מנהלי קהילה
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסמוצרי חלב
מוצרי חלב
24/04/15 6:49
3 תגובות
האם מוצרי חלב לא טובים לאוסטאופורוזיס
ד"ר נירית אבירן ברק
שלום רב
מי שסובל מאוסטאופורוזיס וגם מי שלא, כדאי שיצרוך כמות סידן מספקת, לדוגמא - נשים בגיל מעבר, לפחות 1000 מ"ג ליממה.
את הסידן ניתן לקבל ממוצרי חלב אך גם ממקורות אחרים כמו סויה, טחינה, שומשום ברוקולי סרדינים ועוד
bb1
שלום bika ,
למי שסובל מאוסטיאופורוזיס ולמ שעדיין לא, וחשוב לא להרוס את הקיים, צריך לצרוך סידן, אבל לא ממוצרי חלב.
מוצרי חלב לא תורמים לבריאות העצם אלא גורמים להחלשתה. הסידן הקיים בירקות הנכונים ובטחינה הוא שיכול לתרום במשהו, ולפחות לא להרוס.
ד"ר נירית אבירן ברק
אני לא מסכימה איתך אבל זה עניין של גישה