מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזההשתלת מח עצם למושתל מתורם חי

השתלת מח עצם למושתל מתורם חי

17/10/12 17:11
2 תגובות

לד"ר לוין שלום,
ידוע לי על כך שבחו"ל, ואף במספר מקרים בודדים בארץ, קיימת האפשרות לעבור השתלת מח עצם משולבת עם השתלת כליה, וזאת כדי למנוע את הצורך בטיפול אימונוסופרסיבי לאחר ההשתלה.

האם ניתן לעבור טיפול זה גם שנה לאחר השתלת כליה רגילה מתורם חי?
האם בארץ מבוצעים טיפולים אלו? או שרק במסגרת מחקר?
במידה ואין בארץ טיפול כזה, האם ניתן לקבל המלצת נפרולוג לבצעו בחו"ל?

אני קיבלתי תרומה מאחי לפני כשנה, עם התאמה של 6 HLA, ואני בן 32.
הטיפול האימונוסופרסיבי גורם לי למספר רב של תופעות לוואי, בינהם סכרת המצריכה אינסולין.
לאור גילי הצעיר, והידיעה כי אאלץ לקחת תרופות אלו לכל החיים, הרי שבעיני הסיכון של השתלת מח עצם קטן מהסיכון להמשך טיפול תרופתי ליתר חיי, במיוחד לאור העובדה שבמשפחתי מחלות כלי דם ולב (אבא נפטר בגיל 57 מ-VF וסבא בגיל 56 מ-CVA המורגי, סבתא שנפטרה ובעברה היה MI, סכרת ויל"ד).

ברשותי ביטוח פרטי המכסה השתלות,ניתוחים וכו', גם בחו"ל, האם הם יכירו בבקשה לבצע טיפול זה בחו"ל, או שהתליך בחו"ל עדיין מוגדר כניסיוני?

תודה רבה!


תגובות

שלום לך,

הנסיון בהשתלת מח עצם משולבת עם השתלת כליה במטרה למנוע צורך בטיפול אימונוסופרסיבי הינו מוגבל ודווח במס' קטן של חולים. אין זה טיפול שגרתי עדיין אלא במסגרת של מחקר בלבד. הטיפול לא בוצע בארץ למיטב ידיעתי. כמובן שמדובר בהשתלת מח עצם מאותו התורם של הכליה, אחרת היתרון של חוסר הצורך באימונוסופרסיה הולך לאיבוד כמובן. מכאן, שהשתלת מח העצם צריכה להיות מאחיך. השתלת מח עצם זה תהליך לא פשוט בכלל, עם הרבה יותר סיכונים מאשר השתלת כליה, בגלל שלפני ההשתלה נותנים טיפול שהורס את כל המערכת החיסונית, ובתקופה עד להתאוששות וקליטת השתל, הסיכון מאד גבוה לזיהומים בעיקר. גם  לאחר השתלת מח עצם מתורם אחר, יש צורך בקבלת טיפול אימונוסופרסיבי לתקופה מסויימת לפחות. למיטב ידיעתי אם הנסיון בכך לא גדול, בהשתלת מח עצם מאוחרת לאחר השתלת כליה, לא קיים נסיון כלל, כך שקשה לי להאמין שבשלב זה יש אפשרות לעבור טיפול זה.

yulli
19/10/12 9:40

תברר על טיפול ב Neulojix. זו תרופה נגד דחיה הניתנת בעירוי ומחליפה את הפרוגרף. לדברי חברת התרופות היא אינה פוגעת במערכת הקרדיווסקולרית. בינתיים היא איננה בסל הבריאות.