מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
שיחה חדשה בקהילת: סרטן

תגובות

דניאלה-הרצוג
מומחה כמוני
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
23/02/24 16:38

שלום טלטלא

מעט הקדמה: אני אחות במקצועי ולכן, אניני עושה פיענוח בדיקות כלשהן. ובכלל האתר לא עוסק בפיענוח בדיקות. זאת כוון שפיענוח בדיקות חייב להתייחס לנתונים נוספים, מחלות רקע, סיבת ביצוע הבדיקות ועוד. 

ככלל, כאשר עושים בדיקות, יש לחזור לרופא המפנה כדי לדון בתוצאות. 

כוון שאת חרדה מתוצאות, אתן הסבר כללי לגבי הבדיקות שתיארת:

לעתים, חלק מהרופאים יעשו בדיקת רחבות יותר כאשר יש אוסתאופורוזיס, זאת על מנת לשלול גורמים אפשריים. אוסתאופורוזיס זה מצב רפואי של דלדול עצם וכתוצאה מכך נטיה לשברים בעצמות, שנגרם לרוב עקב התזדקנות, חוסר פעילות גופנית, מצב של חוסר איזון הורמונאלי , לדג' בנשים אחרי הפסקת הווסת ועוד. אחד הגורמים הפחות שכיחים  זה סרטן  בשם מיאלומה נפוצה. 

מיאלומה נפוצה זהו סוג של סרטן של תאי פלסמה, תאים שבאופן נורמאלי מייצירם נוגדנים כחלק ממערכת החיסון. הנוגדנים מורכבים משרשראות קלות (kappa/lambada) ושרשראות כבדות.  

לגבי ערכים, הרשום הכללי הוא שהם בסרדר.  סטיות או הופעת מספר באדום בתוצאות הבדיקות אינן בהכרח בעלי משמעות של מחלה אלא שיש מעט סטייה מהגבול התחתון או העליון. 


מדגישה כי מה שנאמר כאן לא מהווה אבחנה או פיענוח. ממליצה לך לחוזר ולדון בתוצאות עם הרופא האונדוקרינולוג שהפנה אותך. 


שבת שלום

דניאלה



09/04/12 17:23 | תגובה אחרונה: 02/03/24 17:09

מידע לחולה
באדיבות אמיר לזימי מנהל המיזם — עודכן לאחרונה 06/10/2010 09:19
בים האנשים המכירים מישהו החולה בסרטן: חבר, קרוב משפחה, או עמית לעבודה, ומעוניינים לסייע, אך אינם יודעים כיצד להציע סיוע או אפילו איזה סיוע הם יכולים לתת. ישנם דברים רבים שניתן לעשות, ומקום טוב להתחיל בו הוא להודות בכך שעליך לעשות רק מה שמתאים לך ונראה לך נכון, בין אם זה להאזין או לספק עצות מעשיות.
מידע לחולה, טיפים ועצות שימושיות כיצד לסייע לחולה סרטן

האזנה
יתכן ותופתע, אך אחד הדברים החשובים ביותר שביכולתך לעשות הוא להאזין למה שיש לחולה להגיד. יחד עם זאת, האזנה אינה טבעית לכל אחד, ולהלן מספר טיפים חשובים:

- בדוק האם ברצונו של החולה לדבר: האם זה הזמן הנכון? האם הם מעדיפים לדחות את השיחה למועד אחר? נסה לא להיעלב אם החולה אינו מעוניין בשיחה.

- יתכן והחולה לא יהיה מעוניין לדבר, או יהיה מעוניין לדבר עם מישהו אחר, לכן שאל אותו אם הוא רוצה שתארגן לו שיחה עם מישהו אחר.

- כמו כן, יתכן וביום אחר החולה ירגיש אחרת. לכן, שאל אותו שוב.

- במידה והחולה מעוניין לדבר, תן לו 100% מתשומת הלב שלך. כבה את הטלפון הנייד שלך, ובחר מקום בו תוכלו לשבת ולהרגיש נוח.

- הקשב והראה שאתה קשוב. תן לו הזדמנות לשפוך את ליבו מבלי לשפוט את הדברים.

- הקשבה אינה פעולה פסיבית. אתה חייב להיות קשוב באמת ולא רק לשמוע את הדברים. כמו כן, אין המדובר בכך שהחולה יקשיב לך, אלא שאתה תקשיב לו.

- כאשר אתה קשוב למישהו, עליך לוודא שאתה מבין אותו ולהראות שאתה תופס ומבין את הנאמר.

- לדוגמא: המתנה לאבחון או לתוצאות של בדיקות עלולה להיות מורטת עצבים, והחולה עשוי להיות רגוז ומתוסכל. הוא עשוי לחזור על עצמו, להתלונן הרבה, וזה עלול לתסכל גם אותך, במיוחד אם אתה אדם פעלתן שרגיל לפתור בעיות. בדרך כלל עליך פשוט להיות שם בשבילו במקום לעשות משהו.

- בני משפחה וחברים אחרים מנסים גם הם להתמודד עם מה שקורה ויתכן שגם זקוקים להקשבה.

- תוכל להיעזר במדור שאלות ותשובות על מחלת הסרטן.


רגשות ותגובות
אבחון סרטן הוא אירוע מטלטל בחייו של אדם, ובתחילה קשה לו אפילו להאמין שזה קורה. ההלם של החדשות הטריות מתחלף באי רצון להשלים עם הבשורה.
יחד עם הקושי לקבל ולעכל את החדשות, ההלם יכול להוביל לרגשות קשים כגון כעס או אשמה והתמודדות עם הדימוי העצמי שמשתנה כתוצאה מקבלת הידיעה.
כעס, אשר לעיתים מגיע ממקום של חרדה או חוסר אונים, יכול להופיע בכמה דרכים: לעיתים המטרה של הכעס יכולה להיות החברים הקרובים, בני המשפחה או הרופאים והאחיות.
אשמה יכולה להופיע כאשר החולה חש שהוא איכזב את המשפחה, או שהוא הופך נטל על היקרים לו, או חרטה על דברים מן העבר. החולה יכול לסבול גם מכאבים בזמן הטיפולים, וכן לחשוש ממוות.
סרטן יכול לגרום גם לרגשות של בדידות ובידוד. החולה עלול להרגיש חלש מכדי להמשיך בפעילות חברתית, או להרגיש שאף אחד אינו מבין את מה שהוא עובר.
פעמים אחרות החולה יכול להרגיש עצבות כבדה, תוך מחשבות על המוות או על כך שדברים לא יחזרו להיות מה שהיו. קשה מאוד להיות אופטימי באשר העתיד נראה כה חסר ודאות.
תחושות אלה יכולות להופיע ולהיעלם; אנשים שונים מתמודדים באופן שונה, ולעיתים אותו אדם משנה את תחושותיו מיום למשנהו.
לא כולם מגיבים ברגשנות. חלק מן החולים נראים כאילו התרגלו למצבם במהירות ומתמודדים עם המציאות. אין פירושו של דבר שאין להם רגשות; יתכן וזוהי דרך ההתמודדות שלהם. חלק מן החולים עשויים אפילו להתחיל לפתח תחביב חדש בעת הזו. תוכל גם לקרוא ולקבל יותר מידע במדור חיים הסרטן, התמודדות עם סרטן וסיפורים אישיים.
כמו כן, אנשים אשר נראים חזקים וכאילו הם מתמודדים בקלות, עלולים להרגיש פתאום חסרי אנרגיה אך גאים מדי או נבוכים מכדי לבקש תמיכה, ובעוד כל הסביבה חושבת שהם בסדר, הרי שהם בעצם סובלים.
סיוע במידע
בימים אלה של האינטרנט ועידן המידע, ניתן להשיג כמות אדירה של מידע בשניות, וקל להיות מוצף ולהיכנס להלם מן השפע. אם אתה שולט בחפושים באינטרנט, ויודע לברור את המידע החשוב מן השפע הרב, יתכן ותוכל לסייע לחולה באיסוף מידע ועיבודו כך שיהיה נוח ופרקטי לחולה.
מילת אזהרה: לא כל חולה רוצה לדעת הרבה. חלק מן החולים מעדיפים שלא לדעת על מה שיש להם, בעוד אחרים מעוניינים בכל פיסת מידע. לכן, וודא שהמידע רצוי וניתן בכמויות רצויות על ידי החולה.
כאן תוכל לקבל את כל המידע לו אתם זקוקים תחת קורת גג אחת, לדעת את זכויות חולי סרטן, רשימת מכונים אונקולוגיים, תמיכה בחולי סרטן, עמותות , היכן תוכלו למצוא תרופות לחולי סרטן במחירי עלות ועוד...
סיוע בביקורים במרפאה
דרך אחרת בה תוכל לסייע לחולה היא ללוות אותו בביקוריו במרפאה. לעיתים החולה ירצה שמישהו פשוט יהיה איתו בזמני ההמתנה הארוכים, בעוד בפעמים אחרות החולה ירצה שתיכנס איתו אל הרופא ותהיה נוכח בזמן השיחה ביניהם, ולרשום את הנאמר על מנת שהחולה יהיה חופשי לדבר ולא יהיה עסוק בלזכור את מה שהרופא אומר.
לעיתים רצוי לסדר את המחשבות מראש לפני הביקורים ולרשום רשימות של שאלות ותשובות ראה פרק שאלות ותשובות לחולי סרטן, ואז להקשיב היטב ולרשום מה שהרופא אומר.
סיוע בבית
זהו המקום בו קבוצת חברים יכולה לסייע, כאשר כל אחד תורם משהו מעצמו: החל מסיוע בניקיון, בשטיפה, בכביסה, בבישול, בהסעת הילדים לבית הספר, ועוד. במידה ויש קבוצה של חברים, רצוי לארגן תורנויות כך שהסיוע יתפרש על פני הזמן.
גם במקרה זה כדאי לבדוק עם החולה. יש אנשים שאינם מעוניינים בסיוע מעין זה, אלא מעוניינים להמשיך לשדר "עסקים כרגיל".
חשוב מאוד לשאול ולחזור ולשאול לאחר זמן.
רשימת תיוג
להלן מספר רעיונות המוצעים על ידי מרכז העמותה אפשר לנצח.
1) תציע לסייע. שאל: האם תרצה סיוע? אם כן, הצע מה ביכולתך לעשות והשתדל להיות ספציפי (לא מספיק לומר: תודיע לי כשתצטרך משהו", אלא משהו כגון "האם תרצה שאערוך היום קניות עבורך?")
2) אסוף (רק) מידע רלבנטי. שים לב שלא תמיד החולה ירצה לשתף אותך בפרטים של מה שיש לו. לכן, כבד את הפרטיות והיזהר כשאתה נותן עצות, כי זה עלול להלחיץ. תוכל לשאול שאלות בפורומים מומחים
3) בצע הערכה של הצרכים, לא רק של החולה אלא גם של בני משפחתו. לעיתים קשה לחזות את הצרכים, וזה יכול לסייע אם אתה וחבריך יחליטו מה להציע, למי ומתי. במידה והחולה מרגיש מאוד לא טוב, תרצה לשאול את בני המשפחה האם יש מי שיהיה איתו במשך היום, האם החולה יכול לקום לשירותים לבד, האם הוא יכול להכין לעצמו את הארוחות, האם הוא זקוק לסיוע ליטול את תרופותיו, האם הם זקוקים לציוד מיוחדף ועוד.
4) החלט מה אתה יכול ומעוניין לעשות. שקול במה אתה טוב, כמה זמן תרצה להקדיש, מה תרצה לעשות ומה לא. לעיתים אלה יהיו רק דברים פעוטים אך מועילים: להשיג לחולה סרטים לראות, להסיע אותו לבית החולים, להביא לו מרשמים או תרופות מן הרופא, ועוד. זה גם יכול להיות דברים גדולים יותר כמו לסייע לשמור על הילדים, לעשות דברים בבית, לטפל בחיות המחמד, וכו'.
5) התחל בדברים קטנים ומעשיים. התחל בהצעה של סיוע בקנה מידה קטן. אל תהמם את החולה בהצעת סיוע גדולה מדי בהתחלה, במיוחד אם יש לך ספק שתוכל להתמיד. קח צעדים קטנים ותתקדם משם.
6) נסה לערב אנשים אחרים ואל תשכח לדאוג גם לעצמך. הכר במגבלות שלך, ואל תבטיח יותר ממה שאתה יכול לקיים. צרף לסיווע חברים נוספים, כאשר כל אחד עושה מה שהוא רוצה ויכול. הסיוע יכול להיות מאוד מעייף ומלחיץ. אל תהסס להשיג עזרה גם עבור עצמך. חפש מרכזי תמיכה לחולי סרטן, בני משפחותיהם וחבריהם.
השתדל להיות גמיש, עם ראש פתוח ומעוניין ללמוד מניסיונם של אחרים. יתכן ותצטרך לשנות את התוכניות שלך שכן סרטן היא מחלה בלתי צפויה, וטיפולים חדשים ומידע זורמים כל הזמן.


http://www.cancerhelp.org.il/patient-information

תגובות

zvika
02/03/24 17:09

מי מכיר תופעות לוואי בזמן טיפול בקיטרודה? 

תגובות

sg1
01/02/24 13:35

אין צורך להשיב, קיבלתי כבר תשובה.

תגובות

88shlomo
28/01/24 18:15

להלן אינפורמציה שהתקבל מ-BARD (אינטלגנציה מלכותית של גוגול)

טיפול אימונולוגי בסרטן ערמונית גרורתי Provenge:

Provenge (Sipuleucel-T) היא טיפול אימונולוגי אוטולוגי המיועד לגברים עם סרטן ערמונית גרורתי עמיד לסירוס (CRPC).

הטיפול עובד כך:

  1. דגימת דם: נלקחת מהמטופל דגימת דם.
  2. הנדסה גנטית: תאי דם לבנים מהדגימה עוברים הנדסה גנטית כך שיהיו מכוונים כנגד חלבון הנקרא PAP (Prostatic Acid Phosphatase) המצוי על פני תאי סרטן הערמונית.
  3. החזרת התאים: לאחר מכן, התאים המהונדסים מוחזרים לגוף המטופל דרך עירוי.
  4. תגובה חיסונית: התאים המהונדסים אמורים לעורר תגובה חיסונית כנגד תאי סרטן הערמונית, וכך להוביל להרס שלהם.

יעילות הטיפול:

  • Provenge הוכחה כמסייעת בהארכת תוחלת החיים של מטופלים עם CRPC.
  • במחקר קליני, מטופלים שקיבלו Provenge חיו בממוצע 25.8 חודשים, בהשוואה ל-21.7 חודשים בקרב מטופלים שלא קיבלו את הטיפול.
  • Provenge הוכחה גם כמסייעת בהפחתת רמות PSA (סמן סרטן הערמונית) ובשיפור איכות החיים של מטופלים.

תופעות לוואי:

  • Provenge בדרך כלל נסבל היטב.
  • תופעות לוואי אפשריות כוללות צמרמורות, חום, עייפות, כאבי ראש ובחילות.
  • תופעות לוואי חמורות יותר הן נדירות.

מי זכאי לטיפול:

  • Provenge אינו מתאים לכל מטופל עם CRPC.
  • יש לדון עם הרופא המטפל אם Provenge מתאים לך.

מידע נוסף:

  • ניתן למצוא מידע נוסף על Provenge באתר האינטרנט של היצרן: https://www.provenge.com/
  • ניתן למצוא מידע נוסף על סרטן ערמונית גרורתי באתר האגודה הישראלית לסרטן: https://www.cancer.org.il/

חשוב לציין:

  • המידע המוצג כאן אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.
  • יש להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לקבל מידע נוסף על Provenge ועל אפשרויות הטיפול האחרות העומדות לרשותך.

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
רוצים לכתוב בלוג? הצטרפו לקהילת הבלוגרים
המידע והתכנים באתר "כמוני" נועדו להרחיב את הדעת ולשמש כמידע כללי בלבד. תכנים אלו אינם מהווים חוות דעת או עצה מקצועית, או תחליף להיוועצות ישירה עם איש מקצוע מתאים באשר לטיפול הנדרש
סרטן באתר מכבי