מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הבלוג לתזונה וסוכרת

כמוניבלוגיםהבלוג לתזונה וסוכרתמתכון לעוגת גבינה ללא סוכר מופחתת בקלוריות

מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר מופחתת בקלוריות

ספיישל שבועות 2019

08/06/19 10:04
1688 צפיות
מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר מופחתת בקלוריות

 

בסרטון זה אני מראה איך להכין עוגת גבינה ללא סוכר מופחתת בקלוריות עם בסיס של עוגיות חמאה ללא סוכר ובעיטור של דובדבנים טריים.

אני מראה כיצד ניתן להמיר כל מתכון שאוהבים למתכון ללא סוכר בקלות רבה ועדיין לשמור על הטעם והיופי של העוגה.

במתכון זה בחרתי להשתמש בעוגה שאני מאוד אוהבת להכין מבלוג שנקרא "ביסים".

את בסיס הביסקווטים המרתי בעוגיות ללא סוכר ואת הסוכר המרתי בתחליף סוכר נוזלי מסוג "סוכרלוז".

על מנת לקצץ בכמות הקלוריות בחרתי בגבינת "שמנת" 5% ובמקום שמנת חמוצה של 27% השתמשתי בשמנת 9%.

כך חסכתי בכמות הפחמימות בעוגה ובקלוריות

למתכון המקורי של העוגה לחצו כאן

המתכון שלי:

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס העוגה:

1 חבילת עוגיות ללא סוכר (200 גרם)

50 גרם חמאה

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%

חצי גביע שמנת חמוצה 9%

2\1 כוס סוכר= 6 מ"ל סוכרלוז נוזלי

2 ביצים

2 כפות קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

2\1\1 מכלי שמנת חמוצה 9%

2 כפות סוכר= 20 טיפות סוכרלוז

גרידה מקליפת לימון 1

לקישוט:

קופסת דובדבנים טריים (380 גרם עם הגרעינים)

הכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות

לטחון את העוגיות בבלנדר

להמיס את החמאה

לערבב את החמאה יחד עם הפירורים

לשטח בתבנית

למלית:

לערבב את הגבינה, הסוכרלוז, הוניל, הביצים, חצי גביע השמנת והקמח

ליצוק מעל הביסקווטים

לאפות כחצי שעה

לציפוי:

לערבב את השמנת, הסוכרלוז, וגרידת הלימון

ליצוק מעל העוגה

לאפות עוד כ 10 דקות

לתת לעוגה להתקרר כשעה- שעתיים במקרר

לקשט בדובדבנים

חישוב כמות פחמימות בעוגה:

כ 240 גרם פחמימה בכל העוגה

בחלוקה ל 8 פרוסות שווה ערך לכ 30 גרם פחמימה לפרוסה (כשתי מנות פחמימה לפרוסה).

למי שרוצה לוותר על בסיס העוגיות יחסוך 134 גרם פחמימות!

ואז יגיע ל 13 גרם פחמימה בפרוסה (פחות ממנת פחמימה 1)

בתיאבון!

למתכונים נוספים ללא סוכר לחצו כאן

צרו איתי קשר לטיפול תזונתי מותאם אישית לכל סוכרתי בלחיצה כאן

צפו בסרטון שבו אני מסבירה מה ההבדל בין סוכר גבוה וסוכרת בלחיצה כאן

איזון נעים וחג שבועות שמח

תגובות

יונצ-וק
12/06/19 12:44

אם כבר רוצים לאפות עוגה " ללא סוכר" למה לא לעדות אותה דלת פחמימה. בעוגה שהצעת יש המון פחמימות!! עוגיות , גבינה 5% שמנת9% .. כדאי לאפות עוגות המתאימות יותר לסוכרתיים

הי יונצ'וק, אתה מוזמן לשתף מתכון אחר אם יש לך בשמחה. נתתי שתי אופציות להכנת העוגה עם או בלי העוגיות. באיזון סוכר סביר צריכה של 2 מנות פחמימה כארוחה היא בהחלט סבירה ולא אמורה להעלות את ערכי הסוכר במידה ניכרת. רק בריאות בתיה

בתיה אלימלך
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מוסמכת מומחית לסוכרת. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה ותואר שני בניהול מערכות בריאות. כמו...