מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.

Alivecor

11/08/15 11:42
9 תגובות

גיליתי אפליקציה לסמרטפון שמאפשרת ניטור קצב הלב בעזרת EKG פשוט.
לדעתי הסובלים מהתקפי פרפור פרוזדורים יכולים להפסיק לקחת מדללי דם בקביעות,כי מתאפשר להם לקבוע בוודאות מתי הם מפרפרים ומתי לא.
האפליקציה ניתנת למכירה במספר ארצות ללא מרשם אך עדיין לא באירופה ובישראל.
מצאתי דרך לעקוף המגבלה ואשמח לשתף כל אחד.
בארה׳ב אפשר לקנות אצל אמזונה בעלות של 65 דולר.
מחכה לתגובות של בעלי ניסיון....


תגובות

סבא מיקי שלום.

למרות האפליקציה שתיארת , אין זה ראוי לתת המלצה להפסקת הטיפול במדללי דם באופן גורף.

לעיתים הפרפור יכול להיות סמוי ולא מורגש , וגם אם קיים סיכוי להתפתחות פרפור - זו התוויה למתן טיפול במדללי דם.

הקביעה צריכה להיעשות בהתייעצות עם מומחה בתחום שמטפל במי שמקבל מדללי דם !!!

ד"ר דורון מנחמי .

סבא-מיקי
11/08/15 15:41

 דר נכבד,

לא נתתי המלצה גורפת,כתבתי ״לדעתי״ !!!

אני עדיין עומד על דעתי ,כי כידוע לך קריש דם נוצר רק לאחר 72 שעות של פרפור.

במידה ואני מנטר את קצב ליבי שלוש פעמים ביום,אין יותר אפשרות לפרפור סמוי!

זה היתרון שמשיגים על ידי המכשיר.

נגמר בזה החשד לפרפור סמוי!

מי כמוך יודע שהסיבוך של מדללי דם הוא דימום.

 

 

שלום רב,

מכיר את המכשיר מקרוב ואף משתמש בו לעיתים רחוקות.

חשוב לציין כי עיקר היעילות של המכשיר הזה היא לאתר אירועי פרפור סמוי, בעיקר אצל אלו אשר בהם לא אובחן פרפור פרוזדורים  וזאת על מנת ולנסות ולהגיע לאבחנה או להתאמת טיפול להפרעות קצב מיטבי לשמירה על קצב הלב או מקצב הלב. בנוסף יש צורך שרופא יפענח את קצב הלב שמשודר מהאפליקציה.

המכשיר עצמו לא מהווה תחליף לקביעה האם יש צורך ליטול מדדלי דם ולא מתיימר להיות כזה ואל לנו לחשוב כך.

הסכנה לקרישי דם בלב מתחילה כבר מפרפור המתמשך מעל 48 שעות ויהיו גם מקרים שפחות מכך. לא ניתן על סמך "הדבקות" למכשיר זה או אחר לקבוע האם ניתן להפסיק טיפול נוגד קרישה וחלילה לנו לחשוב כי זו ההמלצה המקצועית.

כפי שכתבת זו דעתך הלא מקצועית וככה היא באמת וזכותך המלאה לחשוב כך אולם דעתך נוגדת את הדעה הרפואית המקצועית וההמלצות הרפואיות המקובלות. ייתכן ובמקרים מאוד מאוד ספציפיים מה שאתה מציין כאן יכול להיות נכון אבל זה לא הכלל ואל לנו להסיק מהפרט אל הכלל.

אנו יודעים כי במקרים מסויימים, גם מקטעי פרפור שנמשכים מעל ל-10 דקות ליממה ומופיעים מפעם לפעם, יכולים להגביר סכנה להתפתחות של קרישי דם באותם מטופלים הנמצאים בסיכון לכך. בנוסף, יש מקרים שבהם מגלים ברישומי הולטר כי הפרפור מופיע בשעות השינה ולא בשעות העירות כך שמדידה של 3 פעמים ביום בזמן עירות עם מכשיר זה או אחר לא מהווה תעודת ביטוח לכך שאין פרפור ושאולי ניתן להפסיק טיפול נוגד קרישה.

נושא נוגדי הקרישה בפרפור הינו נושא מורכב ואל לנו להקל ראש ולהגיד כי אם לא נצפה פרפור מספר פעמים ביממה אז ניתן להיפטר מהטיפול התרופתי המומלץ. אין ספק שטיפול זה כרוך באי נעימות מצד אחד אולם אין ספק שהוא יעיל במניעה של אירועים מוחיים אצל אחוז לא מבוטל של מטופלים מצד שני ועל כן חשיבותו.

ושוב ,  אני רוצה להדגיש על מנת שלא יהיה בלבול בפורום. דעתך אינה דעה רפואית מקצועית ועל כן חשוב להדגיש זאת שלא יווצר כאן בלבול. באמת זכותך לחשוב כך ולנהוג כך כל עוד אתה מבין את הסיכון שכרוך במעשיך. איני יודע מה הרקע הרפואי שלך, מה פרופיל הסיכון שלך להיווצרות קרישי דם אולם מציע שתשב עם הרופא המטפל שלך ותלבנו נושא זה לעומק לפני שאתה מפסיק את הטיפול נוגד הקרישה, ייתכן ובמקרה שלך הרופא יסכים עימך לאור עובדות אלו או אחרות אולם ברוב המקרים לא כך הדבר.

מקווה שעזרתי להבהרת הסוגיה הזו.

 

אורי6
12/08/15 6:19

 

נוצר מצב לפי התרשמותי שישנו פחד מלקיחת נוגדי קרישה-מדללי דם

החששות ברורים לי כי כל מי שעובר את התהליך הזה בעקר אם הוא לוקח מדללים כמו קומדין עבר לפחות את חלקו

אבל נראה שהחשש מפני התרופה גבוה ומלווה בשיח מגביר פחדים וחרדות

והשאלה למה?

לעתים נדמה שגם הצוותים הרפואים מגבירים את התופעה

נכון שצריך ניטור

ונכון שהאיזון משתנה בלי סיבה הברורה למשתמש ואפילו גם לצוות המטפל ואיך סימנים חיצונים

אבל זה לא בשמים - אפשר להגיע לאיזון לא רע

בעקר שהיום המרפאות נותנות קדימה לבדיקה והמעבדות פולטות את התוצאות תוך זמן קצוב (טלפון לאוטומט בכללית נותן בצהרים את התשובה)

אני לוקח קומדין מ 1981 ועברתי גם קטעים שאני נתקל בהם היום ברשת

אבל למדתי שיש מיטוסים גם אצל הצוותים המטפלים 

ואפשר להגיע לאיזון וניטור לא רעים ואם יש סטיה לתקן בלי להגביר חששות וחרדות

יש עוד תרופות "מסוכנות" שלחלקן אין אפילו ניטור טוב אבל נדמה ששם לא מגבירים את החרדות כך

ואולי רק נדמה לי 

 

סבא-מיקי
13/08/15 15:41

צר לי על כך ששאלתי על נסיון עם Alivecor גלש לויכוח על נוגדי קרישה,זאת לא כוונתי. מגלישותי ברשת הסקתי כי קרדיולוגים באר׳הב מתלהבים מהאפליקציה. שני הקרדיולוגים שהגיבו עד כה בכמוני לא נשמעים לי נלהבים ,הטיעונים שלהם נשמעים הגיוניים. זמנים יגידו איזה ערך יש לאפליקציה. אני בכל אופן הולך לנסות ולהפסיק להשתמש בנוגדי קרישה במידה ואשתכנע שאני מסוגל לתפוס פרפור סמוי תוך 12 שעות. תודה לכל המגיבים

סבא מיקי שלום

אבקשך לפני שאתה מבצע את החלטתך , אנא אנא אנא התייעץ עם הרופא המטפל שלך.

בריאות ואושר

ד"ר דורון מנחמי 

סבא-מיקי
14/08/15 11:46

תודה על הדאגה.....

עדין לא שמעתי דיעה על ערכה של האפליקציה ,יש כאן ערך מוסף או לא?

 

שלום לסבא מיקי

אנסה לתת מענה לשאלתך:

מדובר באפליקציה שהיא EVENT RECORDER כלומר - חשת משהו חריג , אתה מקליט ומתעד הפרעת קצב .

חסרונו- ערוץ הקלטה בדיד , אינו מתאים לאיבחון מצבי איסכמיה כגון התקף לב , טוב אם יש הפרעת קצב שחשת בה., אינו מתעד הפרעות קצב סמויות , או אם לא תיעדת אזי לא נדע לעולם מה קרה באותו הרגע....

דומה הדבר ל EXTERNAL LOOP RECORDER שזמין בקופות אך שם היתרון שניתן לשדר בכל עת למרכז בקרה רפואי שיכול לתת מענה מיידי - חברות שנותנות שירות זה כגון שח"ל וחברת מוניטור.

 

לאפליקציה שציינת יש אישור FDA , אך עדיין לא עבר ואלידאציה מלאה , ולא ראיתי שהם התהדרים בתקן CE  , שהינו תו תקן למיכשור .

משכך אין במכשיר זה כדי לקבוע שאין הפרעות קצב סמויות , ולכן לפיו לא ניתן לקבוע או לקבוע להפסיק טיפול במדללי דם.

שבת שלום

ד"ר דורון מנחמי

דניאל58
24/09/18 10:35

אבקש לדעת בהנחה תיאורטית שפרפור מגיע אחת לשנה וכשהוא מגיע נוטל המטופל מיידית מדלל דם, האם אז היה מומלץ להפסיק הטיפול במדלל? לצורך מענה לשאלה אנא התייחסו למצב שאין הפרעת קצב כל שהיי בין פרפור לפרפור(שנה).