מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפבוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמחות ברפואת ילדים בסורוקה ותת התמחות באנדוקרינולוגית ילדים באוניברסיטת מרילנד שבבולטימור ארה"ב. פרופ' פיליפ מנהל את המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מאז 1997. בנוסף, משמש פרופ' פיליפ כסגן דקאן למחקר ופיתוח בפקולטה לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת ת"א.
דר שרי קרפל וולסקי
דר שרי קרפל וולסקי
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
רותם דיאמנט
רותם דיאמנט
אחות אחראית מרפאה אנדוקרינית. אחות מוסמכת 25 שנים, בעלת תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. בוגרת קורס טיפול נמרץ ילדים.
שיר קליר הרפז
שיר קליר הרפז
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית במכון אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ביה"ח שניידר. בוגרת תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית מהמכללה האקדמית תל אביב יפו.
פאטימה צרצור
פאטימה צרצור
דיאטנית ביחידה לתזונה ובמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קורס הטיפול התזונתי בסוכרת, קורס הנחיית קבוצות, קורס תזונת פגים ותינוקות. בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי לילדים, בהתאם לצרכיהם והעדפותיהם של הילדים ומשפחותיהם. מטפלת בילדים ובמבוגרים בקליניקה פרטית.
כמוניבעיות גדילהשעות שינה עם הורמון גדילה

שעות שינה עם הורמון גדילה

29/05/16 11:36
2 תגובות

היי :-)
ידוע ככלל כי שעות שינה הינן קריטריון חשוב בהשפעת הגדילה אצל ילדים ונוער - קל וחומר כאשר מטופלים בהורמוני גדילה. בני בן 14 מטופל בהורמון גדילה והוסבר לו כי חייב 7-8 שעות שינה כל לילה. שאלתי היא: האם ישנו הבדל/השפעה/משמעות לשעות עצמן, דהיינו: האם זה משנה אם ישן 8 שעות בטווח של 23:00-7:00 או 8 שעות בטווח של 01:00-09:00 ? שאלתי נובעת מעצם המצב שבימיי שישי ובחופשות הרבות בארצנו משתנות שעות השינה של הילדים והנוער בפרט, (לא מזמן היתה חופשת פסח ואוטוטו חופש גדול)? אמנם מתקיימות אפילו 10 שעות שינה אך עם שינוי הרגלים... האם לגוף שעון ביולוגי או שהתהליך גדילה המושפע מהורמון גדילה בזריקה מתרחש בשעות שינה ללא הרגל קבוע לקיומן?
מקווה שהסברתי היטב את דברי וכי הובנתי נכונה :-)

אשמח ואודה לתשובה:-)


תגובות

הי יעל,
לגבי שעות שינה- למרות האמונה הרווחת כי שינה חשובה לגדילה- אין לכך הוכחות חותכות בספרות הרפואית, לא לכמות שעות השינה ולא לתזמון.
יש הוכחות לגבי קשר בין שעות שינה ומצב בריאותי, בין שעות שינה וביצועים לימודיים- ולכן חשוב להקפיד על כמות שעות השינה המתאימה.
בהצלחה!

יעל09
31/05/16 14:11

תודה על תגובתך:-) חייבת לציין שממש הופתעתי עכשיו מדבריך.... לאורך שנות חיי הן כילדה והן כאמא, בכל מקום וכל רופא הדגישו את חשיבות השינה והשפעתה על הצמיחה ולו מעצם העובדה כי הורמון הגדילה בגוף האדם מופרש במהלך השינה. כך או כך אני מבינה שיש חשיבות לכמות השעות ולאו דווקא על עיתוי השינה.

שוב תודה רבה!

המשך יום מקסים:-)