מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אני מרגישה גרוע.
היום יצא לי לדבר עם קרובת משפחה, ואמרתי לה שאני בחיים לא אתן לילדים שלי לעבור את מה שעברתי, אז מה היא עונה לי בתגובה? הי אל תסחפי כל האחים רבים נוגעים מתעללים בגדול מה שהיא התכוונה לא קרה לך כלום אל תתמסכני יש אנשים עם צרות גדולות יותר...
מרוב עצבים ניתקתי לה ת'טלפון, פלא שאני מפחדת לפתוח את זה עם המטפלת שלי. אני מפחדת שהתגובה שלה תהיה זהה, וככל שעובר הזמן אני עוד יותר חוששת כאילו היא תגיד לי מה נסגר אתך? מזה את עושה עסק?
אני מנסה לומר לעצמי שזה לא ככה ובאמת קרו דברים שלא אמורים לקרות לאף אחת, ונניח וזה קורה לעוד אנשים והם לא מגיבים כמוני זה לא כי אני דפוקה או נסחפת אולי אני יותר רגישה מאחרים? אבל אז זו עדיין הבעיה שלי וזה גורם לי להרגיש כל כך דפוק:(((

מאת שרי16
19/05/15 20:33
16327 צפיות

תגובות

denur1
29/11/13 23:31

תזונה דלת פחממות הינה פתרון טוב למרבית הסוכרתיים .

מצב בו הרופאים יצעו את התזונה הזו כאחד הפתרונות לפני שפונים לתרופות נראת היום כמו חזון אחרית הימים.

 

אבל להגיע עד תזונה קטוגנית לא פשוט ואני לא בטוח שבכלל רצוי. אני לא מתחבר לתזונה של אביב בבלוג שלו "מעבר לפליאו" .  תזונה שהעיקר בה שומן מן החי לא נראת לי.

בסוכרת מגיעים לתוצאות טובות כאשר עיקר הפחממות מקורם בירקות  (לא עמילניים) ובלי הרבה חלבון.  כאשר עיקר התזונה ירקות לא קשה לשמור על בין  50  ל-80 גרם פחממות ביום, כמות כזו עשויה לחולל פלאים ברמות הסוכר.  (כמובן שהפחממות שבירקות נחשבות והן עיקר הפחממות

בתזונה דלת הפחממות ).

אני לא אוכל כל שלוש שעות,  ומשתדל שהירקות יהיו עיקר המזון שלי.

 

עקרונית אני מציעה לכל אחד להיות החוקר של עצמו ולבחון את השפעת דרך התזונה על מצבו...ועם סוכרת זה פשוט כי אפשר בקלות לבחון את רמות הסוכר. בגדול ההמלצה היא להרבות בירקות וכדאית לשיפור הבריאות...

אני אישית ממש השתפרתי גם כשהפסקתי עם חלב ומוצריו אבל ראיתי שיש אוהבי בשר שדווקא הוא נכון להם. אז נסו ותמדדו smiley

יגאל-עמית
30/11/13 10:18

קראתי את התפריט של דיאטת פליאו ונדהמתי מחוסר האיזון בתפריט. התיאוריה יפה ומעניינת אך אני שואל האם הם בדקו את זמן מחצית החיים של אותם הציידים שניזונו אך ורק משומן וחלבון. מעניין היה לראות מה קורה לעורקים שלהם, איך ארוחות המבוססות על 80% שומן לא משאירות שאריות על הדפנות?

כמו תרופות כך גם המזון, חלקם עוזרים בנושא מסויים ומזיקים באחר ולכן כל אחד צריך לנהל מחקר על עצמו. הרופאה שלי טוענת שכמות ה LDL שלי נמוכה מידי ועלולה להוביל אותי לדימנציה (לפי רופאי המוח) לעומת זאת לאחרונה רופאי הלב טוענים שיש להוריד את ה LDL הרבה מתחת ל80 ע"י סטטינים (כל מי שיש לו 80 ונמצא באחת ממחלות הסיכון). כל שנותר לי להחליט האם ברצוני לסיים את חיי כאדם נבון הוא כיצור שלא מבין מה קורה איתו.

לגבי הדיאטות וההוכחות שמספקים לנו : כל דיאטה שתביא אותך לאזור 20-24 BMI תשפר לך הן את המשקל והן את נתוני הסכרת.

 

קרוב ל 7 שנים אני מנהל מעקב בעזרת תוכנה שפיתחתי לעצמי שבה אני עוקב אחר מה שאני מכניס לפה, הקשר למדידות העצמיות, המשקל, ומדידות המעבדה של קופ"ח. בעזרתן אני יכול להעריך מה יהיה ה LDL, HDL, HBA1C, טריגליצרידים ועוד בעוד 3 חדשים מהיום. לבחון איזה שינויים בהרגלים שלי ישפרו או יביאו אותי לתוצאות טובות יותר. המבחנים תלויים ב 7 פרמטרים כמו %הפחמימות שאני צורך, %השומנים, הקלריות, משקל, מדידות הסוכר שלי, ניצול הסוכרים בגוף ועוד. השוואתי את התוצאות שלי למחקרים שנעשו על אנשים בריאים וחקרתי את השינויים האלה.

 

 

מינרבה1
30/11/13 11:30

הכל מתנהל כיאות, ולפתע, "תופסת" אותך מחלה  נוספת, והכל מתהפך, כל הערכים משתנים.

 

לא נעים להזכיר, אתה נתקף ביציאות כל היום, ובלית ברירה נאלץ לאכול תפוחי אדמה.

למעשה משהו אחר אינך אוכל.

 

אתה מבצע בדיקות דוגמת CT והסוכר קופץ עד השמים.

 

אתה מתרגז, אתה חוטף שפעת, והכל משתבש.

 

אפשר להדריך, לתת כיוון ותו לא.

 

המציאות היא שאין מי שיעזור במצבים האלה, ובדרך כלל לא מדברים עליהם.

תודה לך דינה היקרה על המאמר החשוב,

   

יכולת הספיגה הפחמימתית של הציבור הישראלי

על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אספקת הפחמימות בישראל עמדה בשנת2011 על 520 גרם לנפש ביום.

 

"הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג).

 

Eat A Low-Carb Diet To Live Longer And Healthier

 

(פורסם ב-26.10.2010 ב-Mail Online)

 

מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בראשותה של פרופ' סינתיה קניון, חוקרת בתחום הגנטיקה מלמד על כך, שעתירי פחמימות משפיעים במישרין על הקוד הגנטי השולט בנעורים ובזיקנה.

 

מומחים מתחום הגנטיקה מאמינים שפרופ' קניון תזכה בפרס נובל על מחקרה המהפכני המנפץ באיבחה אחת את כל המיתוסים שעליהם מושתת מדע התזונה מזה ארבעה עשורים.

 

קניון תוקפת את הגורמים המציגים עצמם "מומחים", המתריעים על מסוכנותה של הדיאטה דלת הפחמימות, שלטענתם סותמת את העורקים בכל סוגי השומנים, הורסת את הכליות עקב צריכת יתר של חלבונים וחושפת את הציבור לסכנת סרטן בגלל צריכת בשר אדום. הדיאטה דלת הפחמימות היא אופנה בת-חלוף, פוסקים אותם "מומחים" מלגלגת קניון.

 

מחקרים מטעם האקדמיה מפריכים טענות אלה ועל פי מימצאיהם הדיאטה דלת הפחמימות תורמת בריאות איתנה ותוחלת חיים ארוכה, תקינות מדהימה של רמת הסוכר בדם, לחץ דם תקין וכל הביקורות של האינסולין, רמת הטריגליצרידים וה-HDL מעידות על בריאות תקינה, אנרגיה מדהימה ועור צח ושופע בריאות.

 

ברור לי, אומרת קניון, שתעשיית המזון רואה עצמה נפגעת מצמצום צריכת הפחמימות והוא הדין לגבי גישתם של הצמחונים והטבעונים.

 

קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.

 

פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 . היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.

 

פרופ' סינתיה קניון הוזמנה לטקס הענקת פרס באוניברסיטת ת"א

פרס כספי נכבד ע"ש דן דוד, מטעם אוניברסיטת ת"א הוענק לפרופ' סינתיה קניון על חקר תהליך ההזדקנות. בטקס שהתקיים ב-15.5.2011 במעמד נשיא המדינה שמעון פרס.

 

תכולת הצלחת שלי כמעט זהה לצלחת של פרופ' סינתיה קניון וכנראה שגם שמעון פרס אוכל אותו הדבר ולא בכדי העניק לה פרס.

 

בדומה לשמעון פרס ולסינתיה קניון אני רוצה למות צעיר מה שיותר מאוחר ואני רק בן 81.5

 

ברוך הלוי-סגל

תמורה-קייל
02/12/13 10:07

"בטן של חיטה"...בדיוק תרגמו את הרב-מכר...רלבנטי לדיון כאן וכמובן לבריאותנו

http://focus.focus.co.il/wheatbelly

לאלאלא
23/01/14 4:31

האם יש דיאטני שעובד לא רק עם ילדים אפילפסיים שאפשאר להתייץ איתו?

 

אני לא מצליחה לבד

אני לא מכירה דיאטנית מומחית לדיאטה קטוגנית, אבל כן מכירה את אביב מייזלין, שריפא את עצמו באמצעותה ובטח ישמח לענות על שאלות. הנה הבלוג שלו - מעבר לפליאו.

http://meeverlapaleo.blogspot.co.il

 

מינרבה1
22/04/14 16:24

שוב אני ממליצה על מנדוזה , גם הוא ריפא את עצמו ומציג את הדיאטה שלו שהבאתי אותה.

אחד הדברים היסודיים שמפריעים לי בדיאטה של אביב היא אכילת בשר , עופות וכו', גם מנדוזה אוכל עוף - מעט, ודגי סלומון הרבה יותר, ביצים, מעט מוצרי חלב..ירקות

 

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=16829