מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
אפרת_זיו

אפרת_זיו

מנהל קבוצה
11/09/11 19:28
14 תגובות

ואני שואלת: איפה הגפילטע איפה????? מי יושיענו?


תגובות

נאיה
11/09/11 19:35

איכס מי אוכל את זה בכלל?

נאיה
11/09/11 19:35

שלא לדבר על זה שזה בטח לא בריא במיוחד, מדג נחות עם סוכר וכו

אפרת_זיו
מנהל קבוצה
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה אוטואימונית הפוגעת במפרקים וברקמות החיבור של הגוף.
12/09/11 8:47

למה את אומרת ככה על קרפיון למה? הוא אמנם נטול אומגה 3 אבל הוא דג טעים ומלא סידן. לגבי הסוכר, זה כבר תלוי מתכון וטעם..

דגים ממולאים (גפילטע פיש)
50 גרם פחמימות בכל התבשיל
(2.5 גרם פחמימות בכל קציצה)

המיצרכים לקציצות
1 ק"ג קרפיון טחון דק
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה קשה + ביצה חיה
מלה, פילפל שחור טחון טרי

המיצרכים לציר
1 גזר קלוף ופרוס
2 בצלים פרוסים
3 עלי דפנה
3 גרגירי פילפל אנגלי
מלח ופילפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה
טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, מערבבים לתערובת אחידה
עם הביצים, קמח המצה והתבלינים. מקררים כחצי שעה. בינתיים
מכינים את הציר. שמים את כל חומרי הציר בסיר רחב, מוסיפים
מים עד כדי כיסוי החומרים בתוספת כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה
ומבשלים יחד כחצי שעה.

צרים מתערובת הדגים 20 קציצות מוארכות ושטוחות. מחליקים
בעדינות את קציצות הדגים אל הסיר עם הציר.

מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה
נמוכה כשעה וחצי בלהבה ממש נמוכה, ברתיחה קלה ועדינה.
מכבים את האש ומקררים מעט.

אפרת_זיו
מנהל קבוצה
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה אוטואימונית הפוגעת במפרקים וברקמות החיבור של הגוף.
12/09/11 12:22

תודה רבה ברוך! זה משמין?

אפרת יקירתי,
זה לא מתכון קונוונציולי. אין כאן סוכר ואין פירורי לחם
או קמח מצות. אני סופר פחמימות ונזהר שלא לעבור
את קצובת הפחמימות היומית שלי שהיא 60 גרם
על מנת לשמר את משקלי שהוא 60 ק"ג 21 שנה.
50 גרם פחמימות כל התבשיל. 2,5 גרם פחמימות
בכל קציצה. הכל שקול ומדוד ורשום לעיל.
חג שמח ושנה טובה
ברוך הלוי-סגל

אפרת_זיו
מנהל קבוצה
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה אוטואימונית הפוגעת במפרקים וברקמות החיבור של הגוף.
12/09/11 12:51

כל הכבוד ברוך. מעורר יראת כבוד בהחלט.

סליחה אפרת היקרה,
אני מתנצל שלא אמרתי לך שיש חצי כוס קמח מצה
וגזר, שהם המרכיב הפחמימתי. אם לא טורפים
בלי הגבלה קציצה אחר קציצה נותר מקום לעוד
מטעמים נטולי פחמימות. בקשי כפיצוי עוד ותקבלי.
ושוב סליחה על ההטעייה
ושנה טובה ומבורכת
ב ר ו ך

אפרת היקרה,
הנה פיצוי מקבוצת נטולי הפחמימות או בעלי תכולת פחמימות זעומה, שאוכלים בלי הגבלה עד ששבעים.

דג סול אפוי עם ירקות

המיצרכים
4 נתחי דג סול כ-800 גרם
2 קישואים
2 עגבניות
2 בצלים
1 פילפל או גמבה
חצי פילפל ירוק חריף, לאוהבי חריפות
4 שיני שום, קלופות ופרוסות לרוחב
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
שליש כפית פילפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד גדול

אופן ההכנה
מנקים את הירקות וחותכים אותם לקוביות בגודל חצי ס"מ ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערת הירקות את השום, שמן הזית, המלח, הפילפל השחור,
הפטרוזיליה ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

מחממים את התנור מראש לחום בינוני 180 מעלות. משמנים קלות תבנית
בעלת שוליים חסינת חום.
מסדרים את נתחי הדג בתחתית התבנית ומכסים בירקות המתובלים.
מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדג מבושל היטב.

מכוונים את התנור למצב גריל, וצולים את הירקות המכסים את הדג
עוד כמה דקות, כך שייצלו ויזהיבו היטב.

ישראלית
12/09/11 13:16

ברוך שלום, האם צריך לעטוף את התבנית או את הדג בנייר כסף? תודה

ערן-ברקוביץ
12/09/11 13:38

אם אין גפילטעפיש - אני לא מגיע לחג! (לא לשכוח את הגזר למעלה)

שלום לשואל/לשואלת,
אין צורך לעטוף את התבנית או את הדג
בנייר כסף.
ברוך

לערן ברקוביץ היקר,
אתה יכול להגיע לחג בשמחה. יש גזר פרוס לפרוסות.
תבדוק.
חג שמח ושנה טובה,
ב ר ו ך

ערן-ברקוביץ
12/09/11 16:45

:-)