מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
13/09/11 10:00
5 תגובות

בוקר טוב לכל אוהבי הדגים , ולכל שרשמו על מאכלי דגים שהם גועל, איך אפשר לרשום על מאכל גועל. אני למשל אוהב את כל סוגי הדגים, אך לא נוגע בפירות ים , אך לא אומר עליהם גועל.

אוסיף רק צורת הכנה של הדג (בורי דניס לוקוס פורל) בצורה הפשוטה ביותר והטעימה ביותר, לטעמי.

לוקח דג מנוקה ושטוף מניח אותו בשלמותו, וגם את פילה הדגים שניתן היום לרכוש בסופרים, בתבנית AL חד פעמית כ-30 דקות בטמפ\'C 180-200 בטוסטר אובן . וזהו ,ללא שום תוספות ויוצא מעדן , דג טוב לא נחוץ לקלקל בתלבושות שונות. ולגבי גיפלטע פיש שהיום אין סבתא ואמא אני קונה בסופרים מוכן בצנצנת (ממליץ על מוצר של הדג המיוחד) טעים מאוד. ומתקומם על הנאמר שזה געל. שנה טובה לכווולם.


תגובות

כאוהב דגים ואוהב ימים ארוכים ושנים רבות ואיכותיות
אני רואה בדגה אבן יסוד בדיאטה דלת פחמימות שאותה אימצתי והיא עשתה לי טוב 21 שנה.
הנה מתכון נוסף להנאת אוהבי הדגים:

דג בגריל בניחוח צפון-אפריקה

המיצרכים

2 דגים טריים שלמים מנוקים במשקל של 75 גרם כל דג, רצוי לוקוס
4 שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון טחון
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה, או תערובת של שתיהן
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי סלרי קצוצים
מיץ מחצי לימון עסיסי, או כמות לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
מלח ופילפל שחור גרוס

אופן ההכנה

חותכים 2-3 חתכים עמוקים ואלכסוניים בשני צדיו של כל דג, מערבבים בקערית את כל יתר החומרים ומורחים על הדגים ובתוכם,מכסים ושומרים במקרר 2-3 שעות כדי שיספגו מטעמי התבלינים.
מעבירים את הדגים לתבנית צליה עם רשת. מחממים את גריל התנור לחום מקסימלי וצולים את הדגים 10-15 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה. טועמים ומתבלים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על הדגים.
מגישים מיד.

שנה טובה ומבורכת
ברוך הלוי-סגל

אפרת_זיו
מנהל קבוצה
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה אוטואימונית הפוגעת במפרקים וברקמות החיבור של הגוף.
14/09/11 14:18

ואני מ-א-ד אוהבת גם פירות ים. אם כי זה לא מה שיעלה על שולחן החג שלנו..

אפרת היקרה,
הים מלא דגים כשרים למהדרין שלבטח יעלו
על שולחן החג שלנו.
שנה טובה ומבורכת
לך ולכל בית ישראל
ב ר ו ך

iscon
14/09/11 17:45

היה ברוך ברוכי, אך מה לעשות, יש יצורי ים טעימים יותר מן הדגים ומי שפעם אחת הציץ וראה כי טוב קשה לוותר.
אצלי הבית כשר ולא מכניסה הביתה, אבל מחוץ לבית
אני חוטאת בפירות ים במסעדות חחחה:-) אבסורד אבל מה לעשות, החיים קצרים וצריך לנצל כל רגע, כי לך תדע אולי בגילגול הבא אהיה חרדי או משהו אחר??? :-)

יקירתי iscon ,
אני לא חוטא בבית ולא מחוץ לבית ואין סיכוי שאהיה חרדי, גם לא בגילגול הבא. לא אוהב שרצים בצלחת
ולא אוהב שקצות במיטה. בהתנהלות הזאת הגעתי לגבורות ואני עדיין בירח-הדבש עם רעייתי המתוקה
שמלאו לה לפני ימים אחדים 75 שנה ואנחנו עדיין
בראשית דרכנו. אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, לפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות חיים לנכות חיים. החיים לא קצרים אם לא מקצרים אותם ביוזמה עצמית.
מאחל לך שנה טובה
וחגים שמחים,
ברוך