מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהתשובה דחופה עד יום שבת..

תשובה דחופה עד יום שבת..

11/12/10 3:53
1 תגובות

חברתי הטובה ביותר אמורה להגיע לאבחון בתל השומר ביום ראשון, ביצעתי מספר בירורים על התהליך ועל ההשלכות, וכל סובביה מוטרדים ביותר!!

יש לציין שהיא בbmi לא תקין בעליל, גובה:158, ומשקל מתחת ל37. יש לה בעיה חמורה של הצטברות נוזלים בגוף ובצקות ולכן המשקל שלה לא משקף בד"כ, דבר שמחמיר את הבעיה, היות והיא נטרפת כאשר משקלה עולה, למרות שאלו אינם תאי שומן (עד שני קילו יותר או פחות בכל שקילה).



התסמינים שלה מתבטאים בצום מלא במהלך השבוע ובאכילה נורמלית בשישי שבת.



בימי א', היא שוקלת בסביבות ה-3 קילו יותר מתמיד, עקב האכילה ועקב השתייה המרובה של מים ודיאט קולה בסופ"ש.



האם יש סיכוי שאם משקלה יעלה על 40, וכתוצאה מהאכילה והשתייה הבדיקות יהיו תקינות ולא יהיה מצב של ריפידינג סינדרום היות ואכלה לא יתייחסו למצבה בכל החומרה? מצב זה אינו טוב, והיא מוטרדת ממנו גם היא, היות והיא רוצה לקבל טיפול. היא טוענת שאם לא תציין את המצב המקדים של האכילה יהיה זה שקר והסתרת המציאות (כמו שתייה טרם שקילה), אך אם תציין באבחון לא יקחו אותה ברצינות ולא יאמינו ואז המצב ישאר כקדמותו!



מה עלייה לעשות? אם היא צריכה איזון אלקרוליטים חשוב שיתבצע, אך ייתכן שהבדיקות לא יראו כך היות והיא אוכלת סביר בסוף השבוע (ארוחת ערב מלאה הכוללת את כל אבות המזון כולל מנה ראשונה, קינוח, ותוספות רבות מעבר למנה העיקרית).



כל המשפחה מודאגת מהמצב הסבוך, כולל אותי וחבריה הקרובים.



מקווה לקבל תשובה ממש בסוף השבת, על מנת שנדע מה לעשות ביום א'.



בתודה מראש,

שני ג.


תגובות

מיכל-אפק
11/12/10 20:07

שלום לך שני,
שאלתך היתה לא לגמרי ברורה עבורי,
אם כי התרשמתי שאת בקיאה בצורה מאד מרשימה בתחום של אנורקסיה!!??

בכל מקרה, אם חברתך מעוניינת להחלים ולטפל בעצמה, היא תספר את הסיפור במלואו, ואני מאמינה ובטוחה שיתנו לה את ההמלצה הנכונה.
אנחנו כלל לא עושים בדיקות דם באיבחון, אנחנו מסתמכים על התאורים של המטופל, על המדדים של גובה ומשקל ועל המוטיבציה שלו לטיפול.
האמיני לי שלוקחים מאד ברצינות כל מידע שניתן ע"י מטופל.
את יכולה לומר לה להגיע לאבחון עם מכתב מרופא שראה אותה או בדיקות קודמות שעשתה בתקופה האחרונה.
בהצלחה,
מיכל