מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותתרופות ADHD לא מסכנות את הלב

תרופות ADHD לא מסכנות את הלב

מחקר: תרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז לא קשורות לסיכון מוגבר להתקפי לב, שבץ ומוות בילדים


הממצאים אמורים להרגיע הורים לילדים שמשתמשים בתרופות ADHD (צילום: panthermedia)
הממצאים אמורים להרגיע הורים לילדים שמשתמשים בתרופות ADHD (צילום: panthermedia)

 

לילדים ובני נוער שנוטלים רטלין, אדרל, סטרטרה או תרופות אחרות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, אין סיכון גבוה יותר לבעיות הקשורות ללב וכלי הדם מאשר ילדים אחרים. כך מצא מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics.

 

בעבר מצאו כי חלק מהתרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז (ADHD) העלו את לחץ הדם וקצב הלב בילדים. ממצאים אלו, בנוסף לדיווחים על דום לב פתאומי במשתמשים צעירים, הובילו לשינויי בתוויות של חלק מהתרופות, שכעת מכילות אזהרה על סיכון אפשרי ללב ולכלי הדם בקרב משתמשים עם בעיות לב.

 

במחקר הנוכחי חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה השוו אירועים קרדיו-וסקולאריים כמו התקף לב, דום לב, שבץ והפרעות בקצב הלב בקרב כ- 241,000 ילדים ובני נוער בני 3 עד 17 שנוטלים תרופות ADHD לכמעט מיליון ילדים דומים להם במאפיינים, שלא נטלו את התרופות.

 

הם מצאו שיעור נמוך מאוד של אירועים כאלה ושל מוות מכל סיבה שהיא בשתי הקבוצות. אף אחד ממשתמשי התרופות ל- ADHD לא עבר התקף לב או שבץ במהלך תקופת המעקב. לא היה הבדל בין הקבוצות בשיעור מקרי דום הלב ובבעיות בקצב הלב. כמו כן, ילדים שנטלו תרופות ADHD לא היו בסיכון גבוה יותר מילדים אחרים למוות מכל סיבה שהיא.

 

החוקרים אומרים כי זהו המחקר הגדול ביותר שבחן את הקשר בין תרופות ADHD לסיכון ללב וכלי הדם בילדים ובני נוער, ושממצאיו צריכים להרגיע את ההורים והרופאים. יחד עם זאת, מבקרי המחקר אומרים כי תקופת המעקב אחר הילדים לא הייתה ארוכה מספיק, וצריך לעקוב אחר הילדים במשך עשורים, כדי להבין אם השימוש מעלה את הסיכון ללב וכלי הדם בטווח הארוך.

 

לפני מספר חודשים מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) פרסם כי ממצאים ראשוניים ממחקר גדול שהוא מבצע בעצמו בנושא, מובילים למסקנה דומה. המלצת נציגי ה- FDA הייתה שלא יבוצעו שינויים בהמלצות השימוש ובתוויות של אריזות התרופות מעבר לאזהרה שכבר קיימת כיום.

 

 

Pediatrics 2011; 127: 1102-1110

 

היום (ד) נפתחה בכמוני קהילת קשב וריכוז שתאפשר לאנשים עם ADHD ובני משפחתם ליצור קשר עם אנשים אחרים באותו המצב וללמוד מנסיונם. הקהילה תאגד בתוכה תכני מערכת כמו מדריך ADHD, מאמרים וחדשות שוטפות בנושא, ותוכלו למצוא בה גם תכני גולשים ומומחים כמו בלוגים ופורומים. לכניסה לקהילה לחצו כאן