מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיס**יש לך מתכון וניל מנצח? זה המקום להעלות אותו ולזכות בפרסים**

**יש לך מתכון וניל מנצח? זה המקום להעלות אותו ולזכות בפרסים**

15/05/16 15:07
14 תגובות

** התחרות הסתיימה. אנו מבקשים להודות למשתתפים. בעוד מספר ימים נפרסם את שם הזוכה**



העלו כתגובה לשרשור זה את מתכון הוניל שלכם לחג ותוכלו לזכות בשובר סופר מפנק וספרי בישול המותאמים במיוחד בשבילכם!


לעיון בתקנון התחרות לחצו כאן



* התחרות באדיבות חברת רפא
**יש לך מתכון וניל מנצח? זה המקום להעלות אותו ולזכות בפרסים**

תגובות

רונית-1971
18/05/16 11:56

טוב, אזד אנחנו הכי אוהבים, כל השנה וגם בשבועות כמובן, לאכול בלינצ'ס ממולאים בגבינה ונילית מתקתקה, אפשר עם רוטב תות, או פירות יער קפואים אם זה לא בעונה, אפשר גם בלי רוטב, בכל מקרה זה יוצא נפלא!

לבלינצ'ס (יוצאים כ- 25)
50 ג' חמאה נמסה
1/1/2 כוסות חלב
1/1/2 כוסות קמח
3 ביצים
קורט מלח

למילוי:
חבילה קטנה של גבינה (250 גר') (כל גבינה יכולה להתאים, 5%, 9% או הגבינות המוצקות יותר כמו טוב טעם)
גביע שמנת חמוצה (עדיף שמנת של פעם)
כפית תמצית וניל מאיכות משובחת
5 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
אפשר - לא חובה: 2 כפות צימוקים

ההכנה:
להכנת הבלינצ'ס: ממיסים את החמאה במחבת, המחבת המשומנת תשמש אתכם אח"כ להכנת הבלינצ'ס..
במקביל, שמים את כל החומרים האחרים במעבד מזון (זה כדי למנוע גושים שנוצרים לפעמים אם מערבלים את התערובת המטרפה בלבד).
לאחר הערבול מוסיפים את החמאה.
עכשיו אפשר להתחיל לטגן את הבלינצ'ס - אנחנו מודדים את הכמות לכל יחידה באמצכות מצקת מיוחדת שגודלה כחצי ממצקת מרק רגילה. אם אין לכם כזאת השתמשו במצקת מרק ומלאו עד החצי.
כשהמחבת חם יוצקים את התערובת ומסובבים את המחבת כך שהתערובת תתפרש על המחבת כולו, לפעמים צריך סיוע קטן עם הכף כדי להחליק וליישר.אין צורך לשמן את המחבת לפני כל יחדה חדשה, החמאה שבבלילה עושה את העבודה בהנחה שאתם עובדים עם מחבת טפלון באיכות גבוהה.
הופכים במרית שטוחה לצד השני לכמה שניות ומוציאים מהמחבת.
שתי החביתיות הראושנות כנראה לא ייראו טוב, אתם לא לבד, זה קורה לכולם...

להכנת המלית:
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.

אנחנו אוהבים לחתוך קערה של פירות העונה - נקטרינות, משמשים, אפרסרקים, תותים וכך כל אחד מרכיב לו את הבלינצ'ס עם המילוי והפירות שהוא אוהב.

אפשר גם להוסיף רוטב תותים (או פירות יער קפואים אם אין תותים בעונה)
לרוטב:
1 כוס פירות חתוכים
1/2 כוס סוכר
מרסקים ריסוק קצרצר במעבד המזון את הפירות עם הסוכר ומצמצמים על האש בסיר קטן. 

בתאבון וחג שמח!




 

אפרת_זיו
30/05/16 19:28

משהו קטן, סופר קל להכנה והכי קיצי, טעים ומקרר שיש!
גלידת בננות ביתית בריאה:

מצרכים לבערך 4 מנות:
400  גרם יוגורט 5% ומעלה (אני משתמשת ביוגורט כבשים שהוא חמצמץ יותר וכבד יותר)
4 בננות בשלות קלופות 
 כפית וחצי תמצית וניל
אופציונלי - קינמון/כף וחצי סירופ מייפל
 
אופן הכנה:

  • מרפדים מסננת העומדת על קערה (שתאפסן את הנוזלים) בחיתול טטרה מכניסים את היוגורט. נותנים  לזה לעבוד בעצמו (להגיר נוזלים) כ-3 עד 4 שעות בטמפ. החדר.
    מכניסים את הבננות לקערה ומועכים בממחה (כמו של פירה) או מזלג.
    מכניסים לקערת ערבול את היוגורט לאחר הסינון, הווניל והתוספות אם מוסיפים, ומערבבים במשך כדקה.כעת מוסיפים את "פירה" הבננות ומערבבים.

    את התוצר מעבירים לכלי אחסון מותאם להקפאה. מכסים במכסה (גם ניילון נצמד עושה עבודה) ומאחסנים במקפיא לשעתיים. זהו, עקרונית זה מוכן אבל אם אתם מיטיבי לכת ניתן להוציא לערבב ולהקפיא שוב עוד פעמיים כך שהגלידה שתיווצר תהיה "חלקה" יותר.

    בתיאבון וקיץ נעים!
    נ.ב. לקישוט בהגשה אפשר להניח מקל וניל ועלה נענעlaugh


  •  
 
 
אירית-יפתח
02/06/16 11:16

** קרם פטיסייר נפלא **

מצרכים:
4 חלמוני ביצה 
25 גרם (1/2 2 כפות) קורנפלור
1/2 מקל וניל, חצוי לאורך ומגורר או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 כוסות+כף) חלב

הכנה:
שמים בסיר קטן חלב ומקל וניל. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. מכבים את האש.
בקערה נפרדת טורפים היטב את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה, עם מצקת,  את החלב החם ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת חזרה לסיר ושמים על להבה בינונית-קטנה.
מבשלים בערבוב מתמיד עם מטרפה, עד קבלת קרם יציב.
אם נוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.

אחרי שהתקרר מעט, מצמידים על פני הקרם ניילון נצמד ומקררים מספר שעות במקרר.

לפני השימוש בוחשים את הקרם היטב.

אופים בסיס פאי מתוק מבצק פריך ואחרי שהתקרר ממלאים בקרם הפטיסייר שאותו אפשר לערבב עם מעט קצפת ומעל מסדרים פירות. לחילופין, אפשר למלא בקרם המעורב בקצפת פחזניות. יאממממי !!!!!

אורית-קסטרו
02/06/16 11:31
קרם ברולה

5 חלמונים
70 גרם סוכר
2 חבילות שמנת מתוקה
1/3 כוס חלב 3%
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

מרתיחים קלות בסיר את השמנת המתוקה, חלב,מקל וניל, והסוכר, מערבבים הייטב ומצננים לטמפרטורת החדר

טורפים את החלמונים כדקה ומוסיפים בזרם אחיד את תערובת השמנת תוך כדי טריפה מהירה ויסודית. מוציאים את מקל הווניל ומעבירים את התערובת שנוצרה לכלים חסיני אש (ממלאים ל- 43 גובה).

מחממים תנור ל-125 מעלות.

מעבירים את הכלים לתבנית מלאה מים (כחצי גובה מהכלים) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-55 דקות

מצננים היטב את הקרם ברולה במקרר.

לפני ההגשה, זורים את הסוכר החום על כל שטח פני הקרם ברולה (בעדינות), שורפים קלות ע"י ברנר או מכניסים לגריל התנור למשך דקה וחצי עד המסת הסוכר.
 
אפרת_זיו
28/06/16 9:30

מרגריט יקרה, המתכון שלך נבחר כמתכון מנצח! אנא צרי קשר עם מערכת האתר בכתובת info@camoni.co.il לצורך העברת פרטיך למשלוח הפרס. תודה!

אורית-קסטרו
02/06/16 11:38

קרפ צרפתי

2 ביצים 
2 סוכר וניל
1 כוס חלב
1 כוס קמח

אופן ההכנה 

מערבבים הייטב שלא יהייו גושים 

לוקחים מחבט חם שמים טיפה שמן או חמאה שמים קצת מהתערובת במחבט כשזה הופך להיות טיפה חום הופכים את הקרפ לצד השני.

בני-ש
03/06/16 9:19
עוגת גבינה וניל בשלוש שכבות:
מפרידים 6 ביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב ומעבירים לקערה. מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים, חצי כוס סוכר, 500 גרם גבינה לבנה, קופסא גבינת שמנת 30%, חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם) ו-4 כפות קורנפלור. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ומעבירים לתבנית אפיה עגולה קפיצית משומנת.
אופים כשעה ב-180 מעלות, מכבים את התנור עם העוגה בפנים עד שמצטננת באיטיות. מכסים ומעבירים ללילה במקרר. לפני ההגשה מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב וחצי שקית אינסטנט פודינג וניל שנותרה. מורחים על העוגה ומסדרים על הקצפת פלחי אפרסק מלפתן, אפשר כמובן כל פרי רך אחר. שומרים בקירור.
maykee
04/06/16 18:06

קינוח ונילי נהדר

קינוח קל ופשוט להכנה-
7-8 נשיקות שבורות (ניתן לקנות, אבל גם ההכנה קלה מאוד- טורפים במיקסר 5 חלבונים וחצי קילו סוכר, מוסיפים כפית תמצית וניל וממשיכים את פעולת המיקסר עד שהקצף מתקשה. מזלפים על תבנית בכל צורה שתבחרו ומכניסים לתנור לחום נמוך מאוד לשעה וחצי. לקינוח הנוכחי הן לא צריכות להיות מוקפדות ומדוייקות).
קופסת שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
פקאנים מסוכרים.
להכנה-
שוברים את הנשיקות לשברים לא אחידים,
מקציפים את השמנת המתוקה עם כפית תמצית הוניל
מערבבים בעדינות את הקצפת עם הנשיקות והפקאנים
משטחים בתבנית ומכניסים להקפאה.
 

Davash
04/06/16 20:20
עוגת גבינת ריקוטה עם שקדים טחונים ומלית דובדבנים. עוגה ללא גלוטן במרקם פירורי נימוח ובניחוח מרציפן. המתכון:
מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם. מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מי
כל שמנת חמוצה 200 מ"ל, 2 כוסות קמח שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור. מערבלים עד שהתערובת אחידה. בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים. לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת. באמצע מפזרים דובדבנים טריים או מקופסת שימורים לאחר שפודרו בשקית של סוכר וניל, חשוב לא לשים בשוליים. מעל שמים את החצי השני של התערובת. אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר. חג שבועות שמח.
שושי.
06/06/16 18:00

        מתכון לעוגת גבינה מדהימה בטעם וניל,

         החומרים: 200 גרם בסקווטים
                        50 גרם שמן קוקוס או חמאה מומסת
                       
                        2 שמנת מתוקה
                        כוס חלב
                       2  קופסאות גבינה נפוליון 16%
                      500 גרם גבינה לבנה 9%
                       1 חבילת פודינג ווניל
                       2 סוכר וניל
                     
                         3 חבילות שוקולד לבן

                    אופן ההכנה:
                       
                      מפוררים את הביסקוויטים ושומרים כוס בצד מוסיפים את החמאה מערבבים ומהדקים
                    לתבנית (עגולה קפיצית 26 קוטר)
                  
                   מקציפים את השמנת ואת שאר הרכיבים פרט לשוקולד 
                   ממיסים את השוקולד במיקרוגל(דקה ולערבב ואז עוד דקה ולערבב) זהירות זה עלול להישרף  
                  מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה ושופכים על התבנית מעל הפירורים
                  מיישרים עם מרית רטובה ומפזרים מעל את הפירורים הנותרים מכסים עם נייר כסף ומכניסים לקירור
                  (או למקפיא)לפחות ליממה
                                                                                                                                yes  בהצלחה וחג שמח!

ron99
07/06/16 15:11

מאכל תאווה ,מה לעשות משמין מעט לכן לא מיועד לכל השנה.

קיימר בטעם וניל

הוריי שעלו ממסופוטומיה היא אור כשדים היא עיראק של היום לא פסקו מלספר על מאכל התאווה ששימש לארוחת בוקר שם "קיימר" ואני הזלתי ריר כי לא טעמתי מימיי אותו עד שאמרתי די לעינוי הנפשי והחלטתי להכינו כאן בעצמי אז הפשלתי שרוולים והתחלתי במלאכת ההכנה לא לפני שבדקתי וחקרתי איך ומה לעשות שהמוצר ייצא טעים להפליא,אז הנה לכם המתכון ואופן ההכנה:

מרוקנים 4 חבילות שמנת לבישול של 250 גרם לתוך סיר ומוסיפים ליטר חלב ומבשלים עד לרתיחה,מקררים כ-10 דקות ומוסיפים את הוניל הנפלא לסיר ומערבבים את התכולה מעבירים לתוך תבנית אפיה ומבשלים על שתי להבות בדרגה הכי נמוכה למשך שעה+ כן אפשר לעשות זאת בתוך תנור האפיה (לא ניסיתי) על דרגת חום נמוכה מאוד ,ואז מקררים למשך שעה ומכניסים לאחר מכן למקרר למשך שעתיים או קצת יותר וזה מוכן,זהירות זה כל כך טעים שאפשר לזלול הכל,ראו הוזהרתם.

תומר-1
12/06/16 23:01

עוגת  דובדבנים   כוס קמח מלא כוס שיבולת שועל טחונה  חצי כוס  סוכר חום  כפית אבקת אפייה  חצי כפית סודה לשתייה  כוס חלב שקדים  2 חלבוני ביצה  חצי כפית תמצית וניל  כוס דובדבנים  רבע כוס  אגוזי מלך    לציפוי  3 כפות סוכר חום  רבע כוס   כוסמין    לחמם תנור  ל180 מעלות  לערבב  הקמח מלא ושיבולת השועל  הסוכר אבקת האפייה  וסודה לשתייה בקערה  בקערה נוספת  לערבב חלב שקדים  חלבוני הביצה  והווניל  לערבב הכל ביחד בקערה אחת  לערבב  להוסיף הדובדבנים  ואגוזי מלך  לשפוך לתבנית אפייה     לציפוי  לשים בקערה  כוסמין סוכר חום  לערבב  לפזר  על התבנית  לאפות בתנור  תם  במשך 30 דקות  להגיש קר

מערכת-כמוני
15/06/16 12:39
** התחרות הסתיימה. אנו מבקשים להודות למשתתפים. בעוד מספר ימים נפרסם את שם הזוכה**
מערכת-כמוני
03/07/16 23:27

ו... יש לנו זוכים! laugh

לרשימת המתכונים הזוכים לחצו כאן.
הגולשים הזוכים מוזמנים ליצור קשר עם המערכת לצורך תיאום משלוח הפרס. תודה!
כתובתנו info@camoni.co.il