסקת העישון כי עם חור הריאה לא בריא לעשן.
אולי דיקור יפני יכול לסייע לטיפול בכאבים , אשמח לשמוע פרטים.
ניקו
תנסה את קובי שובי מדקר יפני בחסד עליון
054-776-7208
רק בריאות וכל השאר זה בונוס