מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

היי דר' יינה!

1 תגובות


אני צריכה שוב להתייעץ איתך. אני מושתל כליה מיזה 17 שנה. לאחרונה, לאחר אישפוז..... שאין לי מילים איך לתארו. פשוט הרסו לי את הכליה מחוסר ידע טוטאלי. 



כעת הקריאטנין שלי עומד על תוצאה 1.6 זו הפעם השנייה, בטווח של 10 ימים. 



 



אני עוקבת אחר קריאטנין לעיתים תכופות ביותר... פעם בשבועיים.  כעת הומלץ לי לערוך איסוף שתן רגיל.



 



אני חושבת שעליי לבצע איסוף שתן יותר לכיוון בדיקת כמות חלבון בשתן. 



 



אני במסע להצלת התדרדרות הכלייה המושתלת. 



כעת אני נמצאת במעקב אצל מספר אורולוגים, כשכולם למעשה, מייעצים אותם פתרונות. אולטרה סאונד פעם בשבועיים, בדיקות דם למעקב אחר קריאנטנין, והפחתת כמות החלבון בתזונה, כדי למנוע עומס לכליה. 



אני מחפשת פתרונות נוספים, בדיקות נוספות שניתן לערוך, על מנת להגיע לאבחנה המדוייקת, למצוא את הסיבה לעליית הקריאטנין. 



 



אושפזתי על רקע חסימה בשתן, שטופלה רק לאחר 5 ימים. כנראה שקיימת פגיעה בנפרונים, אך עליי לציין, כי לאחר הפתיחה, הקריאטנין ירד באופן מאד ניכר. עד לרמה 0.95, אך זה היה משהו חד פעמי. 



רק לאחר חודש של מנוחה בבית, מאישפוז שארך חודש וחצי, ערכתי שוב בדיקות, ורמת הקריאטנין היתה, 1.5. ולאחר עשרה ימים 1.6 ולאחר שוב עשרה ימים 1.6. 



 



לנפרולוגים אין פתרונות, ולכן איני פונה אליהם. הם יודעים לומר לי כמה קריאטנין יש לי, ולתאר הסתברויות. זה לא טיפול, זו לא תשובה, וזה לא מה שייגרום לקריאטנין לרדת. 



 



אני רוצה למצוא ולטפל ולפתור את הבעיה. 



 



                  מודה לך מאד על תשומת הלב!



                                      טלי



תגובות

שלום לך,

אני חושבת שאולי כדאי להתחיל ולומר כי קודם כל לא מטפלים אף פעם בבדיקת דם או בתוצאה של בדיקת דם. מטפלים בבעיה רפואית, אם קיימת, בחולה... זה שערכי הקריאטינין יציבים בכל התקופה הזו עם ערכים של סביב 1.5-1.6 זה סימן טוב, שלא קיים תהליך פעיל שהולך ומחמיר, כך שקרוב לודאי אין איזו מחלה חריפה כעת שדורשת טיפול. חשוב לנסות ולעשות בירור ולחפש סיבה לכך, כדי לראות אם בכל זאת קיים דבר הפיך בר טיפול, אולם למיטב הבנתי כבר עשו את זה, ולא חשבו כי דרוש טיפול ספציפי או טיפול נוסף. כאשר יש מחלה פעילה, כמו חזרה של מחלת כליות בסיסית, מחלת כליות חדשה, דחיה של השתל וכל תהליך אחר, בדר"כ הקריאטינין ימשיך ויעלה.

ישנם מצבים של מה שקרוי דחיה כרונית, במצב זה ערכי הקריאטינין עולים בהדרגה, במהלך תקופה ממושכת. בדר"כ זה קורה אחרי מס' שנים מההשתלה, כך שאם זה מתחיל לקרות 17 שנים לאחר ההשתלה, זה לא יהיה ממצא מפתיע. למצב זה אין טיפול ממש.

אני מבינה מאד את הרצון לראות בתשובות המעבדה כי הקריאטינין חזר להיות תקין לגמרי, אבל זה לא תמיד המצב, ולא תמיד הקריאטינין שעולה יכול לרדת חזרה למצבו הבסיסי, במיוחד במצבים שבהם לא מצליחים למצוא שום סיבה הפיכה שגרמה לעליה. יש להתמקד בעיקר באיך לשמר את הקיים כדי שלא תהיה החמרה נוספת.

כמובן שחשוב להמשיך במעקב של האורולוג כדי להיות בטוחים שאין חסימה חוזרת הדורשת טיפול/התערבות

אבל חשוב גם להיות במעקב של הנפרולוג שלך במרפאת ההשתלות