מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהאיך להישמר מהתקף הבא ?

איך להישמר מהתקף הבא ?

08/02/15 12:53
2 תגובות

רציתי לדעת באיזה סוג ספורט הכי טוב לעסוק על מנת להישמר מהתקף הבא של הגב , מאחר ואין לי הרבה זמן פנוי הייתי רוצה לשמוע מתוך נסיון העשיר של החברים כאן ..
האם אפשר להתחיל לעשות הליכות כשיש עדיין כאב ? זה לא יחמיר אותו ?

תודה מראש


תגובות

שלום ויקי אנשים שסובלים מכאבי גב שפעילים גופנית בזמן התקף (ואחריו) מקצרים את משך כאבי הגב ומורידים את חומרתם. הליכה לא תפגע בך, במיוחד אם תעשי זאת בצורה הדרגתית תוך שאת מקשיבה לגוף שלך. לא הולכים על גביע. איזה ספורט הוא הטוב ביותר למניעת כאבי גב, זאת שאלה מאד אינדיוידואלית. מה שחשוב הוא לבחור בפעילות גופנית שהיא מהנה עבורך, וכמה שהיא יותר פשוטה וזולה - מה טוב. פעילות גופנית משולבת באורח החיים היא משמעותית מאד לשיפור הבריאות (ובתוכה גם כאבי הגב) כמו גם החוג שהולכים אליו. חלק מהפעילויות המומלצות לכאבי גב מבוססות על חיזוק שרירי ליבה ושיפור תנועתיות מפרקים - פילאטיס, יוגה, פלדנקרייס, חוג למתיחות, התעמלות מים, שחיה (לא חזה!) ועוד ועוד ועוד מצרף פירמידת פעילות גופנית (יש הרבה כאלה באינטרנט) כדוגמא: http://2.bp.blogspot.com/-3ezmLCOIGOg/UGUvXGD0dQI/AAAAAAAABDg/kxEO4nuLH3k/s640/pyramid-activity.jpgיש דבר בסיסי שצריך להבין בכאבי גב. הם חוזרים. כמה שתשקיעי יותר בגוף שלך (הפחתה במשקל ופעילות גופנית) ככה יכאב פחות - לעיתים רחוקות ובעוצמות נמוכות. בידיים שלך. בהצלחה ארז

ilants
16/02/15 14:47

שלום ד"ר רינגלר. אני שוחה חזה עם שנורקל כך שלמעשה הראש שלי כל הזמן במים ואינני מרים אותו. האם גם בכך יש בעייה עם שחיית חזה?