מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהבעיות בדרך להשתלה...

בעיות בדרך להשתלה...

24/05/11 17:44
8 תגובות

היי ד"ר לוין!

בעבר כבר כתבתי כאן מספר פעמים,בדבר אח שרוצה לתרום לי כליה,אך נשלח לבירור מקיף בשל מיקרוהמטוריה ב-2 בדיקות מתוך 17 בדיקות שתן שביצע בחודשים האחרונים.

הוחלט שהמוצא היחידי יהיה ביופסיה,כדי לאשר או לפסול אותו כתורם.



בגלל שאת לא מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלו,חשוב ליל הבין סטטיסטית מול מה אני עומד,כלומר מה הסטטיסטיקה אומרת על מקור מיקרוהמטוריה בתדירות הנ"ל שהוזכרה (10 אריתרוציטים,לא המוליטיים ב-2 מתוך 17 בדיקות במהלך 4 חודשים),מבחינה נפרולוגית/אורולוגית/אידיופטית.



כלומר האם ב (נניח) 30% מהמקרים מאובחנת בעיה נפרולוגית בעוד יתר המקרים הן אורולוגים? או שמא דווקא הסיכויים הם לרעתינו,ורוב הפעמים שמוצעת ביופסיה עם נתוני התחלה דומים לשל אחי,מתגלה בעיה נפרולוגית?



והשאלה השניה,האם כל בעיה נפרולוגית תפסול אותו כתורם,או שיש בעיות נפרולוגיות שגורמות למיקרוהמטוריה מידי פעם,שאינן פוסלות אדם מלתרום?



תודה מראש!


תגובות

שלום לך
יש לך שאלות די מורכבות למענה. אינני חושבת שאני יכולה לענות לך במספרים מדוייקים.
האם אחיך עבר בירור אורולוגי ? עקרונית בעיות אורולוגיות למיניהן שעלולות לגרום למיקרוהמטוריה, כמו זיהום בדרכי שתן, אבן, פוליפ וכדומה.. הן שכיחות הרבה יותר מאשר מחלות כליות ראשוניות. כמו כן, בדר"כ כשיש מחלת כליות, מוצאים מיקרוהמטוריה במרבית, אם לא בכל בדיקות השתן, ולא רק ב-2 מתוך 17. דבר נוסף, חשוב להסתכל על משקע השתן של אחיך במיקרוסקופ ולראות את מראה הכדוריות האדומות, שיכול לרמז על מקורן, באם מדרכי השתן, ו/או מהכליות. כמובן, שעל מנת לשלול בודאות מחלת כליות, יש לעשות ביופסיה.
באופן עקרוני וכללי, כאשר קיימת מחלת כליות, זה פוסל מתרומת כליה. ישנו מצב שנקרא thin basement membrane disease, שהוא מצב שגורם למיקרוהמטוריה, אבל בכל בדיקות השתן, וזו מחלה שאינה מתקדמת לאי ספיקת כליות, כך שיתכן שאפשר לשקול תרומה בכל זאת, אם בכך מדובר. לא זוכרת מה המחלה הכלייתית שלך.. אבל תמיד קיימת אפשרות שמדובר במחלה גנטית כלשהי, וכמובן שיש לשלול זאת אצליכם, לאור המיקרוהמטוריה גם אצל אחיך.
שיהיה בהצלחה

יניב-ריז
24/05/11 19:21

 תודה על התגובה המהירה!
עכשיו עושים לו בירור אורולוגי,אך הם יודעים שזה בירור שעשוי להמשך מספר רב של חודשים,ובסופו להיות חסר תשובה החלטית.\
לכן הם רוצים "לרוץ" ישר לבדיקה הכי מדוייקת והחלטית שהיא הביופסיה,כדי לחסוך לי זמן דיאליזה.

אצלי האבחנה המשוערת (לא חד משמעית) היא reflux nephropathy,למרות שחלק מהנפרולגים חשדו ב-IGA,אך לא היו הוכחות לכך.
אצלי בכלל גילו את המחלה בגיל 19 עם פרוטינאריה של 0.5 גרם (כיום כבר בין 3-5 גרם),ורק בגיל 29 כשהמחלה כבר התדרדרה מאוד (GFR=14ׂ) החלה להופיע אצלי מיקרוהמטוריה (היום אני בן 30 עם GFR=8,קריאטינין 8.2 ו-UREA 130 וטרם התחלתי דיאליזה בגלל ההמתנה לתוצאות ההתאמה ביני לבין אחי).

אצל אחי לא הופיעו אריטרוציטים "פגומים" (המוליטיים),אלא אריטרוציטים שלמים.  בדיקות השתן עברו גם URINALYSIS וגם בדיקות סטיק,ב-3 מעבדות שונות ב-5 ימים רציפים,ובכולם חזרו NEG באריטרוציטים,מידי פעם הופיעו לויקוציטים (בין 0-50). 2 בדיקות אחת ישנה מ-2007 אצלו גם הייתה עם 10 אריתרציטים,ולפני חודש וחצי גם עם 10 אריתרוציטים,מעבר לזה כל שאר הבדקיות תקינות.

הוא מתלונן כי לפני כשנתיים היה לו אירוע של מאקרוהמטוריה שחלף לבד,ולא חזר מאז,וכן מתלונן על תסמינים אורולוגיים לסירוגין בשנה האחרונה:תכיפות במתן שתן,שתן לילי,קושי במתן שתן מידי פעם) אך שולל כאבים במתן שתן או צריבה.

אני מקווה שאולי כעת יש לך מעט יותר אינפורמציה,כדי לתת לי תקווה שהסיכויים לביופסיה תקינה הם לטובתינו

דויד-בנטוב
24/05/11 19:35

 ראשית אאחל לך בהצלחה,במידה וההשתלה תצא לפועל.ושנית לא יקרה שום אסון אם תתחיל לעשות דיאליזה בזמן שאתהממתין להשתלה נהפוכו זה יכול להקטין לך את הערכים השליליים בבדיקות.מן הסתם יש לך שנט אז עצתי אליך היא לא להזניח את בריאותך רק בגלל שאתה ממתין להשתלה

יניב-ריז
24/05/11 19:39

 אבל אין לי שאנט...
הנפרולוג אמר לי שאני עדיין יכול להמתין,בגלל שהאוריאה אמנם גבוהה,אבל לא קטסטרופלית,אין לי בעיות בסידן/זרחן/נתרן ו-TSH רק מעט גבוה,וכן אני עדין מאוזן עם ויטמין D,ותפוקת שתן של 2 ליטר ביום...

יניב-ריז
24/05/11 19:41

 TSH=PTH

שלום לך,
על פי מה שאתה מתאר, אכן נשמע שהבעיה של אחיך בעיקרה אורולוגית. מדוע הבירור צריך לקחת חודשים ??
להערכתי זה בירור שאפשר לסיים מהר מאד..
אני לגמרי לא בטוחה שלאור החשד המאד נמוך כי מדובר במחלת כליה, הסיכון שבביצוע ביופסית כליה מוצדק
ויש לקחת זאת בחשבון. אמנם זו בדיקה שעל פי רוב נטולת סיבוכים, אולם  כמו כל בדיקה פולשנית, עלולים להיות לה סיבוכים
ובמקרים נדירים מאד, גם סיבוכים קשים יותר. אני מבינה לגמרי את הרצון של שניכם לסיים את הליך הבירור מהר ככל שניתן כדי להימנע מהצורך בטיפול בדיאליזה, אולם, עדיין צריכים לחשוב היטב על הסיכון מול התועלת, בפרט שהחשד למחלת כליה אצלו לפי התאור שלך - נמוך מאד.
למעשה, לולא היה מועמד לתרום כליה, אף נפרולוג לא היה מעלה בדעתו להערכתי לבצע לו ביופסית כליה. לעומת זאת, כן היו ממליצים לו לסיים בירור אורולוגי. אתה כמובן מבין מדבריי אלו, כי יש סיכוי טוב שהביופסיה תצא תקינה, כמובן בהתבסס על המידע המועט שבידי.

יניב-ריז
25/05/11 8:26

 ראשית כל,תודה על המידע המעודד!

לגבי הבירור האורולוגי,לפי מחקרים באוכלוסיות עם מיקרוהמטוריה אסימפטומטית,רק 30% מגיעים לאבחון בסופו של תהליך. לכן לכאורה,לא רק שמדובר ב"בזבוז זמן",אלא גם שרוב הסיכויים שמהברור הזה הוא יצא ללא אבחנה חד משמעית,שתוכל להרגיע את הנפרולוגים כי מקור ההמטוריה הוא ב-100% ממקור אורולוגי,וכי כליותיו תקינות,וכי הוצאת כליה תגרום בוודאות להיפטרופיה של הכליה השניה.

לכן במקום לחכות כמה חודשים (ציסטוסקופיה,ציסטוגרפיה,מספר עוקב של בדיקות שתן ותרבית),שבסופ לא ברור אם יהיה ניתן לשלול בדרך אורולוגית כי אין כל ממצא נפרולוגי,אז פשוט לגשת "ישר לענין" ולבדוק את הכליה עצמה.

אני ואחי מודעים לסיכון,שיכולים גם לאבד את הכליה הנבדקת בשל דימום או זיהום.

שיהיה לכם בהצלחה רבה.
כל עוד הדברים נעשים תוך שיקול דעת ולאחר שלוקחים בחשבון את כל השיקולים בעד ונגד, אני בטוחה שתגיעו יחד עם הרופאים המטפלים בכם להחלטה הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם.