מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסספורט ואוסטואופורוזיס

ספורט ואוסטואופורוזיס

18/08/14 0:28
3 תגובות

שלום, אני בן 24
ורציתי לשאול איזה ספורט הכי מתאים לאוסטאופורוזיס,
האם טניס יכול להועיל?
תודה!


תגובות

BENO1952
18/08/14 5:44

בוקר טוב,,

אוסטאופורוזיס

אוסטאופורוזיס – ירידה מתמשכת בצפיפות העצם, שמביאה לשברים שגורמים לכאב ומוגבלות בפרק כף היד, באגן ובעמוד השדרה – פוגעת באחת משלוש נשים ובאחד מ-12 גברים מגיל 50. "פעילות גופנית, במיוחד כזו שמפעילה עומסים על מערכת השרירים והשלד, היא אחת הדרכים הטובות ביותר למנוע את המחלה ולעצור את ההידרדרות של אובדן מסת העצם", מסבירה ינאי. הסיבה: העצם היא רקמה חיה, שבמהלך החיים עוברת תהליך מתמשך של ספיגה (הוצאת מינרלים מהעצם) והיווצרות (הוספת מינרלים לעצם). זהו תהליך הבנייה מחדש (שחלוף העצם). כמבוגרים, כל השלד שלנו נבנה מחדש מדי עשר שנים.

פעילויות כנגד משקל גורמות לשרירים ולרצועות להיאחז בעצמות, דבר שמעודד אותן להתחזק ולהיבנות. אם לא מבצעים מספיק ספורט, הגוף מניח שאין יותר צורך בעצמות, והן מת חילות להיחלש.

עבודה נגד התנגדות היא פעילות שבה עובדים כנגד משקל הגוף או משתמשים במכשירים כמו משקולות וגומיות כושר. לכן הליכה מהירה, עלייה במדרגות, ריצה, טניס, ריקודי עם, פעילות אירובית ועוד, יכולים לעזור. גם אימוני כוח עם משקולות ועבודה על השרירים תחת עומס מעודדים את צמיחת העצמות.

מחקר שפורסם בכתב העת 'Bone' הראה שרכיבה על אופני הרים תורמת יותר לבניית מסת עצם ולשימור מסה קיימת מאשר רכיבה על אופני כביש. במחקר נמצא שלאנשים שרוכבים בקביעות במסלולי שטח היתה מסת עצם (צפיפות מינרלים) גבוהה יותר. הממצא המעניין קשור כנראה לעובדה שרכיבת שטח מערבת יותר פעילות כוח, בהשוואה לרכיבה במישור.

אם אובחנתם כחולי אוסטאופורוזיס, פעילות עדינה כמו הליכה עדיפה עבורכם מאשר ספורט שעלול לזעזע או לגרום לשברים בעצמות המוחלשות, כגון טניס. לחיזוק העצמות בחלק הגוף העליון, שאו משקולות קטנות בזמן ההליכה או הריצה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2498119,00.html

ראשית יש לדעתי לעסוק בספורט "קל" ללא מאמצים גדולים."בניית כושר" ,חיזוק שרירים והעלאת מסת העצם הינו מדד של זמן  ופעילות עקבית..עם הזמן הגוף יאפשר לך להגדיל מאמצים אלו.כמובן שיש במקביל לדאוג לתזונה מתאימה ומעקב.

אתה יכול להעלות את שאלתך גם בפורום "פעילות גופנית",,,לד"ר רון יתכנו טיפים נוספים,,smiley

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=26&theme=40

בהצלחה,,,

שלום רב,

 כל פעילות גופנית אירובית  משפרת תפקוד שרירים וגידים וטובה למניעת אוסטיפורוזיס ומונעת גם שברים.

אם אתה מדבר על עצמך- קודם כל יש לברר האם באמת מדובר באוסטיאופורוזיס או בעיה אחרת, ואם כן- מה הסיבה לאוסטיאופורוזיס. אחרי תשובות לשתי שאלות אלו ניתן לדון על טיפול תרופתי, תזונתי, וספורט.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

סם-הקוסם
19/08/14 8:49

פעילות גופנית תומכת באוסטיאופורוזיס היא אך ורק פעילות של  weight bearing קרי, הפעלת משקל על השלד! התאים בוני העצם, האוסטיאובלסטים מגבירים את פעילותם בתגובה למעמס!

צעידה זה דבר טוב מאד ללא סכנה לנזק, וישנם פעולות רבות נוספות כמו מתיחת רצועה גמישה, דחיסת כדור גמיש וכדומה. מתקיימים שיעורים של התעמלות בונה עצם במקומות רבים בארץ. ממליץ בחום.