מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

איך אני אוהבת מפרום (תפו\"א ממולא בשר) מאכל עדות טרפולטאי אבל חייב שיהיה קטן עדין ואסתתי ....בתיאבון
לקציצות:
2-1 קג` בשר טחון
2 ביצים
2-1 חב` פטרוזיליה
2 פרוסות עבות של חלה מושרות במים וסחוטות
בצל גדול קלוף
קינמון מלח פלפל שחור
שמן לטיגון
קמח מצה או פרורי לחם

לציפוי הקציצות:
קמח
4 ביצים (לפחות)
1 רסק עגבניות קטן
מלח

לתבשיל:
עגבניות
בצל
תפוחי אדמה
חציל ארוך וצר
ראש סלרי (עם הגבעולים והעלים)
2 קופ` רסק עגבניות קטנות
מלח פלפל קינמון
שמן
ההכנה:
בסיר גדול ורחב מסדרים שכבות של פרוסות ירקות לפי הסדר: בצל, מעל עגבניות, מעל תפוחי אדמה ומעל חציל,
בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט.
פורסים תפוחי אדמה וחציל לפרוסות בעובי של כ 2-3 סמ` ובכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף שיהיה מעין סנדוויץ שהסוף שלו דבוק,
ממליחים את הפרוסות לריכוך.
במג`ימיקס שמים את חומרי הקציצות חוץ מהבשר וקמח המצה(פטרוזיליה, בצל, חלה רטובה, ביצים ותבלינים)
מעבדים עם להב מתכת עד ליצירת עיסה מוסיפים אותה לבשר
ולשים הכל בידיים, במידה והתערובת רטובה מידי מוסיפים מעט קמח מצה או פרורי לחם.
לוקחים מעט תערובת בשר ביד ומגלגלים לקציצה עגולה (בגודל כדור פלאפל גדול) ודוחפים אותו באמצע של פרוסת תפוח אדמה,
וכך את כל תערובת הבשר לפרוסות הירקות.
(ניתן גם לעשות קציצות ללא ירקות, או למלא בפרחי כרובית, תחתית ארטישוק, קישוא עגול, בצל ועגבניה.).
מחממים מחבת עמוקה עם שמן.
מערבבים טוב את הביצים עם קופ` רסק עגבניות וממליחים.
מקמחים את הקציצות, טובלים בתערובת הביצה,
מטגנים בשמן חם עד שמשחים למטה והופכים.
כשהקציצה מושחמת יפה מסדרים אותן בשכבות על הירקות בסיר כאשר אלו עם תפוחי האדמה בתחתית, מעליהן הקציצות הריקות ולמעלה עם החציל.

בסיר קטן מחממים ככוס משמן הטיגון (לא חובה אבל מומלץ) עם 2 קופ` רסק עגבניות מלח פלפל שחור והרבה קינמון (כ 2-3 כפות מינימום)
מערבבים טוב ומוסיפים לאט כליטר מים רותחים,
שופכים באיטיות את הרוטב על הקציצות ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה הקציצות.
מלמעלה מסדרים את גבעולי ראש הסלרי ומפזרים מעט פלפל שחור ,
מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית (שירתח כל הזמן) כ-3 שעות עד שרוב הנוזלים נספגים.
(מומלץ לבשל על פלטה לגז למניעת שריפת התחתית).

הולך עם קוסקוס יבש מהסוג הדק, או עם אורז לבן וירקות
כבושים טוניסאים.

מאת peri104
17/11/12 19:41
1687 צפיות

תגובות

peri104
peri104
\"עליכם להשתלט על האירועים בחייכם, כדי להפוך את עצמכם לשלכם\" (פלונדה סקוט מקסוול)   מנהלת קבוצת תמ...