מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהניסיון תזונה - הכי רזיתי כש_________________

ניסיון תזונה - הכי רזיתי כש_________________

43 תגובות

למי שיש ניסיון קודם עשיר באכילה, נשמח אם תכתבו משפט אחד המציין הרגל תזונה שהכי עזר לכם בהרזיה, כמו:

- הכי רזיתי כשהיפסקתי לאכול אחרי 7 בערב

 - הכי רזיתי כשהתחלתי לאכול המון ירקות.

תודה וחג שמח


תגובות

תמורה-קייל
22/12/11 7:14

הכי רזיתי כשהעפתי (רחוק) את הלחם ושאר מאפי הקמח מהתפריט שלי.

ISABEL
22/12/11 7:31

כשהיפסקתי לאכול דברים  מתוקים בכלל

אפרת_זיו
22/12/11 8:02

כשהתחלתי לשתות הרבה הרבה הרבה מים

אפרת_זיו
22/12/11 8:03

הכי רזיתי כשהתחלתי לעשות הליכות

נעמי-קידר
22/12/11 8:08

הכי רזיתי כשאכלתי רק 3 ארוחות ללא נישנושים וארוחות ביניים

נעמי-קידר
22/12/11 8:09

הכי רזיתי שהוספתי לפני ארוחות צלחת גדולה של מרק ירקות חם

חיים-ברוש
22/12/11 8:26

מבחינתי המפנה שהתחלתי לרזות הוא ההבנה למה הגוף שלי צריך.

הכי רזיתי כעברתי לדיאטה דלת פחמימות
לפני 21 שנה וצרכתי 60 גרם פחמימות ליום
על מנת לשמר את משקלי עד היום 60 ק"ג.
ברוך הלוי-סגל

אפרת_זיו
22/12/11 8:29

ברוך כמה זה 60 גר פחמימות ליום? תן לי מוצרים ששווים את הכמות הזאת אני לא יודעת לכמת :(((

תשובה ל"רוצה לרזות"

יקירתי, גלשי בבלוג שבאתר שלי וקבלי
88 מתכונים שיעשו את העבודה.
חג אורים שמח,
ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com
bhsegal@017.net.il
 

ענתושי
22/12/11 13:09

 הכי הכי רזיתי כשהורדתי פחמימות והוספתי שומנים 

אפרת_זיו
22/12/11 13:44

ברוך אין שם מתכונים חיפשתי וחיפשתי
מקסימום רשימה...
אם פספסתי אתה מוזמן לתת לי לינק ישיר
אבל בתכלס נראהל י שרצית לפרסם את שירותיך בעצם...

שלום לך יקירתי
המכונה "רוצה לרזות"
אם הגעת לרשימות
בחרי מתוכם כמה טעימות
ואפרט לך את המתכונים
שתבחרי.
יש לי מייל אם שמת לב
ותוכלי ליצור איתי קשר
באמצעותו.
bhsegal@017.n.et.il

אפרת_זיו
22/12/11 14:13

טוב
זה פשוט מטעה מה שכתבת קודם...

UV-PK
22/12/11 16:44

מה שעזר לי לאכול ארוחות מסודרות ולא לאכולל דבר ביניהם

יפעת1
23/12/11 0:36

הכי רזיתי כשהפסקתי לאכול קמח לבן וסוכר לבן ואני שומרת על ההישגים כבר שש שנים.

marcoa
23/12/11 7:54

 פעילות גופנית ללא פחמימות, וללא סוכרים ,ובזמן האחרון ללא גלוטן ,
הוספת ירקות , בכל ארוחה,שתיית מים ושוב פעילות גופנית
הליכה,מדרגות במקום מעלית, והכי חשוב ר צ ו ן טוב

ענתושי
23/12/11 8:38

 בוקר טוב לכם חברים יקרים שלי,

אני קוראת את התגובות שלכם ללא פחמימות - ללא קמח לבן, ללא סוכרים, התעמלות, הוספת ירקות - את כל זה עברתי ואני עדיין בזה - אבל אני צריכה כרגע "לרמות" את הגוף שלי- ולכן החלטתי לוותר על דברי חלב כמה שיותר ואני אפשר להגיד מכורה לדברי חלב - בינתיים אני עומדת בזה 

כל זה עזר לי בעבר

אז שיהיה בהצלחה לכולם וחג אורים מדליק

אכן מעניין לקרוא את כל התגובות  ולראות שאנחנו ממש יודעים מה לעשות עם תזונתו.
ענתושי - אני לא יודעת למה התכוונת בלרמות את הגוף...אבל כביולוגית אני יכולה להעיד שלרמות את הגוף אי אפשר לאורך זמן...ואנחנו הרי הולכים להמשיך בדרכי הבריאות כל החיים...

UV-PK
23/12/11 9:05

 למה אני לא מצליחה לראות את התגובות  שאני מקבלת 

האם את לא מקבלת התרעה על תגובה באימייל?

דינה היקרה לגבי תשובתך לענתושי היקרה,

 קבלו נא את דעתי, או דחו אותה, בעניין האמירה "לרמות את הגוף".

לרמות את הגוף זה להפר את הצו הבראשיתי "בזיעת אפיך תאכל לחם".
בעת העתיקה האדםלא אכל לחם אלא לאחר שחרש וזרע ושידד וקצר ואילם
אלומות, ודש במורג וזרה לרוח את המוץ, וטחן באבני-ריחיים, ולש את
הבצק ואפה - ורק בסוף התהליך המייגע אכל ובירך המוציא לחם מן הארץ.
 
היום לא מוצדקת ברכת המוציא לחם מן הארץ כשאתה מוציא לחם מהמרכול
בלי להתאמץ. הושט היד וגע בו.

"בזיעת אפיך תאכל לחם" זה לא להזיע במכון כושר ומי שמפר את הצו
הבראשיתי משלם ביוקר והראי יוכיח. מי שלא מכמת בפחמימות מתקמט.

חג חנוכה שמח,
   ב ר ו ך

chayari
23/12/11 10:24

הכי רזיתי כשהבנתי שלא מוכרחים לגמור מהצלחת ושמותר לזרוק שאריות

ל-chayari
יפה עשית. זה סימן של ענווה.

נימוסי השולחן של רות המואביה

רות המואביה עמדה במבחנים קשים על מנת להסתפח לעם ישראל. היא היתה רעבה בבואה ללקט בשדהו של בועז, אבל לא היתה רעבתנית: "ותאכל ותשבע ותותר" (רות ב יד), תכונה שלא ניתן לייחסה לעם המואבי הגרגרן שאכל מכל הבא לפה כלחוך השור ולא הותיר פירור אחד בתום ארוחתו

חג אורים שמח,
    ברוך

נעמי
23/12/11 12:08

הצלחתי לרדת במשקל (ממש לרדת...) רק אחרי שעברתי לתזונה טבעית בלבד, רק מעולם הצומח, ורק אורגני.
דרך מעולה - טעים, משביע, בריא ומסלק עודף משקל.

אני הורדתי הכי הרבה במשקל בטיול מלהיב באירופה. לא היה לי זמן לאכול וגם לא כסף
מה שעוזר לי היום זה צמחונות.
חג שמח

ענתושי
23/12/11 17:16

 ערב טוב ושבת שלום לכולם,

דינה - כשכתבתי למעלה "לרמות" את הגוף הכוונה שלי היתה שלא לצרוך את האוכל שהגוף רגיל לו אלא לשנות תזונה למשל- להוריד את המזון החלבי ולאכול שקדים / אגוזים וכן הלאה או להוריד פחמימות ולהוסיף חלבונים במקום 

ברוך יקירי - מאז ומתמיד אני דוגלת בדעה הזו שלא צריך למלא את הצלחת תמיד יש עוד קודם מסיימים את מה שיש בצלחת ותמיד מכמתים (מבחינת כמות) את הארוחה + 2 כוסות מים ובמידה ויש פחמימות בארוחה לאכול את הפחמימות ראשונות ואת מנת החלבונים בסוף 

ד"ר פוגלמן - הייתי בטיול באירופה ליתר דיוק בצרפת - שם מזה הרבה זמן הרשיתי לעצמי לאכול קרואסונים  בארוחת בוקר ואח"כ להתחיל ללכת את פריז רגלי לא עליתי במשקל אבל גם לא ירדתי.

חג אורים שמח ומדליק

ענבל1
23/12/11 19:07

הכי עזר לי.. להפסיק עם המתוקים..בתחילה זה קשה אך לאחר 7-8 ימים אתם משלימים את תהליך הגמילה מסוכר, והגוף לא משתוקק למתוקים יותר..אז הירידה במשקל מגיעה בלי תפריט דיאטה מיוחד (כמובן..בלי זלילות)!

UV-PK
24/12/11 17:46

 אני עשיתי דאיטה ללא פחמימות 
היתי בגרי שיט
היה טוב וירדתי 30 קילו
אבל לא החזקתי יותר משנתים

ענתושי
24/12/11 17:58

 וכמה מהמשקל חזר?

נעמי
24/12/11 18:11

ענתושי,
גם אני אהבתי מוצרי חלב - לא היה יום אחד בלעדיכם, ובכמויות. מה שעזר לי להיגמל מהם סופית זה לאמץ את הדעה הטוענת (יש ספר, יש מאמרים ברשת) לנזקים שהם גורמים לבריאות (בניגוד לדעה המקובלת על היתרונות במוצרים אלה).

נעמי
24/12/11 18:13

בלעדיכם - צריך להיות, כמובן - בלעדיהם.

גם אצלי הפסקת חלב ומוצריו הובילה לירידה במשקל בקצב הרבה יותר מהיר (ראו את הגרף בקישור)...בגלל זה אני ממליצה לנסות בלי חלב שבועיים ולראות מה קורה...

דינה היקרה,


ד"ר דינה ראלט, 25/03/2010
שלום וברכה,
אני לא ניסיתי להגיד שהפסקת שתיית חלב היא המרזה...אמרתי שאם מישהוא אמור לרזות כי הוא אוכל נכון ועושה ספורט, שתיית חלב יכולה לעצור את זה ואז כדאי להפסיק לשתות חלב ולבחון את ההשפעה.
הסיבה שרזיתי היא שילוב של פעילות גופנית של שעה כל יום (הרמת משקולות, פילאטיס או שחייה) ותזונה של הרבה חסה עם טונה וכמעט בלי פחמימות.

משפט המפתח כאן, הוא כמעט בלי פחמימות. עולה בקנה אחד עם משפט המפתח שלי -                                                                               "אכול פחמימות במינון זעיר-זהיר, כמו תרופה רעילה-מועילה".

חג אורים שמח,
  ב ר ו ך

ענתושי
24/12/11 21:22

 אני כבר שבוע כמעט בלי מוצרי חלב - חוץ מחלב ניגר וכמה קוביות שוקולד - שזה שיפור אדיר בשבילי - אני חושבת שאני כבר רואה תוצאות - אני לא יודעת מהיכן בא הרעיון שמוצרי חלב זה טוב לנו כבני אדם - כי הרי משחר בריאתו האדם ינק כמה חודשים - עד גיל 3 נגיד ואח"כ אכל כמו כולם עד למאה הזו שמוצרי החלב התפתחו ותפחו עם ההורמונים שמזריקים לחיות ועוד מנסים לשכנע אותנו שמוצרי חלב הם טובים- אולי במידה מסוימת זה נכון אבל לא בכמויות שאני הייתי מכניסה לפה

חג אורים שמח ומדליק

ענתושי
24/12/11 21:27

 לד"ר דינה ראלט,

כשהייתי בת 14 בערך - הייתי במצב של נזלת כרונית  וזה מילדות- באחת הפעמים שהייתי אצל רופאת אף אוזן וגרון - לפני שבכלל התחלנו לדבר אמרה לי דבר כזה: להמנע מ-3 דברים: חלב, אבק, וחיות בעלות פרווה- עד היום אני זוכרת את דבריה אלו - ותמיד כשהייתי במצב נזלת כרונית הפסקתי את צריכת החלב אבל אף פעם לא עלה בדעתי לשים לב למשקל - עכשיו אולי אשים לב יותר למשקל - היות ואני כבר לא במצב של נזלת כרונית

UV-PK
24/12/11 21:29

 אני קיבלתי תפריט טוב מנאטורופטית 
שכולל לחם כוסמין [יש לי מרשם מדליק שיוצא רך וטוב
ואין חלב אבל יש יוגורט עיזים.
וחלב עיזים 

ענתושי
24/12/11 21:30

 מה המרשם ?

UV-PK
26/12/11 15:54

  אין לי מושג מה המומחיות שלך בבצק ,
אבל אם את די מתחילה
אז עדיף להתחיל מקמח מלא
אז לאט לאט לעבור ולהוסיף כל פעם עוד חלק במקום מלא ,כוסמין
כוסמין הוא יותר קשה לעיבוד

עדיף לקנות קמח מלא מובחר
לא הפשוט בשקיות כמו של קמח
אלא את היקרים
הם טחונים יותר דק ומנופים הם יותר עדינים
יש את של חברת רובינפלד
טעמן וכו'
לפעמים זה נמצא במקרר או במקפיא בסופר

אז מניחים בקערה:
8 כוסות מים פושרים
כוס סוכר
כוס שמן
לאחר מכן מוסיפים
3 קילו קמח [עדיף מעורב]
3 כפות שמרים יבשים

מתחילים לעבד - ומוסיפים 3 כפות מלח

אם לשים בקנווד
עדיף להכין כל קילו בנפרד
פשוט לחלק ל 3

לשים טוב ומניחים ל5 דקות המתנה
ואז לשים טוב שוב
מניחים להתפחה
בינתיים
מכינים מלואייםבקערה קוצצים בצל + שמיר+שמן זית +מעט מלח

בקערה שניה מערבבים רוטב צילי מתוק+זיתים פרוסים ומעט שמיר

לילדים שוקולד ציפס

כשהבצק תופח טוב
טופחים מניחים להתפחה נוספת
קולעים לחמניות

יוצרים עיגול -כדור מהבצק
מרדדים מעט
מגלגלים לכרוכית קטנה-מורחים מילוי
משאירים המון אוייר ומקום בגילגול הכרוכית

שוטפים את הלחמיניות מתחת לברז
מורחיח ביצה בעורבת בשמן זית
מפזרים אורגנו

לילדים מפזרים גם מלמעלה שוקולד ציפס בשני צבעים

אופים בחום בינוני
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מכסים מיד לכמה דקות במגבת
[שיתרככו באדים

ואם נשאר לך כוח וחשק
אז בהצלחה


שלום רב
האם מנסיונכם הפסקת שתית חלב או דברי חלב גורמת לירידה במשקל?
האם משהוא מכיר מחקר על כך?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
מומחה לטיפול בכאב

יקירתי UV PK
המתכון שלך לא יכול להועיל
למי שרוצה להפחית ממשקלו.
את זה לא לימדו אותך בגריי-שיט
כשהצלחת להפחית 30 ק"ג
 מומלץ שתגלשי באתר של חברנו היקר
ב"כמוני" ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג בכיר
שבתפריט של מטופליו אין קמח ואין סוכר |WWW.GDOLOT.COM 
 שבוע טוב, 
   ברוך

ד"ר יעקב פוגלמן היקר,

היפנ ים נמוכי הקומה צרכו במשך 200 שנה חלב סויה .
כשהאמריקאים כבשו את יפן במלחמת העולם השניה
נחשפו היפנים לראשונה לחלב פרות והדור החדש של
היפנים צמח לגבהים שהיפנים הננסים לא הכירו.
  יצרני חלב הסויה שנפגעו מנהלים מלחמת חורמה
נגד תעשיית חלב הבקר ומפיצים שמועות שהחלב
אינו בריא.
 
שבוע טוב,
ברוך הלוי-סגל

רותילה1
09/02/12 13:15

הכי רזיתי כשהלכתי\רצתי כל ערב חצי שעה וספרתי קלוריות. לצערי הרב, זה נגמר כשהתחילו הלימודים...