מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותעולים מול האחות בסקייפ

עולים מול האחות בסקייפ

תכנית חדשה ב'מכבי' לשיקום חולי אי ספיקת לב משלבת טכנולוגיה מתקדמת ומעקב וירטואלי


משפרים את היענות החולים לטיפול (צילום: אתר סטוק פוטוז)
משפרים את היענות החולים לטיפול (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

סובלים מאי ספיקת לב? אתם לא לבד. בישראל חיים למעלה ממאה אלף חולי אי ספיקת לב. החולים נדרשים לאיזון תרופתי למשך שנים רבות, ורבים מהם לא מצליחים לעמוד בכך. הדבר מוביל לשגרת חיים של מוגבלות, אשפוזים תכופים, נכות ואף מוות.


תכנית חדשה מאפשרת ליווי יומיומי ותמיכה לחולים ומשפרת את מצבם הקליני ואיכות חייהם, באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. במסגרת התכנית המשותפת ל'מכבי שירותי בריאות', המרכז הרפואי שיבא ומכון גרנטנר, הוקם ב'מכבי' מרכז אי ספיקת לב המחובר ישירות לבתים של החולים המשתתפים בתוכנית. החולים מקבלים לביתם משקל, מד דופק ומד לחץ דם דיגיטאליים. המכשור מחובר באופן ישיר למרכז. החולה משדר את הנתונים בכל יום ומשוחח עם הצוות דרך תוכנת ה'סקייפ'. ה'סקייפ' מאפשר לצוות לבחון האם יש קשיים בנשימה, שינויים בצבע העור או תסמינים אחרים העלולים להצביע על בעיה.


צוות המרכז מקבל בכל יום דו"ח מדידות חריגות של המטופלים, בהתאם אליו הם מנתבים את אופי המעקב אחריהם. בהתאם לנתונים ניתן להתאים את הטיפול התרופתי, לשנות מינונים, לשנות תרופות או להפנות לטיפול מיידי בבית החולים או בקהילה.


"המרכז משלב אפשרויות טכנולוגיות מתקדמות ופעילות של צוות רב תחומי הכולל קרדיולוג, את הרופא המטפל בקהילה, דיאטנית ואחות מנהלת מחלה" אומרת ד"ר גלית קאופמן, מרכזת ארצית של תכנית אי ספיקת לב במכבי ומנהלת פרויקטים ארצית במכון גרטנר. "המרכז מרחיב את אפשרויות הטיפול הקיימות היום ומשפר את ההיענות של החולים לטיפול".


נפתלי מרדכי, חולה אי ספיקת לב המשתתף בתוכנית, מסכים. "מאדם פעיל וספורטיבי הפכתי למובטל שלא יוצא מהבית" הוא מספר. "מעבר למצב הגופני, עברתי משבר נפשי מאוד גדול שהשפיע על חיי המשפחה שלי. המרכז הציל אותי. הם אלה ששכנעו אותי לקחת את הטיפול הרפואי. כל יום הסבירו לי מה אני לוקח ולמה. הם שכנעו אותי להתחיל בפעילות גופנית. הם היוו מקור תמיכה גם לאיזון הגופני שלא ידעתי איך לעשות אותו וגם לאיזון הנפשי. היו לי המון שאלות כמו: שכחתי לקחת את הכדור, מה עושים? יש לי נפיחות ברגל, האם זה קשור? התגובות מיידיות. כל הזמן חשבתי, אם הם משקיעים בי כל כך, אז אני לא אקפיד?"


איך מגיעים לתוכנית? במכבי מאתרים את החולים הרלבנטיים על ידי הצוותים המטפלים בחולי אי ספיקת לב. במידה וחולה מעוניין לבדוק אפשרות להצטרף לתכנית, ניתן לפנות לרופא המטפל. השתתפות בתוכנית אינה כרוכה בתשלום.

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אני אחות העובדת בתוכנית
אין ספק שהמטופלים רק מרוויחים...
אשמח לענות לשאלות בנושא
רק בריאות לכולם
מיכל