מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחישחרור משיקום

שחרור משיקום

2 תגובות


שלום רב, 



בתחילת חודש ינואר אמי עברה אירוע מוחי איכסמי בצד הימני ,יום לאחר האירוע עברה ניתוח קרניוטומיה, לאחריו נשארה עם חולשה קשה בצד השמאלי של גופה. חשוב לציין כי אמי היא אישה צעירה  עוד לא בת 50 . ובתחילה הרופאים אמרו כי הם מצפים לשיפור רב. 



כיום לאחר כ 4 וחצי חודשים במחלקת שיקום של נכים צעירים עם בעיות ניורולוגיות בתל השומר, נותרה עם יד משותקת כמעט לחלוטין - יש תחושה אבל מצליחה להזיז את היד רק מהכתף, פציאליס שהשתפר באופן משמעותי, ורק לאחרונה -בחודש וחצי האחרונים החלו לחזור תנועות מוטוריות משמעותיות ברגל השמאלית- מצליחה לכופף את הברך , להרים ולהוריד את הרגל וכדומה. עדיין בכיסא גלגלים -  מתקשה לייצב את עצמה עקב החולשה ברגל השמאלית שעדיין קיימת. בתחילת האשפוז בשיקום המצב הבריאותי לא איפשר במשך כחודש וחצי טיפולים סדירים מדי יום .



חשוב לציין כי עדיין לא עברה ניתוח קרניופלסיקה.



כעת מעוניינים בשיקום לשחרר אותה לביתה בקרוב ולהמשיך במסגרת שיקומית שונה ופחות אינטנסיבית ממה שניתנת לה כעת. 



מה אפשר לעשות בנידון, אנו רואים מדי יום שיפורים קטנים, יש מוטיבציה מצד אימי להמשיך לעבוד ולהתחזק ובאמת רואים את התוצאות רק הבעיה שההתקדמות שאמנם קיימת היא מאוד איטית מבחינתם . מה עושים ? כיצד ניתן להשאירה במחלקת השיקום או לחליפין אילו אופציות נוספות עומדות בפנינו לגבי המשך השיקום האינטנסיבי והיכן  מומלץ?



תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
05/06/12 2:05

קרניוטומיה נעשית בעיקר בחולים צעירים יחסית עם שבץ נרחב ביותר העלול לסכן חיים   ואני שמח לשמוע כי אמך  עברה בשלום את השלב החד. עם זאת , צר לי לשמוע כי נותרו חסרים מוטורים משמעותיים. יש צורך בבדיקה נוירולוגית עדכנית על מנת להעריך את היקף הפגיעה. לעיתים קיימים מרכיבים נוספים כגון טונוס מוגבר (ספסטיות) המחמירים את ההפרעה התפקודית ובהם ניתן לטיפל בהצלחה יחסית  באמצעים תרופתיים.

הנוירולוג המטפל, לאחר ההערכה נוירולוגית, יוכל להציע את האפשרויות השיקומיות המיטביות בשלב זה.

כל טוב ובהצלחה 

ואדאס-דור
23/06/12 13:11

שלום רב.

הסטטיסטיקות מראות, כי רובם המוחלט של נפגעי האירועים המוחיים נשארים עם חוסרים ומוגבלויות גם לאחר תקופת השיקום במרכזי השיקום. האפשרויות להמשך שיקום בגישות ומתקנים שונים לאחר תקופת השהות במרכזי השיקום השונים, מגוונות מאוד, משתנות לפי יכולות פיננסיות, יכולות ניידות וכו... ומאוד משתנות ברמת ההשכלה והידע של המטפלים השונים בדיסיפלינות השונות; ריפוי בעיסוק, פזיותרפיה, תקשורת, סיעוד... ארשום כמה ללא סדר מסויים וללא חוות דעת על טיב הטיפול:

ישנו השיקום במסגרת היחידות לביקורי בית של קופות החולים והגעה במידת האפשר לטיפול במכוני קופת חולים.  לקופות חולים שונות במקומות שונים ישנם מרכזי שיקום יום.

ישנו מרכז "עזרה למרפא" של הרב פיהרר, שם פעילותם הברוכה נעשת כמדומני בחינם וממומנת תרומות, אם כי אני לא יכול להתחייב על כך. ישנו שיקום יום במרכז "רעות" וגם בתל השומר עצמה אם אני לא טועה. 

ישנם מרכזי שיקום פרטיים כמו שלנו המתמחים בעיקר באוכלוסיה זו, וכאלו שנותנים שירותים כלליים. ישנם מטפלים פרטיים המגיעים הביתה. רק צריך לחפשם מפה לאוזן או באינטרנט.

העיקר לדעתי ומנסיוני, הוא לא לוותר. הנסיון אומר שעל רוב המטפל (רופאים, פזיותרפיסטים או אחרים) שהחליטו לומר בפה מלא שמטופל מסויים לא יתקדם יותר/ או לא ילך או לא יזיז את היד וכו... בסופו של דבר יש מטפל שהצליח לגרום לכל אלו להתרחש.  הדעה המקצועית בתחום זה משתנה מאוד בין המטפלים וכדאי להתפס לזה שעוזר. לא להתעקב על מטפלים שחווים דעות שליליות בלי להציע פתרונות חיוביים.

מקווה שתמצאו את אלו שעוזרים לכם. בהצלחה רבה.

ואדאס דור, פזיותרפיסט

מנהל המרכז הישראלי לשיקום נפגעי שבץ מוחי ופגיעות ראש www.cva-center.co.il , מייל- info@cva-center.co.il