מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהדלקת כרונית בדרכי השתן

דלקת כרונית בדרכי השתן

1 תגובות

שלום,



אני בת 25, וסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן לפחות פעם בשנה. השנה המצב החמיר והדלקת הופיעה לפני כחודשיים, לקחתי אנטיביוטיקה, לאחר כשבוע הדלקת חזרה, לקחתי אנטיביוטיקה אחרת שהרופאת משפחה רשמה, ולאחר סיום הטיפול האנטיביוטי בפעם השנייה, לאחר כשלושה ימים שוב פעם חזרה הדלקת בליווי דם בשתן. הלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי למיון. במיון פגשתי רופא כללי שבדק אותי ולקח תרבית שתן וללא בדיקות כגון אולטרסאונד דרכי שתן וכו', רשם לי עוד אנטיביוטיקה ושלח אותי הביתה.



כרגע אני אחרי סיום של 10 ימי טיפול באנטיביוטיקה ולא סובלת מהבעיה, אך נמצאת באופן יומיומי בחששות שהדלקת תחזור. הרופאה שלי רשמה לי כמוסות של הדס של חמוציות שאני לוקחת כל יום למניעה, בנוסף נתנה לי הפניה לאולטרסאונד שלפוחית שתן ודרכי שתן+ קבעתי תור לאורולוג.



אני ממש מיואשת מהבעיה ולא יודעת כבר מה לעשות מכיוון שאני לא מוכנה כל חיי להרוס את הגוף ולקחת אנטיביוטיקה. (זה עוזר במשהו אחד והורס משהו אחר) הייתי רוצה לברר על טיפולים אחרים שיכולים למנוע דלקות חוזרות בדרכי השתן.



(אני פעילה מינית ולפי ומתרוקנת לאחר קיום היחסים, בנוסף מבצעת פעולת ניגוב מקדימה לאחור כמו שצריך, שומרת על הגיינה באזור ומשתדלת לשתות הרבה)



תודה רבה מראש!


תגובות

שלום לך,
זיהומים חוזרים בדרכי השתן הם די שכיחים אצל נשים. זו אמנם תופעה מטרידה מאד, אבל על פי רוב לא מסוכנת, וברת טיפול. לפי מה שאת מתארת לגבי הזיהום הממושך האחרון, נשמע שמדובר באותו הזיהום, רק שאולי האנטיביוטיקות הראשונות שקיבלת לא היו מתאימות מבחינת רגישות החיידק שהיה בשתן. חשוב ביותר לטפל בכל זיהום בהתאם לתשובת תרבית שתן ולפי רגישות החיידק שצומח, וחשוב להשלים כמובן טיפול מלא, שאני מניחה שאת מקפידה על כך. אולם, למרות כל זאת, לעיתים יש זיהומים חוזרים ונישנים ואז יש מקום לשקול טיפול מניעתי. אחת הדרכים היא באמת החמוציות שקיבלת, אם בכמוסות ואם בשתית מיץ, וכן הקפדה על כל מה שציינת בסוף שאלתך. אם כל זה לא עוזר, אז יש לשקול טיפול אנטיביוטי מונע, משמע נטילת כדור אנטיביוטיקה מדי יום לתקופה ממושכת של מס' חודשים. השלימי את האולטרסאונד ואת בדיקת האורולוג, רק כדי לשלול קיום של מוקד כלשהו בדרכי השתן שם צומחים כל הזמן חיידקים, ומהווים את המקור לזיהום.