מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותמתכון לעוגת דבש של חיים כהן

מתכון לעוגת דבש של חיים כהן

לקראת ראש השנה השף חיים כהן מפנק את גולשי ''כמוני'' במתכון לעוגת דבש מיוחדת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

חיים כהן, השף של מסעדת יפו-תל-אביב מספק מתכון לעוגת דבש ותבלינים טעימה ומיוחדת לראש השנה. את העוגה מומלץ להכין יום או יומיים מראש, מאחר ועוגות דבש, לדברי השף כהן, תמיד יותר טובות יום או יומיים לאחר האפייה. רק חשוב לארוז את העוגה היטב.

 

מצרכים:

 

200 גרם סוכר
320 גרם דבש
240 גרם שמן
240 גרם כוס תה ארל גריי חזק פושר
6 ביצים
420 גרם קמח
15 גרם אבקת אפיה 
כפית קינמון
כפית זנגביל טחון
רבע כפית הל טחון
קורט ציפורן טחון
קורט מוסקט
קורט פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:


מערבבים יחד את הדבש, התה, השמן, הביצים והסוכר ביד עם מטרפה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואת התבלינים ומערבבים עד ליצירת מסה חלקה ונעימה.

 

אפייה:

 

160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

 

 

אוהב-אוכל
02/10/14 17:00

זה יותר מוצלח אם מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים ומקפלים את הקצף לשאר התערובת.

גם אגוזים שבורים לא מזיקים

רייצל2
22/09/14 22:56

איך אפשר לומר על עוגה עם סוכר וגם דבש שאופים ובחום מאבד את כל היתרונות שהיא טובה ועוד בפורום הזה???

רונה21
21/09/14 11:17

באיזה גודל תבנית להכין את העוגה ובמשך כמה זמן?

אלין-חסי
17/09/14 16:28

עוגה לא בריאה איך אפשר כמויות של דבש סוכר שמן בצים אלוהים ישמור זה לא המקום לעוגה עם מצרכים כאלה עם כל הכבוד ועוד באתר כמוני

אלה-הר-נוי
17/09/14 14:01

חיים בכוונה נותן בגרמים כי הדיוק באפייה חשוב, אבל יש הרבה מחשבוני המרה של בישול באינטרנט שיכולים לתרגם לך את המידות בדיוק די סביר

ענתי2
17/09/14 13:31

לי זה קשה עם הגרמים, היה עוזר בכוסות או כפות. כפי הנראה צריך להצטייד במשקל למטבח כי זה ממש עושה חשק ☺️