מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .

Pick's disease

1 תגובות


שבוע טוב


יש לי מספר שאלות בקשר ל - Pick's disease, אעריך מאוד אם אוכל לקבל מענה מפורט על השאלות הללו.


1. האם המחלה תורשתית ? יש הבדל בינה לאלצהיימר מבחינת המרכיב התורשתי ?


2. אלו סיבות אורגניות יכולות להיות למחלה הזו ? 


3. האם דכאון - משבר נפשי - לחץ וכדו' יכולים לגרום למחלה הזו ? (או אולי לגרום לה להופיע בשלב מוקדם יותר בחיים)


4. מה השכיחות של המחלה הזו בגילאי 50 ? (האבחנה היתה בגיל 50, יש להניח שזה התחיל קודם ופירשנו את הסימפטומים בכיוון של בעיה נפשית)


5.האם אי שם בעולם הצליחו לרפא מישהו ממחלות כאלו ? או אולי לעצור את הידרדרות המחלה (מעבר לטיפול התרופתי הקיים כיום שמועיל רק בשלבים המוקדמים, ולא להרבה זמן)


6. שאלה תיאורטית - האם יכול להיות שאדם חולה במחלות מסוג זה (והאבחון הנוירופסיכולוגי תומך באבחנה) ובכל זאת תמונת המוח בהדמיות ct/mri תהיה תקינה וללא סימנים של ניוון ? או להיפך, בהדמיות נראה שיש ניוון, והאדם לא חולה באלצהיימר/פיק ודומיהם ?


7. אם נניח אדם עובר הדמיות מוח מסיבות אחרות (חבלה/כאבי ראש או כל סיבה אחרת) ולא נראה ניוון במוח (או שלא צוין בפענוח משהו בקשר לזה) זה שולל בוודאות אפשרות של קיום מחלה מסוג זה ?


 


תודה רבה


תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
10/11/13 14:54

מדובר בסוג של שיטיון פרונטוטמפורלי  המתבטא בעיקר בשינויי התנהגות. אין טיפול מוכח למחלה אם כי ניתן לנסות טיפול למחלת אלצהיימר. ההדמיה לרוב מדגימה אטרופיה דו צידית באונות הטמפורליות והפרונטליות אול מדובר בסמן לא ספציפי. ולא אבחנתי.  קיים גם וריאנט גנטי של המחלה. ניתן לבצע גם מיפוי מוח להדגמת זרימת דם לאיזור.  בסופו של דבר האבחנה מתבצעת על ידי הנוירולוג המטפל בהתאם לתמונה קלינית, בדיקה נוירולוגית, אבחונים קוגנטיבים ובדיקות העזר וההדמיה.