מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותנשים שהחלימו מסרטן השד משמינות יותר

נשים שהחלימו מסרטן השד משמינות יותר

מחקר: נשים ששרדו סרטן השד משמינות יותר בהשוואה לנשים אחרות, במיוחד אם טופלו בכימותרפיה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נשים ששרדו סרטן השד, במיוחד אלה שטופלו בכימותרפיה, השמינו יותר במהלך מעקב של ארבע שנים, בהשוואה לנשים שלא סבלו מסרטן. כך עולה ממחקר חדש שמתפרסם היום (ד') בכתב העת Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

 

חוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ביקשו לבחון אם קיימת נטייה גדולה יותר לעלייה במשקל בקרב נשים ששרדו סרטן השד בהשוואה לנשים אחרות. לשם כך הם בחנו נתונים של 303 נשים ששרדו סרטן השד ו-307 נשים שלא סבלו מסרטן באותו גיל וסטטוס מנופאוזה – כולן עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד או סרטן השחלות – שהשתתפו במחקר מעקב ארוך טווח. המשתתפות מילאו שאלונים בתחילת המחקר והיו במעקב במשך ארבע שנים. 

 

באופן כללי, נשים ששרדו סרטן השד השמינו יותר. נשים ששרדו סרטן השד שאובחנו עם המחלה בטווח של חמש שנים לפני תחילת המחקר עלו במשקל 1.7 ק"ג בממוצע יותר בהשוואה לנשים שלא סבלו מסרטן, בתקופה של ארבע שנים. הממצאים לגבי העלייה במשקל נותרו גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים אחרים הקשורים לעלייה במשקל כמו גיל, כניסה לגיל המעבר ופעילות גופנית.

 

נראה כי אחד הגורמים המרכזיים התורמים להשמנה בקרב נשים ששרדו סרטן השד הוא הטיפול הכימותרפי: לנשים שעברו טיפולים כימותרפיים בתקופה של חמש שנים מתחילת המחקר הייתה סבירות גבוהה פי 2.1 לעלות לפחות 5 ק"ג במהלך ארבע שנות המעקב, בהשוואה לנשים שלא סבלו מסרטן השד. ייתכן שחלק מהסיבה לכך היא שנשים רבות נהיות פחות פעילות במהלך התקופה בה הן עוברות טיפולי כימותרפיה המובילים לתופעות לוואי בהן חולשה ועייפות. השערה אחרת היא שהטיפולים הכימותרפיים מגבירים עמידות לאינסולין ומשנים את המטבוליזם.

 

המחקר מומן על ידי הקרן לחקר סרטן השד והמכון הלאומי לחקר סרטן בארה"ב. החוקרים מתכננים להמשיך לעקוב אחר קבוצת המחקר כל 3-4 שנים כדי לבחון איך המשקל של הנשים משתנה בטווח הארוך יותר.

 

נתונים ממחקרים קודמים מעלים את האפשרות שלנשים שהחלימו מסרטן השד שעולות במשקל עשוי להיות סיכון מוגבר להישנות של הסרטן. בנוסף השמנה קשורה לסיכון מוגבר למחלות כרוניות רבות בהן מחלות לב וסוכרת סוג 2. לדברי החוקרים, המחקר החדש מדגיש את החשיבות של מעקב אחר המשקל מרגע האבחנה של סרטן השד ולאורך כל הדרך - גם לאחר ההחלמה, ושל הקפדה על אורח חיים בריא ומשקל תקין.

 

 

תזונה נכונה למחלימות מסרטן השד

 

Epidemiology, Biomarkers & Prevention Published OnlineFirst July 15, 2015